Günün Mönüsü
Piti Kebabı HAZIRLAMA: Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün orta ateşle haşlayın. Etleri de az suda iyice yumuşayana kadar pişirin. Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ilave edin. Yufkaları incecik didin. Geniş ve derin bir kaba yayın. Üzerine et suyunu gezdirin. Nohut ve etleri de üzerine yayın. Dilerseniz tuz serpip, servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 1 su bardağı no- hut, 500 gram kuşbaşı et, 4 adet yufka
Sütlü Domates Çorbası HAZIRLAMA: Domatesleri ortadan ikiye kesin ve rendeleyip süzgeçten geçirin. Margarini tencerede eritip unu pembeleştirin. Domatesi ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun. Sütü azar azar dökerek yedirin. Sıcak suyu çorbaya ilave edin. Tuz serpip koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere alıp üzerini kaşarpeyniri ve taze nane yapraklarıyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 1 kg domates, 4 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı margarin, 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri, tuz
Mayalı Örgü HAZIRLAMA: Maya, süt, sıvı yağ, yumurta akları, tuz ve şeker geniş bir kaba konulup karıştırılır. Un ilave edilir ve yoğrulur. Hazırlanan hamurun ele hafif yapışması lazım. Yoğrulan hamuru 15-20 dk dinlendirin (hafif mayası gelmesi için). Dinlenen hamurdan minik parçalar kopartarak uzun şeritler elde edin ve 3 şeritle örgü yapın ve unlanmış tepsiye aralıklı dizin. Yumurta sarısını örgülerin üstüne sürün ve 15-20 dk bekletin ve 180 derecede fırında pişirin. Fırından alınan örgülerin üzerine nemli bez ortun ve ılıyınca servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 42 gr yaş maya, 2 su bardağı süt, 2 çay bardağı sıvıyağ, 2 yumurtanın akı (sarısı üzerine), 7 yemek kaşığı toz şeker çay kaşığı tuz, 1 kg un.
Püf Noktası İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun.
|