Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Kasım 2006  

Acil servis



Sertleşme sorunu yaşıyorum...
25 yaşındayım. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Bundan dolayı da evlenemiyorum. Bunun tedavisi var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Rumuz: Bekar / Bursa
Öncelikle sertleşme sorununuzun altında yatan sebepleri saptamak lazım. Psikolojik etkenler olabildiği gibi organik nedenler de olabilir. Penisinizin damar yapısının Doppler USG ile incelenmesi gerekir. Kan, kolesterol, trigliserit, LDL ve glikoz testlerinin yapılması şart. Ayrıca hormonal olarak da testlerin yapılarak, sonuçları görülmeli. Özellikle şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, depresyon, kullanılan birtakım ilaçlar ereksiyon kalitesini düşürmekte ve sertleşme sorunu yaşanmasına neden olmaktadır. Ancak tedavileri yapılabilmektedir. Dediğim gibi öncelikle nedenleri araştırılmalıdır.
Üroloji uzmanı Opr. Dr. Tansel Kaplancan

Adet öncesi vücudumda kaşıntı oluyor

Regl dönemimden yaklaşık 10 gün önce vücudumda yaygın olarak şiddetli kaşıntılar (özellikle göğüs ve genital bölgemde) oluyor. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi? Ayrıca sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonum var. Bu konuda doktora da gidiyorum. Antibiyotik tedavisi görüyorum, ancak sürekli tekrar ediyor. Ne yapmalıyım?
Rumuz: Kederli / Ankara
Gizli diabet olabilme olasılığı var. Şeker hastalığı yönünden tetkik edilmelisiniz. Tekrarlayan enfeksiyon, diabetik hastalarda sık görülen bir şikayet. Kaşıntılarınızın sebebi mantar enfeksiyonu da olabilir. Antibiyotik kullanmadan önce mutlaka idrar kültürü, vajinal kültür ve kaşıntı olan bölgelerden mantar kültürü yaptırmalısınız.
Kadın Hastalıkları Opr. Dr. Uzm. Seval Taşdemir

Omuz ağrım için ne yapmalıyım?
Sağ omzumun ağrısından başımı çeviremiyorum. Çalışıyorum ama başım öne eğik olıarak değil. Bu neden ileri geliyor. Ağrılarım için neler yapmalıyım
Nermin Çakırca / İstanbul
Masa başında çalışanlar genellikle öne eğik ve omuzlar öne gelecek şekilde saatlerce oturmaktadırlar. Bu pozisyon devamlı olarak sırt kaslarını gerererek, gün sonunda omuzlarda ve sırtta ağrıya neden olur. Bu ağrının genellikle pozisyona ve sterese bağlı olarak geliştiğini düşünüyorum. Çalıştığınız sürece dik oturmaya dikkat etmek, 30 dakikada bir birkaç dakika mola vermek, ve haftada ene aza 3 kere sırt ve omuz egzersizleri yapmak, ağrılarınız azaltacaktır.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Çakmak

Yattığım zaman bile başım dönüyor...
İki haftadan beri aşırı derecede başım dönüyor. Özellikle yattığım zaman ve başımı öne eğdiğimde dönmeler devam ediyor. Doktora gittim, kolesterolüm ve şekerim normal değerlerin üzerinde çıktı. Verilen ilaçları alıyorum, ama baş dönmelerimde halen bir değişiklik olmadı. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?
N. Altıoner / İzmir
Baş dönmelerinizin beraberinde denge bozukluğu ve işitme problemi gibi başka sıkıntılarınız yoksa, bahsi geçen şikayetlerinizin sıklıkla pozisyonel vertigo (baş hareketine bağlı baş dönmesi) ile uyumlu olduğunu düşünüyorum. Probleminizin halen devam etmesi nedeniyle tetkikler sonucu ortaya çıkan kolestrol ve şekerle de bağlantılı olmadığı ortaya çıkıyor. Bu durumda baş dönmelerinizin nedeni iç kulakla ilgili problemlerden kaynaklanır. Şikayetinizin nedenini kesin olarak adlandırmak ve gerekli olan tedavisi için bir KBB uzmanının görmesinde fayda var.
Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Cahide Topsakal

Minimal mitral yetersizliğim oldu
Ben 21 yaşında bir bayanım. Dört ay önce mide tedavisine gittiğimde hafif mitral kapak prolapsusu ve minimal mitral yetersizlik ortaya çıktı. Bunun tedavisi mümkün müdür?
Ceyda Meriç/İstanbul
Mitral kapak prolopsusu, mitral kapakçıkların sol otriyuma çökmesidir. Doğumsal bir anomalidir. Ve toplumda yüzde 5-6 oranında görülür. Mitral yetmezliği olmayan (ya da minimal yetersizliği olanlarda) 3-5 yılda bir alcokardiografi yapılması yeterlidir. Şikayeti ve kapakta önemli düzeyde yetmezliği olmayanlarda tedaviye gerek yoktur.
Kardiyoloji Uzm. Doç Dr. Bahadır Dağdeviren

Kronik gastritim var
Bir süredir midemde rahatsızlık hissediyordum. Şikayetlerimin kronik gastrit olduğunu öğrendim. Bu hastalığın tedavisi var mı? Bana bilgi verir misiniz?
Süleyman Çakır / İstanbul
Kronik gastrit teşhisi endeskopik biyopsilerle konulduysa, bunun öncelikle atrofik gastrit olup olmadığını bilmek önemlidir. Her açıdan endoskopi yapılıp, araştırıldıysa helicobaced pilori de pozitif ise, buna yönelik tedavi yapılması uygun olur. Eğer bakteri mevcut değilse ve şiddetli yakınmalarınız da yoksa herhangi bir müdahaleye gerek yoktur. Fakat rahatsız edici şikayetleriniz oluyorsa, hastalığınıza yönelik ilaçlar mevcuttur.
İç Hastalık Uzmanı. Prof. Dr. Hülya Över Hamzaoğlu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şimdi de 'isot' kavgasıSeveceğim erkek yakışıklı...
Evde patron kim?Patronunuz hangi tip?
Yeni yıla 'ince' girinKadınlar böyle saçlar istiyor
Nefret mi aşk mı?Ayrılık nedeni şarkı mı?
Hayatın hakkını verebilmekMutlu evliliğin sırrı ayrılıkta
Kaçamak'ta işler karışıkSırada video var
Bu toprağın türküleri...Zeynep'e dokunma!
Sabahları kuru kayısı...Kadına karşı şiddete 'hayır'
Şimdi kuşburnu zamanıKafein cinsel gücü artırıyor
Bağırsaklarınız için...Sorunlara ilginç çözüm
Özel konsere 1 milyon dolarObezliğe eğlenceli önlem...
AIDS'liler için her...'Soyunsun' diye herkes...
Seksilik işini iyice abarttı!Clooney, tahtını...
Eski yöntem güzellik!Aile kurmak istiyor
Sinemayı bırakıyorGünün mönüsü
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Acil 'Acil'de skandal var
Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde görevli doktor, hemşire ile aşk...
Deri değiştiriyoruz
'Sinirlenip öldürdüm'
'Davala traşlı' savunma
Damsız erkeğe yasakmış
Kahraman baba
Maganda kurbanı genç kızın...
SPOR
Karadeniz'de Karadeniz'de Fener'e Ziya-fet
Sarı-Lacivertliler, Appiah'ın hazırlanış açısından harika golüyle ilk...
Zico'ya çakmak yağdı
Yeter artık çek git
Galatasaray'ın ruhu geri geldi
Brugge'ü devir 10'ar bin $'ı...
Bu verilmeyen kaçıncı penaltı
Baltayla tehdit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 15°C 8°C 
ANKARA Sisli 16°C 0°C 
İZMİR Az Bulutlu 21°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 23°C 11°C 
ADANA Az Bulutlu 23°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.582,130 D:% -1,30
DOLAR S: 1,472 D:% -0,37
EURO S: 1,923 D:% 0,60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu