Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Kasım 2006  

O şimdi yorgun kurbağa!

Eşiniz saatlerce televizyonun karşısında oturup gözünü ekrandan ayırmıyor mu? Onun, evlendiğiniz günkü adam olmasını istiyorsanız, vereceğimiz taktiklere göz atın.



Başlangıçta ne kadar ilgili ve espriliydi değil mi? Ama beyaz atlı prens birden kurbağaya dönüştü! Artık restorana, sinemaya, eğlenmeye gitmek bir yana, onu koltuktan bile kaldıramıyorsunuz. Ama korkmayın, yalnız değilsiniz. Yapılan bir araştırmaya göre, kadınların yüzde 22'si evlilikleri konusunda, "Gün geçtikçe birbirimizle daha az konuşur hale geldik" görüşünde birleşiyor. Her nedense yıllar geçtikçe eve daha geç gelmeye başlayan erkeklerin büyük çoğunluğu, akşamlarını da televizyonun karşısında geçirmeyi tercih ediyor.

Bir de hizmet beklerler
Ona, artık eskisi gibi olmadığını söylediğinizde, mutlaka, "Ama benim de kafamı dinlemeye ihtiyacım var" diyor. Üstelik bir de sizden hizmet bekliyor: "Sevgilim, biraz fındık getirsene. Canım su versene..." Ve sonunda hayalinizdeki prens, yorgun bir kurbağaya dönüşür. Bu duruma hiç şaşırmayan Alman psikolog Michael Thiel, erkeklerin kur yapma döneminde karşısındaki kadını kazanmayı hedeflediğini, amacına ulaştıktan sonra 'sorumlu aie reisi' görevini üstlendiğini ve onun dışındaki her şeyi görmezden geldiğini belirtiyor.

Taktik kullanın
Ancak, hemen umutsuzluğa kapılmayın. Sevgili eşinizi o çok sevdiği koltuğundan uzaklaştırmak zor ama imkansız değil. Psikolog Michael Thiel, bu zor görev için üç 'harekete geçirme' taktiği öneriyor:
1. Televizyonunuzun arıza yapmasını sağlayabilirsiniz. Belki o zaman sinemaya gitmeyi kabul eder.
2. Göğsüne tabancayı dayayın, tabii ki mecazi anlamda. Ona, televizyonu kapatmasını yoksa tek başınıza dışarı çıkacağınızı söyleyin.
3. Çekici iç çamaşırı ya da yaratıcı fantezilerle, o eski baştan çıkarma taktiğini uygulayın. Belki de bu şekilde oturduğu yerden kalkar. Kadın, dişiyle tırnağıyla kendini eşine ve evliliğine adarsa, erkek haklı olarak, ilişki için çaba göstermek zorunda olmadığını düşünür. Kendini güvende hisseder ve ilgisiz davranır. Kadınlar kendilerini biraz geri çekmeli ve arada sırada da olsa kız arkadaşlarıyla vakit geçirmeli. Öte yandan, soğuk algınlığı geçiren ilişkiler için en iyi ilaç, daha iyi bir 'iletişim'. Sadece ümit ederek beklemeyin. Sizi rahatsız eden şeyleri ve isteklerinizi ona anlatın.

Söylenmeyin
Asla söylenmeyin, erkekler bunu kaldıramaz. Bu konuda önemli olan, vereceğiniz mesajların 'ben'li cümlelerden oluşmamasına dikkat etmek. "Hep televizyonun karşısında oturuyorsun" demek yerine, "Birlikte fazla vakit geçiremediğimiz için üzülüyorum. Seninle sinemaya gitmeyi özledim" diyebilirsiniz. Sözlerinizi bu şekilde ifade ederseniz, eşiniz bunları "söylenme" olarak algılamayacaktır. Üstelik kendine saldırılmış olarak da hissetmez ve davranışını yeniden gözden geçirmeyi kabul eder.

Övgüden hoşlanırlar
Ne yazık ki, kadın ve erkek olayları hep farklı şekillerde yorumlar. Örneğin; sabah yatağını düzelten bir erkek, bunun kendisi için bir artı puan olduğunu düşünürken; evi temizlemiş ve bulaşığı yıkamış olan kadın "Nihayet o da bir şeyler yapıyor" diye aklından geçirir. Erkek, yaptığı şeyle gurur duyarken, kadın bunu zorunluluk olarak görür. Bu durumda orta noktayı bulmak gerekiyor. Erkek spor programını izlemek yerine bulaşık yıkıyorsa, övgüyü hak ediyor demektir. Deneyin, etkisini gösterecektir.

Annesi gibi davranmayın
Erkekler kendileriyle ilgilenilmesinden hoşlanırlar. Ancak, olayı abartmayın. Onu şımartmaktan vazgeçin. Ne de olsa onun annesi değilsiniz. Atıştırmak için istediği şeyi, mutfağa gidip kendisi de getirebilir. Hem de bu arada biraz hareket etmiş olur.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Davut karısını hastanelik ettiBir yılı bile dolduramadılar
'Mega' hastalıklarStilinizle fark yaratın
Herkesi Smart'acakMutluluk için cinsel denge
Milyon dolarlık bebeklerİrfan Gürkan Çelebi: Göğüs...
Teknoloji takvimiBronşit tedavisinde...
Çikolata, ilaç gibi geliyor...Bebeğinizi gece beslemeyin
İkinci bir şans!Depresyondayım unutuldum...
Havada aşk kokusu varOrkestra dayanmıyor
Şaşmaz ağa gibi!Dantelin zarifliği
Kendi özüme döndümGökhan kendini yollara vuruyor
Dr. Bilal Şov yaptıUyumlu mobilyalar
Yiyecekler psikolojimizi bozuyorAstım, yengeç burcunu seviyor
Keyifli bir çay için...İstanbul'un 15 tılsımı
Geziye hazırlanın...Hırsızlığa karşı en 'güzel' müdahale
Herkesi iş mutsuzluğu sardıDuygu Asena'nın adı internette...
Klasik apliklerKeçe sıcaklığı...
Sıcak servisler için sağlıklı kaplarSalkım salkım
Lüks deri tepsilerAsaletin rengi: Mor
Misler gibi kokunDoğru hedef, hızlı incelme
Tırnaklar bayram edecek!Duru ve çekici
Bu kış hepimiz moraracağız!İşin uzmanı olun
Süper kahramanlar...EDP ve EDT çok farklıdır
Renk değişikliğiPespembe yanaklar
Nemi hapsedinTapTa-Ze bir güzellik
Saç, bakım isterMeyve özlerinin farkı
'Köylü' oldularCasusluk çok sevildi
Acil servisGünün mönüsü
Rüya yorumlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Talih Talih kuşu atv
Ne Sayısal Loto, ne de Şans Topu.. Talih kuşu atv ekranlarında uçtu.
İnanılmaz ihmal
Burak'ın suçu ne?
Göz gözü görmedi
Gaspçılar iyice azıttı
Manisalı köylüler işi biliyor
Alanda faciadan dönüldü
SPOR
Şenol-a Şenol-a Cimbom
Rakibi önünde maç boyu oldukça zorlanan Sarı-Kırmızılı takımın...
Aurelio&Ümit şart
Doğru taktikle kartal kazanır
Meydan savaşı
Doğan'ın kader günü
Tek kişilik gösteri
Açık açık söyledi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 13°C 8°C 
ANKARA Sisli 12°C -1°C 
İZMİR Az Bulutlu 19°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.432,800 D:% -2,13
DOLAR S: 1,443 D:% 0,10
EURO S: 1,844 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu