Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Körili Tavuk Göğsü
HAZIRLAMA: Tavuk göğsünü küp küp kesin ve soya sosunda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra etlerini süzün (soya sosunu dökmeyin) wokun içinde soteleyin. Tavuklar kızarmaya başladığında bambuları katarak bir miktar daha sotelemeye devam edin. Arta kalan soya sosuna un ve köriyi katarak karıştırın ve tavuk etletine ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Makarna ile servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 250 gr kemiksiz ve derisiz tavuk gögsü, 50 gr bambu, 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı köri, 200 gr spagetti çubuk makarna, yağ

Pirinçli Kroket
HAZIRLAMA: Bir tencerede sıvı yağı eritilir. Buna pirinç ilave edilir ve kavrulur. Sonra üzerine sıcak et suyu döküp suyunun çekmesi beklenir. Et suyunu çeken pirince kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip bir kenarda bekletilir, bu arada iki yumurta çırpılır ve pirince ilave edilir. Hamur haline getirilir ve küçük toplar yapılır, galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Tercihen yanında kızartılmış tavuk ile servis yapılabilir.
MALZEME: (6 kişilik) 2 su bardağı pirinç, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı tereyağı, galeta unu, 3 bardak et suyu, 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, kızartmak için sıvı yağ, tuz, karabiber

Elma Şekeri
HAZIRLAMA: Öncelikle elmalar yıkanır ve kurulanır. Sapları kıvırılarak kopartılır. Renkli çubuklar elma saplarının bulunduğu yere batırılır. Toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye konulur. Orta ateşte şeker eritilir ve koyulaşması için 10-15 dk kaynatılır.Koyulaşan şurub ateşten alınır ve üzerinde oluşan kabarcıklar yokolana kadar bekletilir. Hazırlanan elmalar teker teker şuruba batırılır ve fazlası tencerenin kenarına sıyırılır. Bütün elmalar aynı işlemden geçirilir ve yağlı kağıt bulunan tepsiye dizelir. Elmalar tepsiyle buzdolabına konur ve 10 dakika sonra servise hazır hale gelir.
MALZEME: ( 4 kişilik) 4 adet kırmızı elma, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su

Püf Noktası
Dereotonu, temiz bir havluya tamamen kaplayacak şekilde sarıp bu şekilde naylon torbayla buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Naz'ı şöhret yaptım sıra...Herkes ekran başına
Zamana yenilmediUcuz alışveriş için
Atatürk takvimiKadının yönetici olmayanı...
İşin özü sağlıklı olmakPorsche'sine adını...
Ruhun harap mı kral mı?Küçük gelinleri yazın!
Doğaları suskun!Olmazsa olmazlar
Benzemez kimse sanaBu mesleği yapan kimse ağlamasın
burhanabi.com'İkimiz de inatçıyız'
Aşkı uğruna yollara düştüİlk yarışmada elendi
Göbek adı 'Devlet'miş!Boy babadan kilo anneden
İki hamilelik arası sakın...Doğulu kadında kanser...
Çocuk pornosuna MSN savaş açtı!Türk kadını gençleşiyor
Picassolar barış için el...Beyaz eşyada şeffaf moda
Ünlü restorana oyunlu protestoAyakkabı, kalbin aynası
Tedavi görüyorSporun güzelliği
Sinemaya göz diktiSigara ile 'güzel' savaş
Hâlâ zirvedeler!Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Borç Borç şehidin yazgısıymış
Bakanın yolunu açarken otomobil çarpması sonucu şehit olan polisten...
'Halk' faciası
Erberk'i şok eden suçlama
Boşanmak zor
Kapkaç cemiyette
Sınırsız eğitim
Babam 6 ton tütün içti
SPOR
Gereken Gereken neyse yapacağız!
Fenerbahçe Asbaşkanı, pazar günü zorlu bir maça çıkacaklarını...
Kazanmaya gideceğiz
Önce Celta Vigo
Brugge'u ezberledi
Yönetimin derbi harekatı
Ekranda şike tartışması
F.Bahçe-G.Saray derbisi için;...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 14°C 8°C 
ANKARA Sisli 16°C 2°C 
İZMİR Az Bulutlu 20°C 8°C 
ANTALYA Açık 22°C 12°C 
ADANA Açık 22°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.238,570 D:% 1,75
DOLAR S: 1,464 D:% 0,14
EURO S: 1,920 D:% 0,44
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu