Günün Mönüsü
Ezogelin Çorbası HAZIRLAMA: Mercimek ve pirinci ayıklayıp yıkayın, birlikte tencereye alın ve suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Soğanı soyup rendeleyin ve kaynamakta olan tencereye tuz ile birlikte ilave edin. 4 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin, unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Salça, nane ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık ekleyerek ezin ve çorbaya ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Limon suyu ilave ederek servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) Yarım su bardağı kırmızı mercimek, yarım su bardağı piriniç, 6 su bardağı su, 2 kaşık un, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet kuru soğan, tuz, 2 çorba kaşğı domates salçası, kırmızı toz biber, nane, limon.
Peynirli Tavuk Kroket HAZIRLAMA: Tavuk etlerini haşlayın. İncecik didin. Margarini eritip unla kavurun. Karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Yumurtanın sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve tencereye aktarıp, karıştırın. İyice yoğurarak hamur yapın, tencereyi ocaktan alın. Tavuğu ilave edin. Malzemeleri karıştırın. Üzerini örtüp, buzdolabında 3 saat bekletin. Sonra hamurdan köfteler hazırlayın. Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. MALZEME: (6 kişilik) 3 adet tavuk göğsü, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı un, 3/4 su bardağı süt, yaram su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, adet yumurta sarısı, yeteri kadar tuz, karabiber. Kızartmak için sıvı yağ, 2.5 su bardağı galeta unu, 2 adet yumurta.
Pirinçli muzlu pasta HAZIRLAMA: Bir tencerede 2 su bardağı pirinci haşlayın, 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, Hindistan cevizi, vanilya ve 6 yemek kaşığı irmiği ekleyerek biraz daha pişirin ve mikserle çırpın. Bir kabın içinde buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra buzdolabından çıkarttığınız karışımı ters çevirip servis tabağına çıkartın. Üzerini muz dilimleri ve cevizlerle süsleyerek servis yapın. MALZEME: ( 4 kişilik) 2 su bardağı Amerikan Pirinci, 6 yemek kaşığı irmik, 1 su bardağı şeker, 4 su bardağı süt, 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi, 1 paket vanilya, 2 fincan ceviz, 2 adet muz.
Püf Noktası Balığın tazeliğini kontrol etmek için gözlerine bakın. Taze balığın gözleri parlak, yüzgeçleri koyu kırmızı, pulları gevşek olur...
|