Günün mönüsü
Patates Dolması HAZIRLAMA: Patatesleri yıkayın, Mikro dalga fırında 4 dakika yada normal fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın, tuz ve karabiber ilave edin, bir kabın içerisinde ince ince doğranmış maydanoz yada fesleğen ve kaşar peyniri ile karıştırın. Patatesleri fırından çıkartın, biraz soğuduktan sonra üst kısmından küçük bir kapak açarak bir kaşık yardımı ile içini boşaltın. Patates içini domatesli karışıma ilve edin, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayın. MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet orta boy patates, 2 adet orta boy domates, 3 adet taze soğan, 1 su bardağı az yağlı kaşar rendesi, yarım demet maydanoz veya fesleğen, tuz, karabiber
Börülce Salatası HAZIRLAMA: Börülceleri bol su ile yıkayınız. Uç kısımlarını koparıp kılçıkları varsa bıçakla keserek çıkartınız. Tencereye 1 su bardağı su ve tuz koyup kaynatınız. Börülceleri hafif hararetli ısıda yumuşayana kadar pişirip salata tabağına yerleştiriniz. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı limon suyu ve kıyılmış maydanozu iyice çırpıp börülcelerin üzerine gezdiriniz. MALZEME: (4 Kişilik) Yarım kilo taze körpe börülce, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ, yarım limon, 1 çay kaşığı tuz, 6-7 dal maydanoz
Yalancı Tavuk Göğsü HAZIRLAMA: Margarini eritip, un içinde hafifçe kavurun. Başka bir kapta sütle şekeri karıştrııp, kavrulmuş unun üzerine dökün. Damla sakızını da ekliyerek iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra mikserde yirmi dakika kadar çırpın. Tabağa boşaltıp üzerine bolca tarçın serpin ve buzdolabında soğutup servis yapın. MALZEME: (4 kişilik), Yarım paket margarin, 1 kg süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 şekersiz damla sakızı
Püf Noktası Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.
|