Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Zeytinyağlı yemekleri piştikleri tencerede kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Böylece hem dağılmaz, hem de daha lezzetli olurlar.

Patlıcan Pizzası
Malzeme: (4 kişilik) 2 orta boy bostan patlı- can, 3 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay barda- ğı zeytinyağı. Peynirli harç için: 1 bardak pe- yaz peynir, 3 diş kıyılmış sarımsak, 6-7 dal taze soğan, 4-5 orta boy domates, tuz, karabiber, pulbiber Üzeri için: 100 gr kaşar pey- niri, 6 dal nane
Hazırlama: Patlıcanların kabuklarını soymadan yuvarlak olarak dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip kurulayın. Sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan peyniri ezip geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların üzerine paylaştırın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri dilimleyin, peynirli harcın üzerine koyun. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kaşar peyniri dilimlerini koyun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Ispanaklı Dip Sos
Malzeme: (4 kişilik) 30 gr ıspanak, 6 kaşık yoğurt, 3 kaşık labne peyniri, 3 kaşık nar tanesi, 4 tatlı kaşığı kıyılmış fındık, tuz
Hazırlama: Ispanakları kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın. Üzerine, yoğurt, labne peyniri, 2 kaşık nar tanesi, 3 tatlı kaşığı kıyılmış fındık ve tuz ekleyerek karıştırın. Kalan nar taneleri ve fındık ile süsleyerek servis yapın.

Kestaneli Kabak Tatlısı
Malzeme: (4 kişilik) 3-4 kg balkabağı, 4 bardak toz şeker, 350 gr. kestane. 5 bardak kıyılmış ceviz Sosu İçin: 150 gr bitter çikolata, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 2 kaşık süt.
Hazırlama: Kabağı dilimledikten sonra toz şekeri ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Bu arada kestaneyi de haşlayıp ayıklayın. Pişen kabakları ezip, haşlanmış kestane ve ceviz ekleyerek karıştırın. Pasta kalıbını folyo ya da streç filmle kaplayarak püreyi içine yerleştirin. Bir gün süreyle buzdolabının alt rafında dinlendirin. Sosu hazırlamak için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine tereyağı ve sütü ilave ederek inceltin. Kalıptan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Fas seyahati başlamadan bittiSesi kadınları çok etkiliyor
Aldıran kokuGeçmişe sünger!
Erken evliliğe isyan bayrağı!1 milyon $'lık davet
Sosyetenin el emeği göz nuruMartin... Aston Martin
Hamilelik doping olduRuhsal Detox
Yüksek topukların...Kimlere umut oluyor?
Her köşe ayrı güzelEkstra teklifleri yağmur gibi
Yalı savaşı başladıSinir bozan roller
Ortak müzikal en büyük hayalleriAnca beraber kanca beraber
Kankiler eğlencedeSeksin yeni adı: Uyku
Ametist'in sihirli gücüYoganın pabucu dama atıldı
Anıtkabir ilgisiCabin'den gelen enerji
Eyvah, yine saçlarım dökülüyor!Çekici dudaklara kalıcı öneriler
Geçmiş bugüne yansımalarTeknoloji Takvimi
Kayıt yapan kayak kıyafetiKarun New York'u kıskandırdı
Istakoz kraliçesiTeşvikiye 'STNBL'a...
Ana gibi yar olmazBütün Takvim toplandık
Değişen ruh halinizin...Aşk mesajları
Acil servisRüya yorumları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Azmin Azmin özrü yok
Bugün Dünya Özürlüler Günü... Azmin ve yaşama sevincinin sembolü...
Öksüz bıraktı
Acıların en büyüğü
Uludağ ve Prag dolacak
Bu sevgiyi görün
Acı Damla'dı
Kadın vekil 'dövecek'
SPOR
Saat Saat 19:00 Kadıköy
Türkiye'de bugün hayat duracak, sadece iki ezeli rakibin, iki ayrı...
Kartal direkten döndü: 0-0
Sonuna kadar sabır
Çelik gibi olmalıyız
Doğan gidiyor favori Aybaba
Taraftara işkence
Hiç bir güç bize zarar veremez
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 14°C 8°C 
ANKARA Sisli 12°C -4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 15°C 6°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.196,520 D:% 0,07
DOLAR S: 1,452 D:% -0,14
EURO S: 1,925 D:% 0,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu