Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Kasım 2006  

Günün Mönüsü



Ezogelin Çorbası
HAZIRLAMA: Mercimek ve pirinci ayıklayıp yıkayın, birlikte tencereye alın ve suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Soğanı soyup rendeleyin ve kaynamakta olan tencereye tuz ile birlikte ilave edin. 4 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin, unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Salça, nane ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık ekleyerek ezin ve çorbaya ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Limon suyu ilave ederek servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) Yarım su bardağı kırmızı mercimek, yarım su bardağı piriniç, 6 su bardağı su, 2 kaşık un, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet kuru soğan, tuz, 2 çorba kaşğı domates salçası, kırmızı toz biber, nane, limon.

Peynirli Tavuk Kroket
HAZIRLAMA: Tavuk etlerini haşlayın. İncecik didin. Margarini eritip unla kavurun. Karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Yumurtanın sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve tencereye aktarıp, karıştırın. İyice yoğurarak hamur yapın, tencereyi ocaktan alın. Tavuğu ilave edin. Malzemeleri karıştırın. Üzerini örtüp, buzdolabında 3 saat bekletin. Sonra hamurdan köfteler hazırlayın. Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEME: (6 kişilik) 3 adet tavuk göğsü, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı un, 3/4 su bardağı süt, yaram su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, adet yumurta sarısı, yeteri kadar tuz, karabiber. Kızartmak için sıvı yağ, 2.5 su bardağı galeta unu, 2 adet yumurta.

Pirinçli muzlu pasta
HAZIRLAMA: Bir tencerede 2 su bardağı pirinci haşlayın, 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, Hindistan cevizi, vanilya ve 6 yemek kaşığı irmiği ekleyerek biraz daha pişirin ve mikserle çırpın. Bir kabın içinde buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra buzdolabından çıkarttığınız karışımı ters çevirip servis tabağına çıkartın. Üzerini muz dilimleri ve cevizlerle süsleyerek servis yapın.
MALZEME: ( 4 kişilik) 2 su bardağı Amerikan Pirinci, 6 yemek kaşığı irmik, 1 su bardağı şeker, 4 su bardağı süt, 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi, 1 paket vanilya, 2 fincan ceviz, 2 adet muz.

Püf Noktası
Balığın tazeliğini kontrol etmek için gözlerine bakın. Taze balığın gözleri parlak, yüzgeçleri koyu kırmızı, pulları gevşek olur...




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Resti gördüler dönüş yok!Lüks düşkünlüğü Lüksoreksia
Yabancı dili nasıl öğrendiler?Şimdiki moda hasta ediyor!
Boşanmış erkek öcü mü?Masaj ustalık gerektiriyor
Seri seri dolarlar!'Antakya'nın tadı başka'
Oyunculuk için ders alıyorumAhirete çevreci göç
Polemikler hiç bana göre değilBoşandığı eşi eskisine döndü
Bu ilişki kavga çıkarır!Aşık olma hızını öğren
Çiçeği burnunda şarkıcı...İstekleri kırmadı
Bade'nin kıskançlığıFazla duş yapmak beyne zararlı!
Kilo aldırmayan insülinÇocuğunuz için önleminizi alın
Sivilceye elma sirkesi'Ben Robot' gerçek oluyor
Dışarı yalnız çıkamıyorCan'dan dostluk
Sahnede barışacaklarSon transferi Hollywood'a
Doğmadan çok şanslıEski halinden eser yok şimdi
Kumsallar çiçeklenecekŞok eden fotoğraf
Hayatı peri masalı gibiJennifer ile Mel 'soğuk' bulundu
Podyumda rahat durabildiAŞK mesajları
Acil ServisRüya yorumları
GÜNCEL
Ölümüne Ölümüne ihmal
Merdivenlere çıkamadılar
İstanbul Fatih'in tarihi semti...
Ne yaptın Ebru
Evdeki düzenbaz
Ahiret yatırımı
Meclis'te Keremcem izdihamı
Cerrahpaşa'da esrarengiz ölüm
Lüks semtte fuhuş
SPOR
Garip Garip bir lig
Başta Mustafa Denizli olmak üzere birçok futbol adamı, 9. haftada...
Panik havası
İstanbul'a kalmaz
Hakem asıl bizi yaktı
Doğan'a son şans
Gelen gideni arattı
Fırsatı teptik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 15°C 8°C 
ANKARA Yağmurlu 14°C 0°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 22°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 23°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.276,790 D:% -0,41
DOLAR S: 1,453 D:% 0,52
EURO S: 1,864 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu