Günün mönüsü
Püf noktası Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız hem kar gibi beyaz olduğunu hem de kötü kokmadığı görürsünüz.
Mantı çorbası Hazırlama: Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Malzeme: (6 Kişilik) 1 paket hazır mantı, 750 gr yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, yarım çay kaşığı nane, karabiber, tuz.
Havuç dolması Hazırlama: Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip, ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin. Malzeme: (6 Kişilik) 6 iri havuç, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı pirinç, 4 soğan, 1 kaşık dolmalık fıs- tık, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı nane, 1 çay kaşığı şeker, yarım demet dereotu, tuz
Marmelatlı pasta Hazırlama: Bisküvileri parçalayın, eritilmiş tereyağı ve bir yumurtayı karıştırarak ekleyin. Karışımı bir kek kalıbına dökün. Diğer yandan yumurta sarılarını şekerle çırpın, loru ekleyip homojen bir krema halini alıncaya kadar karıştırın. Kalıptaki pastanın üzerine dökün. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Daha sonra 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Pasta soğuduğunda üzerini marmelatla kaplayın. Buzdolabında saklayın ve soğuk servis yapın. Malzeme: (4 Kişilik) 300 gr. taze bisküvi, 200 gr. tereyağ, 250 gr. lor peyniri, 200 gr. şeker, 1 yumurta, 3 yumurta sarısı, 100 gr. marmelat
|