Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.

Adana Kebabı
Hazırlama: Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığıi kadar parçalar kopararak şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabi hazırlayın. Mangalı yakın. Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma, 100 gr iç yağ (teli yağlamak için), 1 kaşık acı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz, 1,5 cm eninde kebap şişleri

Arapbacı
Hazırlama:
Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin. Şeker ile yumurta aklarını çırpıp, ilave edin. Damla çikolata karıştırıp kalıba dökün. Donduktan sonra servise hazır demektir. Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.
Malzeme: (4 Kişilik) 2 bardak hazır krema, 5 çorba kaşığı kakao, 5 kaşık toz krem şanti, 5 jelatin, 100 gr çikolata, 2 su bardaği toz şeker, 5 adet yumurta, 100 gr damla çikolata

Arnavut Salatası
Hazırlama: Küçük bir tavada dana (ya da tavuk) suyu, arnavutbiberi parçaları, taze soğan, sirke, tozşeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavayı kısık ateşe oturtup, karışımı sık sık karıştırarak, 8-10 dakika pişirin. Tavayı alıp, karışımı ılındırdıktan sonra blendırın kabına aktarın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip, blendırda pürüzsüz sos kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sosu bir salata kasesine koyup, buzdolabında 15 dakika bekletin. Göbek salata yapraklarını ortadan 2'ye kesip, parçalardan birini rulo haline getirerek, keskin bir bıçakla ince kıyın. İnce kıyılmış salata yapraklarını kasedeki sosun içine koyun. Tahta servis kaşıklarıyla sos iyice karışana kadar karıştırın. Sonra serviz yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzeme: (4 kişilik), 1 su bardağı tuzsuz dana (ya da tavuk) suyu, 1 arnavutbiberi, 3 adet taze soğan 1,5 çorba kaşığı sirke, 1/2 tatlı kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tuz, bir tutam karabiber, 1,5 çorba kaşığı natürel zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 adet iri göbek salata




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
AIDS ile yapılan en güzel savaşViagra kullandım
Amerikalılar cebini Elvis...Sıfır bedenler normale döndü
İşte o an: İlk buluşmaPes etmemek lazım!
'Benden zeki yok'Çirkinlikten korkuyor
Şehitlerin hikayesiGölgede bıraktılar
Tek erkekle yetinemem ki!Fiyatını Demet'e göre...
Yıldızlar alışverişteTutkulu aşık
Sezen, 25 yıl sonra plaktaMetroseksüel tartışması...
'Nereden bulayım!'Jet hızıyla kalıcı bronzluk
Domates deyip geçmeyinErkekler de doğum...
En mutlu galaÇocuklar bitti, şimdi...
Kitap yazıyorlarSevgilisiyle düet yapmak...
Lüksü mü seviyorsun?Aşk mesajları
Acil servisRüya yorumları
Çelebi Çiçek ile TAROT Kartları
GÜNCEL
Kusura Kusura kim bakacak
Basit bir apandisit ameliyatı sonrası can verdi. Adli Tıp raporu 1...
Peronda zor ölüm
Sır dolu intihar
Prof'u polis getirecek
Adana'da 'mesaj'lı infaz
Gerçek kaza fikirde
Mikrokredi coşkusu
SPOR
Çirkin Çirkin hesaplaşma
Sarı-Lacivertli kulüple ilgili önceki gece TELEGOL'de yapılan program...
İddiaları reddettiler
Avukatıyla geldi
Beraberlik yaramaz
25 milyonun isyanı
Ölsem de ayrılmam
Kartal'ın av zamanı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 15°C 10°C 
ANKARA Sisli 13°C -1°C 
İZMİR Az Bulutlu 18°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 21°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.183,790 D:% -2,76
DOLAR S: 1,480 D:% 0,71
EURO S: 1,947 D:% 1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu