Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 23 Kasım 2006  

Günün Mönüsü



Püf Noktası
Kuş üzümlerini ayıklamak için; onları bir avuç unla ovuşturun ve kalın delikli bir süzgece atını. Unla beraber çöpleri de düşecektir.

Tavuk Haşlama
Malzeme: (6 Kişilik) 1 bütün tavuk, 10 adet arpacık soğanı, 2 adet patates, 3 havuç, 1 adet kereviz, 1 su bardağı iç bezelye, yarım kahve fincanı pirinç, yeterince su, maydanoz, tuz, karabiber, kekik.

Hazırlama: Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyun. Pişirme sırasında oluşan köpükleri delikli bir kepçe ile alın. 1 saat kadar bu şekilde pişirin. 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, havuç ve bezelyeyi pirinç katarak 30 dakika daha pişirin. Pişen tavuğun kemiklerini temizleyip, parçalara bölün ve sebzelere ilave edin. Ayıklanıp yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, karabiber ve kekeği ilave ederek, bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.

Patates Kavurması
Malzeme: (6 Kişilik) 750 gram patates, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1.5 su bardağı beyaz peynir, 4 adet yumurta, tuz, karabiber.

Hazırlama: Patatesleri soyup yıkayın. Hemen rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarinle, soyulup doğranmış soğanları kavurun. Patatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Ilınınca tuz, karabiber, peynir ve yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak harcı hazırlayın. Harçtan birer kaşık alıp kızgın sıvı yağda her iki tarafını kızartın. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sıcak ya da soğuk servis yapın.

Şeftalili Tatlı
Malzeme: (4 Kişilik) 1 kavanoz şeftali konservesi, 1 kahve fincanı şeker, 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un. Sosu için; yarım litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 kutu krem peynir, 2 yemek kaşığı un.

Hazırlama: Şeftalileri küçük küçük doğrayıp bir tencereye alın. Şekeri, suyu, iki kaşık nişastayı ve unu ekleyip bir taşım orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Tatlıyı kuplara paylaştırın. Sosu için ayrı bir tencerede sütü, şekeri, limon kabuğu rendesini, krem peyniri ve unu bir çırpıcı yardımıyla iyice harmanladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirip, kasedeki şeftalili tatlının üzerine dökün. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun. Şeftali dilimleri veya çikolata rendesi ile süsleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Eski dostlar şimdi düşmanBond Kızları'nın fendi...
Yücel'e ilham veren kadınAtlar tıbba nal toplattı
Aşkın katili olmayın...Gün ışığı canlılık kaynağı
Nerede o eski Tyra!Mesajınız var!
Bizimkisi bir aşk hikayesi10 bin $'lık saat satın aldı
Brad Pitt için büyü yaptırdı'Fast-food'un marifeti
Yuvanızı yapsınlar mı?Sevgilisi 12 yaş küçük...
İsteğe göre repertuvarAhlaksız teklifin aslı...
En çok onlar 'tık'landıPara mutluluk getirmiyor...
Güç birliğiTÜİK, Türk aile yapısını...
Ne kadar davetkarsın?Çalışma şartları kısırlık nedeni
Programları 'ti'ye alan...Bu mutfakta her şey var..
Gözleri korumak için bol...Sana gözlük çok yakışıyor!
Kumar tutkunuAşk mesajları
Rüya yorumlarıAcil servis
GÜNCEL
Kalpsiz Kalpsiz hayat
Kalp, artık çocuk yaşlarda da tekliyor. Henüz anaokulu öğrencisi olan...
Sokakta 'Keleş'li infaz
Makam filosu
Defile bahane pasta şahane
Çocuk pornosu tam gaz
4 başarılı üniversite
Mühür davası
SPOR
Her Her şeyiyle skandal: 3-1
Bir zamanlar Avrupa'yı titreten ve rakiplerinin korkulu rüyası haline...
Cevap ver Gerets
Gallardo müjdesi
Üst düzey alarm
Zico resti gördü Kezman ilk...
Kaptanlığa şaşırdım
39 mucizesi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ANKARA Sisli 14°C 1°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 14°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 17°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 21°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.733,580 D:% -1,99
DOLAR S: 1,473 D:% 0,37
EURO S: 1,900 D:% 1,04
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu