Günün mönüsü
Püf noktası Salataları anında doğrayıp tüketmek gerekiyor. Salatanın hazırlanışında küçük doğranması da besin değerini düşürüyor.
Fırında Köfte
Malzeme: (6 kişilik) Yarım kg kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi, yarım demet maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı süt, kekik, 1 yumurta, 2 adet domates, 5 adet patates, 5-6 sivri biber, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım çay bardağı sıcak su
Hazırlama: Derin bir kabın için kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış bayat ekmek, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı süt, kekik, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp köfteleri hazırlayın. Fırın kabını yağlayın. Soyulmuş ve yuvarlak kesilmiş patatesleri yerleştirin. Üzerlerine karabiber ve tuz serpin. Sonra köfteleri yerleştirin. İkiye bölünmüş, sivri biberleri ve dilimlenmiş domatesleri köftelerin üzerine yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Suyunu ekleyin.Üzerini folyo ile kapatıp fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeli Makarna
Malzeme: (4 kişilik) Yarım paket makarna, 2 kaşık sıvı yağ, 100 gr mantar, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 havuç, tuz, 130 gr tane mısır, 3 taze soğan, ya- rım bardak soya fasulyesi, 2 çay kaşığı soya sosu, 1 kaşık domates sosu
Hazırlama: Makarnayı haşlayın. Haşladıktan sonra süzüp tencereye alın. Kapağını kapatın. Yağı geniş bir tavaya koyup, orta ateşte kızdırın. Küçük doğranmış mantarları ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra içine rendelenmiş havuç, mısır, doğranmış soğan, tuz, soya fasulyesi, domates sosu ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Makarna ile birlikte servis yapın.
Kolay tavuk göğsü
Malzeme: ( 8 kişilik) 1 kg süt, 1 su bardağı un, 1.5 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı pirinç unu, 1 paket vanilya, yarım paket margarin
Hazırlama: Bir tencereye margarini alıp ocağa oturtun. Yağ eridikten sonra unu ilave edip kısık ateşte çırpma teli ile karıştırarak, yaklaşık 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak, ılık hale getirin. Sonra pirinç ununu, toz şekeri, vanilyayı, sütü ilave edip tekrar ocağın üzerine koyun. Karıştararak, 5 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın, ılık hale gelince mikserle 4-5 dakika karıştırın. Geniş cam bir kaba döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine dövülmüş fındık yada ceviz serperek servis yapın. (Sevgi Hanım'a teşekkürler)
|