Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Kasım 2006  

İşyerindeki 10 hata!

Yetenekli, hırslı ve teknik deneyime sahip olabilirsiniz; ancak başarılı bir profesyonel olmak için sadece işi bilmek, uzun süre çalışmak, hırslı ve yetenekli olmak yetmiyor.



Çalıştığınız kurumda mesleğinize uygun bir imaj sergilemeniz çok önemli. Örneğin; sakız çiğneyen, iki lafından biri "tamam ya" olan biri sizce ne kadar etkili olabilir? Bu konuda çalışanları uyaran uzmanlar, kariyerinizi olumsuz etkileyebilecek 10 hata hakkında bilgi ve öneriler veriyor.

1- Heyecan belirtileri Saçınızla ya da üzerinizdeki takılarla oynamak, ayaklarınızı otururken sallamak, ayaktayken yere vurmak gibi hareketler size heyecanını kontrol edemeyen bir kişi görünümü verir.

Öneri: Otururken ayaklarınızın tabanını yere bitişik koyun ve ellerinizi kucağınızda ve rahat bir konumda tutun. Saçınız gözlerinize düşerse, zarif bir hareketle kulağınızın arkasına atın ve saçınızla kesinlikle oynamayın.

2- Kaba hareketler Sık sık argo kullanmak, uygunsuz fıkralar anlatmak, iş arkadaşlarınıza komik olduğunuzu düşündürebilir; ama size itici bir görünüm de verebilir.

Öneri: Küfürlere ve fıkralara son verin, sağlık problemlerinizden de sadece doktorun ofisinde söz edin. Sevgiliniz ise iş ortamı için uygun bir konu değildir.

3- Gecikmeler İşe ve toplantılara sürekli geç kalmak saygısızlık olarak görülür ve patronunuzun, iş arkadaşlarınızın öfkesini üzerinize çeker.

Öneri: Bir yere zamanında ulaşmanız için gerekli olan zamanı hesaplarken gerçekçi olun. Bazı durumlarda, beklemek bekletmekten daha iyidir.

4- Gereksiz yere savunmaya geçmek Eleştiriler karşısında mazeretler uydurmak ya da ters cevaplar vermek; sinirli ve ters bir insan olduğunuz izlenimini yaratır.

Öneri: Yaptıklarınızın sorumluluğunu yüklenmeyi bilin. Sözlerinizle kimseye saldırmayın. Surat asmak yerine gülümseyin. Gülümsemek her kapıyı açar.

5- İşleri ağırdan almak İşlerinizi ağırdan almanız, yeteneksiz biri olduğunuz izlenimini yaratır. Bunun nedeni mükemmeliyetçi yanınız olabilir; ancak 'işleri neden sürekli ertelediğiniz' sorusu, diğerlerinin kafasında, tembel olduğunuz ya da bitirebilecek güce sahip olmadığınız cevabını getirebilecektir.

Öneri: Büyük görevleri ufak ve hata payı daha düşük parçalara bölün ve her gün bir parçayı belirli bir zamanda bitirin.

6- Unutkanlık Unutkanlığınız, patronunuz üzerinde düzensiz, ilgisiz ve yeteneksiz bir kişi olduğunuz izlenimini bırakır. Bu durum da yükselmenize engel olacaktır.
Öneri: Tanışma anlarında, insanlar kendilerini tanıtırken onları dikkatle dinleyin ve yüzlerini inceleyip isimlerini tekrar edin. Eğer uygunsa kartvizitlerini isteyin.

7- Yemek yerken telefonla konuşmak Çalışırken bir şeyler atıştırmak zorunda kaldıysanız bile asla telefon konuşmalarınız sırasında atıştırmayın. Bu durum size laubali bir görünüm verecektir.

Öneri: Masanızda yemek yemek zorunda kalırsanız, bağlanan telefonları başkalarına yöndendirebilirsiniz.

8- Öncelikleri belirleyememe Bitirilmesi gereken bir işe asılmak yerine dikkatinizi başka şeylere vererek işleri yarım bırakmanız, öncelikleri göremediğiniz anlamına gelir.

Öneri: Günün 2-3 saatini en öncelikli işlere, örneğin başka bir işe başlamadan önce bitirmeniz gereken projelere ayırın. Dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin ve konsantre olun.

9- Yazım hataları Notlarda ve iş mektuplarında yaptığınız yazım hataları; özensiz ve dikkatsiz bir kişi olarak görünmenize neden olur.

Öneri: Dökümanları yazdırmadan önce yazım hatalarını mutlaka kontrol edin, yazdıklarınızın üzerinden dikkatle geçin ve bir arkadaşınıza da kontrol ettirin.

10- Olgun olmayan tavırlar Sempati kazanmak için takındığınız 'genç' tavırlar arada sırada hoşa gidebilir; ancak antipati kazanmanıza da neden olabilir. Yaşınızdan genç davranmak güvenilirliğinizi yok edebilir.

Öneri: Psikologların uyarısına göre; eğer bir yetişkin gibi davranmazsanız, size bir yetişkinmişsiniz gibi davranılmaz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şimdinin modası Gaffur pijamasıPalyaçolu ambulans
Bayan fanatiklerAdam olacak cocuklar...
'Keşke 30 yaşında olsam'Asfalt güzeli TiTi
Veda için beklemeyin!Teknoloji Takvimi
O şimdi yine aşıkAsuman artık aşktan geçti!
Ölümden döndü!Kaya hız kesmiyor
Demet bu kez sözünü yedi...Satışlar patladı!
İşleri açıldıHande profesyonel dansçı oldu
Yüksek Sadakat moral dağıtacakEğitim ve kültür için
Çalışan kadının güzellik saatiGizli şeker tehdit ediyor
Kalp yetmezliğinde tansiyonKanseri yenecek aşı geliştirildi
Selülitsiz bir yaşamGüzelliğiniz için kısa...
Zevkle öreceksinizBaşrolde misin yoksa figüran mı?
Nazan koşmaya hazırBeyazla aydınlanın
Sevdiğinizin kafası biraz...'Kayıp Balık Nemo' bulundu!
Rüya YorumlarıAcil servis
Aşk mesajlarıGünün mönüsü
İrfan Gürkan Çelebi: Hey!...
GÜNCEL
Bozuk Bozuk süt öldürdü
Fikriye İncedere adlı 2 çocuk annesi, marketten süt alıp çocuklarına...
Özrü kabahatinden beter
Parkta çark!
Düğün aşk ile $
Kadın meydan savaşı
Türk doktorun başarısı
Öğretmene eziyet
SPOR
10 10 dakikada bitti: 3-1
Cim-Bom, Süper Lig'de Beşiktaş ve Trabzon'u üst üste yenerek sükse...
Fener favori
Ayağınız yere bassın
Zirve hesapları
Ya tamam ya devam
İyi ki milli maç yok!
Eşine söyle balığı hazırlasın
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 15°C 9°C 
ANKARA Sisli 14°C 2°C 
İZMİR Çok Bulutlu 20°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 21°C 8°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.582,130 D:% -1,30
DOLAR S: 1,472 D:% -0,37
EURO S: 1,923 D:% 0,60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu