Günün mönüsü
Püf noktası Hazırladığınız sandviçi o gün tüketemediyseniz buzdolabı poşetine veya plastik folyoya sararak buzdolabında saklayın.
Isırgan Otu Çorbası
Hazırlama: Isırganı haşlayıp püre haline getirin. Üzerine un, süt, su ve daha sonra ısırganı ilave ederek 15-20 dk kaynatın. Ayrı bir kapta mayonezi 1 kaşık ılık su ile karıştırın. Kaynayan çorbaya azar azar ve karrıştırarak ilave edin. Ocağın altını kapatın. Pastırmayı incecik kıyarak tereyağda kavurun. Daha sonra çorbanın üzerine serperek servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) Yarım kilo ısırgan otu, 2 kaşık sıvıyağ, 2 kaşık un, 2 bardak süt, 3 bardak su, 1 kaşık mayonez, 6 dilim pastır- ma, 2 kaşık tereyağ
Fırın Kebabı
Hazırlama: Patlıcanları közleyip, küp doğrayın. Kuzu etini haşlayın. Hindi etini küp droğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Hindi etini, soğan, tereyağ ve zeytinyağ ile iyice soteleyin. Daha sonra haşladığınız kuzu eti, tuz, karabiber ve reyhanı ilave ederek karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Patlıcanın yarısını kaba yerleştirin. Üzerine karışımı yayın. En üste kalan patlıcanları yerleştirin. Kaşar peynirini rendeleyin. Patlıcanın üzerine serpiştirin. 120 derecede 15-20 dk pişirin.
Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg patlıcan, yarım kg kuzu eti, 2 parça hindi eti, 1 soğan, 2 kaşık tereyağ, 2 kaşık zeytinyağ, tuz, karabiber, reyhan, 1 çay bardağı su, 2 bardak kaşar peyniri.
Cincile Böreği
Hazırlama: Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsile yayın. Tam orta kısmına etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılamış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Malzeme: (8 kişilik), 5 yufka, yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 yu- murta, bir buçuk su bardağı süt. İçi için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 400 gr kuşbaşı kuzu eti, 250 gr mantar, 3 soğan, tuz, karabiber
Yarın: Fırında Köfte-Sebzeli Makarna- Kolay Tavuk Göğsü
|