Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.

Fırın makarna
Malzeme: (4 Kişilik) Yarım paket makarna, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı margarin, 1.5 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 domates, 1 su bardağı kaşar rendesi, 1 parmak sucuk

Hazırlama: Tencereye suyu koyup kaynatın. Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın. Unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar ekleyin. Yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. Piştikten sonra geniş bir kaseye alın. Beşamel sosu ekleyip karıştırın. Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ilave edip tekrar karıştırın. En son hafif kızartılmış sucukları ekleyin. Tüm karışımı ısıya dayanıklı cam bir kaba yayın. Üzerine kalan kaşar rendesini serpin.En üste halka halka doğranmış domatesleri dizin. 175 derece fırında pişirin.

Etli Türlü
Malzeme: (4 Kişilik) 250 gr kuzu ya da dana eti, 150 gr taze fasulye, 1 küçük patlıcan, 1 küçük kabak, 150 gr bamya, 2 küçük yeşil dolmalık biber, 2 soğan, tuz, karabi- ber, 2 diş sarımsak, 2-3 adet domates, 1 su bardağı et suyu ya da su, 4 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlama: Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patlıcanları alaca soyup yemeklik doğrayın. Kabakların kabuklarını kazıyıp onları da yemeklik doğrayın. Bamyaların saplarını koni biçiminde kesin. Et ve sebzeleri çiğ olarak bir güvece koyun. Tuz ve biberini serpin. Sarımsağı katın. Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulyeyi etlerin yanına, patlıcan, kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun. Küçük küçük doğranmış domatesi ilave edip, su ya da etsuyunu katın.Tereyağını parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin. Üzerini kapatın. 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin.

Samsa Tatlısı
Malzeme: (6 Kişilik) 200 gr milföy hamuru, yarım su bardağı dövülmüş badem, 2 çorba kaşığı toz şe- ker, 1 yumurta beyazı, şerbeti için yarım limon, 1.5 su bardağına yakın toz şeker, 1 bardağa yakın su

Hazırlama: Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın. Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun. Rulo biçiminde sarın. Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin. Küçük küçük kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. (Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi).




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Pınar sonunda 'oh' diyebildi!Doğal terapi için...
Bir yatak beş hikayeTehlike çanları çalıyor!
Boğaz ağrısı deyip geçmeyinÇok merak ettim, Neden...
Mutluluğun resmini çizdiler...Topaloğlu bereketi...
Evlilik kararı aldılarDestek mi köstek mi?
Sosyetiklerin Top 10'uHerkes kendi yoluna
Çocukların tiyatro aşkıDüğün hediyesi futbol dersi...
Gözünü 'duman' bürümüşUzayda aşk çok daha heyecanlı!
Aşkı alevlendiren pozJennifer soyunmayacak
Gerçek aşkını bulduElton John'a bir 'bank'..
Peki ya siz kimlerdensiniz?Aşk mesajları
Rüya yorumlarıAcil servis
GÜNCEL
İlk İlk önce aile ölmüş
Boğaziçi Köprüsü'nden atlayıp kurtulan ancak 9 saat sonra can veren...
Masaj arası fuhuş baskını
Sahte emekliliğe 'Veda'
Seks promosyonu
Harem park, selam nispet
Magandanın affı yok
Lincoln'lü çete reisi
SPOR
Türkiye'nin Türkiye'nin gururu: 3-0
Avrupa'da üst üste kaybedilen maçlarla dibe vuran, önceki gece de...
İnancın zaferi
Gerets'e sorgu
Fener'e destek
Serhat Beşiktaş'ta
Demirlek'i kasıtlı verdiler
Saracoğlu cehennemi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Sisli 14°C 2°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 14°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 8°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.077,050 D:% 0,91
DOLAR S: 1,477 D:% 0,17
EURO S: 1,911 D:% 0,24
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu