Günün mönüsü
Tavuklu Dürüm HAZIRLAMA: Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. Yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin. Sonra hamuru sekiz eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Teflon tavada iki taraflı pişirin. Pişirdiğiniz pideleri bir örtü içinde bekletin. Tavuk göğsünü ince ince uzunlamasına doğrayın. Tavada margarinle kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber, pul biber ve tuzu ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıvırcık yapraklarını ve domatesi küçük küçük doğrayıp hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyin. Pidelerin içine eşit miktarda paylaştırıp dürüm şeklinde sararak servis yapın. MALZEME: (8 kişilik) 4 adet tavuk göğüs, 4 yaprak kıvırcık salata, 4 taze yeşil soğan, maydanoz, 2 adet domates, tuz, 2 çorba kaşığı margarin, karabiber, pul biber. Hamuru için 4 su bardağı un, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 kesme şeker, 1 tutam tuz
*** Naneli Cacık HAZIRLAMA: Yoğurdu derin bir kaseye alın, azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin. Salatalıkları çentikleyip küçük küçük doğrayın (dilerseniz rendeleyebilirsiniz). Sarımsakları soyup ezerek, salatalık ve tuzla birlikte yoğurda ilave edin, hepsini birlikte karıştırın. Kaselere paylaştırın. Sonra üzerine dilerseniz kuru nane, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber serpiştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 500 gr yoğurt, 1-2 adet salatalık, 2 diş sarımsak, kuru nane veya dereotu, tuz, kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı
*** Çikolotalı Armut Tatlısı HAZIRLAMA: Armutların sap kısımlarını koparmadan soyun. Yıkayıp tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tarçın serpiştirin. 3 bardak su ve limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağı açın, tencerenin içindeki su bitip içindeki şeker yanmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Karamel rengi olan armutları servis tabağının ortasına yerleştirin. Tencerenin içindeki şekerli sosu armutların üzerine gezdirin. Sos için margarini eritin, içine kakao atıp karıştırın. Kakao eriyince pudra şekeri ve su ilave edip sosu 5 dakika kaynatın. Devamlı karıştırarak ılıtın ve armutların üzerine dökerek servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 6 adet armut, 1 su bardağı toz şeker, yarım limonun suyu, 2 çay kaşığı tarçın. Sos için 3 çorba kaşığı su, 3 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı margarin
|