Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Hazırladığınız sandviçi o gün tüketemediyseniz buzdolabı poşetine veya plastik folyoya sararak buzdolabında saklayın.

Isırgan Otu Çorbası

Hazırlama: Isırganı haşlayıp püre haline getirin. Üzerine un, süt, su ve daha sonra ısırganı ilave ederek 15-20 dk kaynatın. Ayrı bir kapta mayonezi 1 kaşık ılık su ile karıştırın. Kaynayan çorbaya azar azar ve karrıştırarak ilave edin. Ocağın altını kapatın. Pastırmayı incecik kıyarak tereyağda kavurun. Daha sonra çorbanın üzerine serperek servis yapın.

Malzeme: (4 Kişilik) Yarım kilo ısırgan otu, 2 kaşık sıvıyağ, 2 kaşık un, 2 bardak süt, 3 bardak su, 1 kaşık mayonez, 6 dilim pastır- ma, 2 kaşık tereyağ

Fırın Kebabı

Hazırlama: Patlıcanları közleyip, küp doğrayın. Kuzu etini haşlayın. Hindi etini küp droğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Hindi etini, soğan, tereyağ ve zeytinyağ ile iyice soteleyin. Daha sonra haşladığınız kuzu eti, tuz, karabiber ve reyhanı ilave ederek karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Patlıcanın yarısını kaba yerleştirin. Üzerine karışımı yayın. En üste kalan patlıcanları yerleştirin. Kaşar peynirini rendeleyin. Patlıcanın üzerine serpiştirin. 120 derecede 15-20 dk pişirin.

Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg patlıcan, yarım kg kuzu eti, 2 parça hindi eti, 1 soğan, 2 kaşık tereyağ, 2 kaşık zeytinyağ, tuz, karabiber, reyhan, 1 çay bardağı su, 2 bardak kaşar peyniri.

Cincile Böreği

Hazırlama: Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsile yayın. Tam orta kısmına etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılamış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Malzeme:
(8 kişilik), 5 yufka, yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 yu- murta, bir buçuk su bardağı süt. İçi için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 400 gr kuşbaşı kuzu eti, 250 gr mantar, 3 soğan, tuz, karabiber

Yarın: Fırında Köfte-Sebzeli Makarna- Kolay Tavuk Göğsü




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Hayatım tehdit altında'Üç silahşörler!
Ketenpereye geldimSüslü erkekler
Aşkın yaşı olur mu?Ya ikiz, üçüz olursa!
Dünyanın en seksi kadını...O da marka yolunda...
Hint işi güzellikBanu'yu Zorlu bir yarış...
Sezen 'ev'lendirecekEce ile erkekler ve aşka dair...
Diva'nın konuşma yasağı...İlklerin kadını Şebnem
Cem'e eleştiriNeyi başaramadı?
İlgiden yana bir şikayeti yok...Evlilik soruları artık bunalttı
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıDefile bahane güzeller şahane
Nerede bende o şans!'Bu fotoğraflar yaşamı etkiledi
'Utanç duyuyorum'Kendine güvenmeyi öğren
Bir montları kalmıştı!Aşk mesajları
Acil servisRüya yorumları
GÜNCEL
Bodrumlu Bodrumlu Cindy'ler
5 yıldızlı otellere baskın
Gözde turizm merkezlerinden...
Doktorum nerde!
Taş gibi kıyak
'Kızımı attılar'
Gurbetten çocuk kapmaca
Buzlu yolda can pazarı
Ferhat olup kayaları çizdi!
SPOR
İşte İşte böyle her sene böyle
Türkiye'de dün hayat durdu, futbol ve basketbol konuşuldu.
Yine FB-GS derbisi yine...
Tarifsiz mutluluk
Bu işi yapan 50 serseri
Duygularımıza hakim olduk
Polis bıçakladılar
Komple bir zafer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 7°C 
ANKARA Sisli 11°C -3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 16°C 6°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 19°C 12°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 20°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.196,520 D:% 0,07
DOLAR S: 1,452 D:% -0,14
EURO S: 1,925 D:% 0,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu