Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Salataları anında doğrayıp tüketmek gerekiyor. Salatanın hazırlanışında küçük doğranması da besin değerini düşürüyor.

Fırında Köfte

Malzeme: (6 kişilik) Yarım kg kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi, yarım demet maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı süt, kekik, 1 yumurta, 2 adet domates, 5 adet patates, 5-6 sivri biber, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım çay bardağı sıcak su

Hazırlama: Derin bir kabın için kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış bayat ekmek, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı süt, kekik, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp köfteleri hazırlayın. Fırın kabını yağlayın. Soyulmuş ve yuvarlak kesilmiş patatesleri yerleştirin. Üzerlerine karabiber ve tuz serpin. Sonra köfteleri yerleştirin. İkiye bölünmüş, sivri biberleri ve dilimlenmiş domatesleri köftelerin üzerine yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Suyunu ekleyin.Üzerini folyo ile kapatıp fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeli Makarna

Malzeme: (4 kişilik) Yarım paket makarna, 2 kaşık sıvı yağ, 100 gr mantar, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 havuç, tuz, 130 gr tane mısır, 3 taze soğan, ya- rım bardak soya fasulyesi, 2 çay kaşığı soya sosu, 1 kaşık domates sosu

Hazırlama: Makarnayı haşlayın. Haşladıktan sonra süzüp tencereye alın. Kapağını kapatın. Yağı geniş bir tavaya koyup, orta ateşte kızdırın. Küçük doğranmış mantarları ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra içine rendelenmiş havuç, mısır, doğranmış soğan, tuz, soya fasulyesi, domates sosu ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Makarna ile birlikte servis yapın.

Kolay tavuk göğsü

Malzeme: ( 8 kişilik) 1 kg süt, 1 su bardağı un, 1.5 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı pirinç unu, 1 paket vanilya, yarım paket margarin

Hazırlama:
Bir tencereye margarini alıp ocağa oturtun. Yağ eridikten sonra unu ilave edip kısık ateşte çırpma teli ile karıştırarak, yaklaşık 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak, ılık hale getirin. Sonra pirinç ununu, toz şekeri, vanilyayı, sütü ilave edip tekrar ocağın üzerine koyun. Karıştararak, 5 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın, ılık hale gelince mikserle 4-5 dakika karıştırın. Geniş cam bir kaba döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine dövülmüş fındık yada ceviz serperek servis yapın. (Sevgi Hanım'a teşekkürler)




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Evimi çaldılar' diyen...Türk-Yunan savaşını biz...
Tabloları gölgede bıraktılar!İneğinin peşine dedektif taktı
'Tam bir aile kızıyım'Evliliğin düşmanları
Ödülleri toplayan melez...Meslek seçimine dikkat!
Hırsından ağladıKadın-erkek tüm dünyada...
Eşe romantik sürprizOsman'ı köpek gibi seviyorum
Mahir ile Borat'ın...Kahraman babalar
Bir Demet Tiyatro coşturacakSergen bildiğiniz gibi!
Artık bu şiddete son verinPara uyutuyor!
CKM'de özel bale gösterisiBaşkasının dumanı da öldürüyor
Hasret giderdiSeda'nın Bilgili aşkı
Gülben Ergen'in destek...Rocky Balboa geri dönüyor
Şimdi moda AvrupaOnlardan 'büyük' yok
2007 senesine erken 'merhaba'Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajlarıDüzeltme
GÜNCEL
Biz Biz neye mecburuz
Haseki Hastanesi'nin türbanlı doktoru Fatma Hut, 'uzmanlık' unvanını...
Satır satır dehşet
4 aylık mucize
Sağlıklı fuhuş
Beklenen ilaç geldi
Linci vaaz önledi
Türk kadınları memnun değil
SPOR
Fenerli'nin Fenerli'nin 100'ü gülüyor
Şike tartışmalarıyla yıpratılan Kanarya, bu saldırılardan güçlenmiş...
Fener de kızdı
Öfke İsyan İntikam
Kim gitsin tartışması
Haydi Cimbom Türkiye için
Dağılma tehlikesi
Bu da Dereli'nin yorumu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 13°C 8°C 
ANKARA Sisli 11°C -2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 15°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 19°C 11°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 20°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.654,690 D:% -1,42
DOLAR S: 1,456 D:% 0,10
EURO S: 1,935 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu