Günün mönüsü
Püf Noktası Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.
Adana Kebabı Hazırlama: Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığıi kadar parçalar kopararak şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabi hazırlayın. Mangalı yakın. Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın. Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma, 100 gr iç yağ (teli yağlamak için), 1 kaşık acı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz, 1,5 cm eninde kebap şişleri
Arapbacı Hazırlama: Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin. Şeker ile yumurta aklarını çırpıp, ilave edin. Damla çikolata karıştırıp kalıba dökün. Donduktan sonra servise hazır demektir. Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun. Malzeme: (4 Kişilik) 2 bardak hazır krema, 5 çorba kaşığı kakao, 5 kaşık toz krem şanti, 5 jelatin, 100 gr çikolata, 2 su bardaği toz şeker, 5 adet yumurta, 100 gr damla çikolata
Arnavut Salatası Hazırlama: Küçük bir tavada dana (ya da tavuk) suyu, arnavutbiberi parçaları, taze soğan, sirke, tozşeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavayı kısık ateşe oturtup, karışımı sık sık karıştırarak, 8-10 dakika pişirin. Tavayı alıp, karışımı ılındırdıktan sonra blendırın kabına aktarın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip, blendırda pürüzsüz sos kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sosu bir salata kasesine koyup, buzdolabında 15 dakika bekletin. Göbek salata yapraklarını ortadan 2'ye kesip, parçalardan birini rulo haline getirerek, keskin bir bıçakla ince kıyın. İnce kıyılmış salata yapraklarını kasedeki sosun içine koyun. Tahta servis kaşıklarıyla sos iyice karışana kadar karıştırın. Sonra serviz yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Malzeme: (4 kişilik), 1 su bardağı tuzsuz dana (ya da tavuk) suyu, 1 arnavutbiberi, 3 adet taze soğan 1,5 çorba kaşığı sirke, 1/2 tatlı kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tuz, bir tutam karabiber, 1,5 çorba kaşığı natürel zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 adet iri göbek salata
|