Püf noktası Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.
Pazılı Cevizli Börek Malzeme:(24 adet) 1 demet pazı yaprağı, 3 adet yufka, tuz, 2 adet kuru soğan, yarım çay bardağı sıvı yağ, İri çekilmiş ceviz içi Yufkalar için; 1 çay bardağı ılık su, 1 çay bar- dağı zeytinyağı, Üzeri için; çörek otu, 1 adet yumurta sarısı
Hazırlama: Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 üçgen parçaya bölün. Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda kavurun. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Pazılar pişene kadan kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yufkaların üzerine ılık su ile karıştırılmış zeytinyağı sürün.Pazılı harçtan koyup sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Kırmızı Biberli Kısır Malzeme: (6 Kişilik) 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı kaynar su, 2 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı biber salçası, kimyon, kırmızbiber, reyhan, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, maydanoz, taze nane, taze soğan
Hazırlama:Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Yarım çay bardağı zeytinyağını, 3 çorba kaşığı nar ekşisini katın, tuzunu ayarlayın. En son olarak, temizlenmiş yıkanmış ve ince ince kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ilave edin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın.
Tiramisu Malzeme:(1 kişilik), 2 çorba kaşığı mascarpone peyniri, 1 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı filtre kahve, 1 çorba kaşığı kahve likörü, 3 adet kedidili bisküvi, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlama: Toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle veya çırpma teli ile şeker incelene kadar çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın. Kremayı çırpma teli ile çırparak kabartın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Filtre kahvenin içine kahve likörünü ekleyip karıştırın. Bisküvileri kahveye batırın. Kalıbın içine 1 bisküvi yerleştirin ve üzerine krema yayın. Diğer bisküviler ve krema için aynı işlemi uygulayın. Üzerini toz kakao ile kapatın. Portakal ile süsleyip servis yapın.
Yarın: Ezo Gelin Çorbası-Peynirli Tavuk Kroket-Pirinçli Muzlu Pasta