Günün mönüsü
Püf Noktası Zeytinyağlı yemekleri piştikleri tencerede kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Böylece hem dağılmaz, hem de daha lezzetli olurlar.
Patlıcan Pizzası Malzeme: (4 kişilik) 2 orta boy bostan patlı- can, 3 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay barda- ğı zeytinyağı. Peynirli harç için: 1 bardak pe- yaz peynir, 3 diş kıyılmış sarımsak, 6-7 dal taze soğan, 4-5 orta boy domates, tuz, karabiber, pulbiber Üzeri için: 100 gr kaşar pey- niri, 6 dal nane Hazırlama: Patlıcanların kabuklarını soymadan yuvarlak olarak dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip kurulayın. Sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan peyniri ezip geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların üzerine paylaştırın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri dilimleyin, peynirli harcın üzerine koyun. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kaşar peyniri dilimlerini koyun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Ispanaklı Dip Sos Malzeme: (4 kişilik) 30 gr ıspanak, 6 kaşık yoğurt, 3 kaşık labne peyniri, 3 kaşık nar tanesi, 4 tatlı kaşığı kıyılmış fındık, tuz Hazırlama: Ispanakları kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın. Üzerine, yoğurt, labne peyniri, 2 kaşık nar tanesi, 3 tatlı kaşığı kıyılmış fındık ve tuz ekleyerek karıştırın. Kalan nar taneleri ve fındık ile süsleyerek servis yapın.
Kestaneli Kabak Tatlısı Malzeme: (4 kişilik) 3-4 kg balkabağı, 4 bardak toz şeker, 350 gr. kestane. 5 bardak kıyılmış ceviz Sosu İçin: 150 gr bitter çikolata, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 2 kaşık süt. Hazırlama: Kabağı dilimledikten sonra toz şekeri ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Bu arada kestaneyi de haşlayıp ayıklayın. Pişen kabakları ezip, haşlanmış kestane ve ceviz ekleyerek karıştırın. Pasta kalıbını folyo ya da streç filmle kaplayarak püreyi içine yerleştirin. Bir gün süreyle buzdolabının alt rafında dinlendirin. Sosu hazırlamak için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine tereyağı ve sütü ilave ederek inceltin. Kalıptan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
|