Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız hem kar gibi beyaz olduğunu hem de kötü kokmadığı görürsünüz.

Mantı çorbası

Hazırlama: Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzeme: (6 Kişilik) 1 paket hazır mantı, 750 gr yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, yarım çay kaşığı nane, karabiber, tuz.

Havuç dolması
Hazırlama: Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip, ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin.
Malzeme: (6 Kişilik) 6 iri havuç, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı pirinç, 4 soğan, 1 kaşık dolmalık fıs- tık, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı nane, 1 çay kaşığı şeker, yarım demet dereotu, tuz

Marmelatlı pasta
Hazırlama: Bisküvileri parçalayın, eritilmiş tereyağı ve bir yumurtayı karıştırarak ekleyin. Karışımı bir kek kalıbına dökün. Diğer yandan yumurta sarılarını şekerle çırpın, loru ekleyip homojen bir krema halini alıncaya kadar karıştırın. Kalıptaki pastanın üzerine dökün. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Daha sonra 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Pasta soğuduğunda üzerini marmelatla kaplayın. Buzdolabında saklayın ve soğuk servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) 300 gr. taze bisküvi, 200 gr. tereyağ, 250 gr. lor peyniri, 200 gr. şeker, 1 yumurta, 3 yumurta sarısı, 100 gr. marmelat




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kayahan şarkıları...Sosyetiklerin dünyası
Tıpkı eskisi gibiKoç Vakfı'ndan anlamlı ödül...
12 yıl süren festivalİşten atılmanın en...
Yeter ki kararlı olunOyunun kuralı var!
Mega şov hayal olduBurcu isyanlarda
En güvenilir dergiYeni yaşını unuttu bile!
Evliliğiniz doyurucu mu?İzmir yolcusu
Doludizgin eğlenceKadın tiryakileri...
Çelebi Çiçek ile Tarot KartlarıHerkes 'güzel' olacak
İnternet, TV'nin ekranını...İletişim eksikliği orgazm...
Gribin ilacı, mutlu evlilik...Zatürreeden aşı ile...
Bebeğinizin mamasına...Önümüzdeki yılın modası tamam!
Her şey lösemili çocuklar...İçindeki saklı gücü keşfet!
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Korkunç Korkunç itiraf
Üvey kızını ve damadını öldüren caninin karısı, korkunç bir iddia...
Hayat ipini tut
Kör müsün be kaptan
Sapığı halk yakaladı
Acıya ilaç olan yok
Lo lo lo Tuğba mahkemede
7 yaşında 76 kilo
SPOR
Kartal Kartal pençesi: 2-1
Balaban'ın penaltı golüyle yenik duruma düşen Siyah-Beyazlılar'ı son...
Federasyon bu pisliğin içinde!
Bu bir komplo
Zico'nun tek endişesi derbi
Papa kazığı
Kadıköy'de bu kez siz gülün
Trabzon'da alarm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 14°C 8°C 
ANKARA Sisli 11°C -2°C 
İZMİR Az Bulutlu 18°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.066,890 D:% 2,38
DOLAR S: 1,462 D:% -0,92
EURO S: 1,925 D:% -0,70
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu