Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.

Pazılı Cevizli Börek
Malzeme: (24 adet) 1 demet pazı yaprağı, 3 adet yufka, tuz, 2 adet kuru soğan, yarım çay bardağı sıvı yağ, İri çekilmiş ceviz içi Yufkalar için; 1 çay bardağı ılık su, 1 çay bar- dağı zeytinyağı, Üzeri için; çörek otu, 1 adet yumurta sarısı

Hazırlama: Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 üçgen parçaya bölün. Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda kavurun. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Pazılar pişene kadan kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yufkaların üzerine ılık su ile karıştırılmış zeytinyağı sürün.Pazılı harçtan koyup sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Kırmızı Biberli Kısır
Malzeme: (6 Kişilik) 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı kaynar su, 2 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı biber salçası, kimyon, kırmızbiber, reyhan, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, maydanoz, taze nane, taze soğan

Hazırlama: Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Yarım çay bardağı zeytinyağını, 3 çorba kaşığı nar ekşisini katın, tuzunu ayarlayın. En son olarak, temizlenmiş yıkanmış ve ince ince kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ilave edin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın.

Tiramisu
Malzeme: (1 kişilik), 2 çorba kaşığı mascarpone peyniri, 1 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı filtre kahve, 1 çorba kaşığı kahve likörü, 3 adet kedidili bisküvi, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlama: Toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle veya çırpma teli ile şeker incelene kadar çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın. Kremayı çırpma teli ile çırparak kabartın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Filtre kahvenin içine kahve likörünü ekleyip karıştırın. Bisküvileri kahveye batırın. Kalıbın içine 1 bisküvi yerleştirin ve üzerine krema yayın. Diğer bisküviler ve krema için aynı işlemi uygulayın. Üzerini toz kakao ile kapatın. Portakal ile süsleyip servis yapın.

Yarın:
Ezo Gelin Çorbası-Peynirli Tavuk Kroket-Pirinçli Muzlu Pasta




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Düşmanlarımı mutlu etmemŞimdi kadınları nakavt edecek
Sevgiyle yendilerAşkta son moda: İhanet
Yedi adımda zirveBizi bu havalar mahvetti
Adı efsanede saklıEski eşi haklı çıktı!
Halle'den güzeli yokBir tatlı huzur arıyor
Esra sırılsıklam 'Aşık'Aylığı 60 bin YTL
ABD'lileri anlamak!Çağla'nın eğlence...
Psikolojik 'savaş' veriyorEvlilik uzak değil hayal!
Yağmur'a çattıAyrılığın altından bebek...
Eurovision'a 'Hepsi' gitsinTangonun ustası...
'PS3' gece nöbetiDullar omuz omuza
'Fazla seksiyim'Ölmeden önce bu eşyaları...
'Salsa terapi gibi oldu'Rüyalarında adam öldürüyor
En zor iş 'annelik'Geleceğin aktrisleri...
Sağımız, solumuz stres oldu!Rüya yorumları
Aşk mesajlarıAcil servis
GÜNCEL
Boşanmalar Boşanmalar yeni pazar
İstikbal Mobilya Genel Müdürü Memduh Boydak: Boşanmalar arttıkça 2...
Hipokrat töresi
Hakim, mağdurdan davacı
Zihniyete bak!
Dört dörtlük canavar
Harikasın Ayasofya
Çaresiz ölüm, ilaç oldu!
SPOR
Aslan Aslan gibi kıyak!: 0-0
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi berabere bitti, Galatasaray sevindi. Her...
Buz gibi golü 'Ulusoy' yedi!
Zico: Kaleci istiyorum
Cezalar affedildi
Trabzon'un İflas'ı: 0-1
50 Kartal'a gözaltı
Özür kabul etmem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 14°C 10°C 
ANKARA Sisli 13°C -1°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 10°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.432,800 D:% -2,13
DOLAR S: 1,443 D:% 0,10
EURO S: 1,844 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu