Körili Tavuk Göğsü HAZIRLAMA: Tavuk göğsünü küp küp kesin ve soya sosunda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra etlerini süzün (soya sosunu dökmeyin) wokun içinde soteleyin. Tavuklar kızarmaya başladığında bambuları katarak bir miktar daha sotelemeye devam edin. Arta kalan soya sosuna un ve köriyi katarak karıştırın ve tavuk etletine ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Makarna ile servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 250 gr kemiksiz ve derisiz tavuk gögsü, 50 gr bambu, 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı köri, 200 gr spagetti çubuk makarna, yağ
Pirinçli Kroket HAZIRLAMA: Bir tencerede sıvı yağı eritilir. Buna pirinç ilave edilir ve kavrulur. Sonra üzerine sıcak et suyu döküp suyunun çekmesi beklenir. Et suyunu çeken pirince kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip bir kenarda bekletilir, bu arada iki yumurta çırpılır ve pirince ilave edilir. Hamur haline getirilir ve küçük toplar yapılır, galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Tercihen yanında kızartılmış tavuk ile servis yapılabilir. MALZEME: (6 kişilik) 2 su bardağı pirinç, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı tereyağı, galeta unu, 3 bardak et suyu, 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, kızartmak için sıvı yağ, tuz, karabiber
Elma Şekeri HAZIRLAMA: Öncelikle elmalar yıkanır ve kurulanır. Sapları kıvırılarak kopartılır. Renkli çubuklar elma saplarının bulunduğu yere batırılır. Toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye konulur. Orta ateşte şeker eritilir ve koyulaşması için 10-15 dk kaynatılır.Koyulaşan şurub ateşten alınır ve üzerinde oluşan kabarcıklar yokolana kadar bekletilir. Hazırlanan elmalar teker teker şuruba batırılır ve fazlası tencerenin kenarına sıyırılır. Bütün elmalar aynı işlemden geçirilir ve yağlı kağıt bulunan tepsiye dizelir. Elmalar tepsiyle buzdolabına konur ve 10 dakika sonra servise hazır hale gelir. MALZEME: ( 4 kişilik) 4 adet kırmızı elma, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su
Püf Noktası Dereotonu, temiz bir havluya tamamen kaplayacak şekilde sarıp bu şekilde naylon torbayla buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.