Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Kasım 2006  

Acil servis



Zorlanınca, sol el bileğim ağrıyor
30 yaşındayım. İki sene boyunca evimde dambılla (ağırlık) çalıştım. Şu anda da zaman buldukça spor yapıyorum. Hatta, bazen işyerimdeki arkadaşlarımla bilek güreşi yapıyoruz. Fakat bir süredir sağ el bileğimde aşırı zorlanmalarda kısa zaman için de olsa ağrı oluyor. Bunun nedenini ve bu ağrıyı nasıl sonlandırabileceğimi öğrenmek istiyorum.
Rumuz: Okur / Ankara
Bu ağrının nedeni, özel olarak aletle çalışmanıza rağmen el bileğinizdeki kasları güçlendirmek için yapılan egzersizlerin yeterli gelmemesi olabilir. Tabii, bu durumda zorlanmaların sonucunda da ödemler oluşabilir. Bunun için ya bileğinizi bileklikle destekleyerek güreş yapmanız ya da daha yoğun olarak çalışarak bilek kaslarınızı güçlendirmeniz gerekir. Böylece zorlanma olsa dahi, ödem ortaya çıkmaz. Ve böylece ağrılarınız zamanla azalır veya çok daha hafif seyreder.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Çakmak

***
İlişkiye girdikten sonra kanamam oluyor
44 yaşındayım. Bazı zamanlar eşimle ilişkiye girdikten sonra açık renkte kanamam oluyor. Tabii, bu durum beni korkutuyor. Şikayetim neden kaynaklanıyor olabilir? Konuyla ilgili bilgi verir misiniz?
Rumuz Mutsuz / İzmir
Rahim ağzında erezyon (yara) olabilir. İlişki sonrası kanamalar genellikle buna bağlıdır. Ya da, menepoz başlangıcında östrojen hormonunun azalmasına bağlı olarak dokulardaki kuruma ve tahriş de bu kanamaların meydana gelmesinde etkendir. Bu durumda probleminizin alta yatan asıl sebebini belirlemek için hem hormon kontrolünüzün hem de jinekolojik muayenenizin düzenli şekilde yapılması gerekir.
Kadın Hastalıkları Opr. Dr. Uzm. Seval Taşdemir

***

Nabzım, neden duracakmış gibi yavaşlıyor?

46 yaşındayım ve 15 yıldır hipertansiyon hastasıyım. Düzenli olarak ilaç kullanmama ve perhiz yapmama rağmen, bazen aniden tansiyonum yükseliyor. Ayrıca kalbimde ritm bozukluğu var. Tahlil ve anjiyo sonuçlarında hiçbir şey çıkmadı. Ancak arada da olsa nabzımın duracakmış gibi yavaşlaması beni rahatsız ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
Fırat Tuğlacı / İstanbul
Düzenli ilaç kullanmanıza rağmen, kan basıncınızın arada bir yükselmesi, strese bağlı ya da tuzdan kaynaklanıyor olabilir. Diyetinize mutlaka uymanız (özellikle tuzsuz yemelisiniz) ve stresli bir ortamınız varsa, bunun da kontrol altına alınması gerekir. Ritm bozukluğunun saptanamadığını belirtmişsiniz. Bu da 24 saatlik holter takibi ile ritim ve tansiyonunuzun izlenmesiyle saptanabilir. Uyku durumunda da kan basıncı ve ritm değişiklikleri kaydedilebilir. Buna göre de gerekli önlemler alınabilir.
Kardiyoloji Uzm. Doç Dr. Bahadır Dağdeviren

***
Beynime aniden bir ağrı saplanıyor
Merhaba, henüz 20 yaşındayım. Beynime aniden bir ağrı saplanıyor ve bu ağrı hemen hemen her gün oluyor. Lütfen bana yardımcı olun. Şikayetim neden kaynaklanıyor olabilir?
Gamze Yıldız / İstanbul
Öncelikle tarif ettiğiniz ağrıların hangi sıklıkta, nasıl bir şiddette olduğu, ne kadar sürdüğü ve günün daha çok hangi saatlerinde geliştiği önemli. Ağrının beraberinde bulantı ve kusma gibi sorunların eşlik edip etmediği de sorgulanmalıdır. Yazdıklarınızdan daha ayrıntılı bir bilgiye sahip olamadığım için, şunları söyleyebilirim: Çektiğinizin ağrı, eğer uzun süredir devam ediyorsa strese bağlı olma olasılığı çok yüksek. Ancak, özellikle son zamanlarda olan, yani yeni gelişen bir şikayet ise, nöroloji ya da beyin cerrahisi uzmanına görünmenizde fayda vardır.
Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Cahide Topsakal

***
Acaba çocuğumuz olacak mı?
Yedi yıldır evliyim. Ancak çocuğumuz olmadı. Bu nedenle doktora gittik. Eşimin bütün muayene ve tedavileri yapıldı. Araştırmalar sonucunda bende kısırlık olduğu saptandı. Çocuk sahibi olabilir miyiz?
Rumuz: Özlem / Edirne
Sperm testlerinde, hiç sperm bulunmayan erkeklerin bile yumurtalıklarından artık sperm elde etmekteyiz. Önceki yıllarda testis biyopsisi yapılmış ve sperm bulunamamış hastalara uyguladığımız mikro TESE işlemiyle yüzde 55 sperm bulmaktayız. Testte spermi olmayan hormon yetersizliği grubunda, doğal yollardan çocuğu olan hastalarımız dahi oluyor. Bunun için testlerinizin ve genetik incelemelerinizin yapıldıktan sonra değerlendirilmeniz gerekir.
Üroloji uzmanı Opr. Dr. Tansel Kaplancan

***
Hepatit B, karaciğerime zarar verir mi?
Kanımda Hepatit B çıktı. Şu an karaciğerimde bir sorun yok. Fakat ileride bu hastalık karaciğerime geçer mi? Karaciğerimin etkilenmemesi için nelere dikkat etmem gerekiyor?
Duygu Atakol / İstanbul
Öncelikle, karaciğer fonksiyonel testlerinize bakılması gerekir. Testler normalse, sağlıklı taşıyıcılık söz konusudur. Düşük olasılıkla aktif karaciğer hastalığı gelişebilir. Bu nedenle altı ayda bir kan tahlili ve yılda bir defa ultrasonografi ile izlenmeniz uygun olur. Fakat, karaciğer enzimlerin de bozuksa, uzman hekim tarafından uygun tedavi düzenlenmelidir.
İç Hastalık Uzmanı. Prof. Dr. Hülya Över Hamzaoğlu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Naz'ı şöhret yaptım sıra...Herkes ekran başına
Zamana yenilmediUcuz alışveriş için
Atatürk takvimiKadının yönetici olmayanı...
İşin özü sağlıklı olmakPorsche'sine adını...
Ruhun harap mı kral mı?Küçük gelinleri yazın!
Doğaları suskun!Olmazsa olmazlar
Benzemez kimse sanaBu mesleği yapan kimse ağlamasın
burhanabi.com'İkimiz de inatçıyız'
Aşkı uğruna yollara düştüİlk yarışmada elendi
Göbek adı 'Devlet'miş!Boy babadan kilo anneden
İki hamilelik arası sakın...Doğulu kadında kanser...
Çocuk pornosuna MSN savaş açtı!Türk kadını gençleşiyor
Picassolar barış için el...Beyaz eşyada şeffaf moda
Ünlü restorana oyunlu protestoAyakkabı, kalbin aynası
Tedavi görüyorSporun güzelliği
Sinemaya göz diktiSigara ile 'güzel' savaş
Hâlâ zirvedeler!Günün mönüsü
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Borç Borç şehidin yazgısıymış
Bakanın yolunu açarken otomobil çarpması sonucu şehit olan polisten...
'Halk' faciası
Erberk'i şok eden suçlama
Boşanmak zor
Kapkaç cemiyette
Sınırsız eğitim
Babam 6 ton tütün içti
SPOR
Gereken Gereken neyse yapacağız!
Fenerbahçe Asbaşkanı, pazar günü zorlu bir maça çıkacaklarını...
Kazanmaya gideceğiz
Önce Celta Vigo
Brugge'u ezberledi
Yönetimin derbi harekatı
Ekranda şike tartışması
F.Bahçe-G.Saray derbisi için;...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 14°C 8°C 
ANKARA Sisli 16°C 2°C 
İZMİR Az Bulutlu 20°C 8°C 
ANTALYA Açık 22°C 12°C 
ADANA Açık 22°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.238,570 D:% 1,75
DOLAR S: 1,464 D:% 0,14
EURO S: 1,920 D:% 0,44
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu