Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Kızartma yağı beklediği takdirde, yapılarındaki bağlar kırılır ve farklı maddeler ortaya çıkar. Bu maddeler de kansere yol açabilir.

Hindi Göğüs Sote

Malzeme: (4 Kişilik) 1 adet hindi göğsü, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı kekik, 1 fincan sıvı yağ, 2 adet kuru soğan, 2 adet domates, 4 sivri biber, tuz, karabiber

Hazırlama: Hindi göğsünü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Soğanı soyup piyaz seklinde kıyın. Domatesi soyup fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Biberi ince ince kesin. Bir tencere veya tavada yağı iyice kızdırın. İçine hindi parçalarını atıp biraz kızarana kadar,ortalama beş dakika kavurun. Üzerine soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun ve sivri biberi katıp 2-3 dakika daha pişirin. Domates, salça, kekik, tuz, biber ve 1.5 su bardağı su ilave ederek, 10 dakika kaynatın. Sıcak olarak yanında sade pilavla servis yapabilirsiniz.

Çoban Salata

Malzeme:
(4 Kişilik) 3 adet domates, 2 adet salatalık, 2 adet sivri biber, yarım demet maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet limon, yeteri kadar tuz

Hazırlama: Domatesi, sivri biberi ve salatalığı yıkayıp süzün. Maydanozu temizleyip ayıklayın, limonun suyunu sıkın ve soğanı soyun. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve fındık büyüklüğünde doğrayın. Salatalığı soyun, varsa çekirdekli kısmını alın ve küp şeklinde kesin. Sivri biberin çekirdeklerini aldıktan sonra, ince dilimlere kesin ve maydanozu kıyın. Soğanı piyaz şeklinde kıyın ve elinizin içinde biraz ovduktan sonra sudan geçirip süzün. Malzemelerin hepsini karıştırın ve servis tabağına koyun. Üzerine bir limonun suyu ve zeytinyağını döküp servis yapın.

Ballı elma tatlısı

Malzeme:
(8 kişilik) 4 adet elma, 1 su bardağı pirinç, 2.5 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı bal, 3 zencefil kökü, 1 çorba kaşığı üzüm, 4 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlama:
Süt ve pirinci bir tencereye koyun. Kaynama noktasına getirin ve bir defa karıştırın. Ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler pişip tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız pirince bal, zencefil, üzüm ve tarçın ilave ederek karıştırın. Elmaların içini pirinç karışımı ile doldurun. Bunları bir fırın tenceresine koyup, üzerlerine devamlı tereyağı sürerek 150 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin. Kalan pirinci de sıcak olarak muhafaza edin. Pişen elmaları pirincin üstüne dizin ve üzerlerine ceviz serperek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Mucize değişikliğin sırrı...Pınar'ın sırtına çok...
Doğum günü de unutulmadıTanrıverdi'nin gizli dünyası
Hedefe giden yolEvini de kendine benzetti
Akıllardaki sorularStarlar bu filmde
Doyasıya eğlence...İstanbul'un yeni sanat...
Son moda spor teknikleriBeyonce prenses oldu...
Kidman eşini aldatıyor mu?Yumuşak yatağa hasret...
Ünlüleri artık o giydiriyorBeren'e kitap
Tekneyle dünya turuYakışıklı aktörleri kapıştırdı
Hem oyuncu hem şarkıcıCinsellikteki sorun 'cahillik'
Antika arabalar görücüye çıkıyorŞimdi festival zamanı
Sizi hak ediyor mu?Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
Aşk mesajlarıRüya yorumları
Acil servis
GÜNCEL
Anıtta Anıtta can pazarı
Emniyet müdürü geldi
Protestolara ve eylemlere sahne...
Kurban olmayalım
Müsteri haklıdır
Linç bitti izi kaldı
Bir tık, bir ayrılık
Maaş yoksa insanlık var
İnternetten ölüm...
SPOR
Aslanlar Aslanlar gibi: 3-2
Daha 2 gün önce F.Bahçe karşısında zorlu bir mücadeleden çıkan...
Devam sinyali
Fenerli müdür is-te-mi-yo-ruz
Fener tek yumruk
Ben kahraman değilim
Avni aker'i kapatın
Şeref Tribünü neden...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 13°C 6°C 
ANKARA Sisli 11°C -2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 16°C 6°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 20°C 11°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.163,030 D:% 1,35
DOLAR S: 1,450 D:% -0,28
EURO S: 1,933 D:% -0,05
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu