Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Kasım 2006  

Mutluluk için cinsel denge

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayat, çiftler arasındaki iyi iletişimin ve paylaşımın dengesidir. Cinsel dengenin bozulması sadece cinsel hayatı değil, saygı, güven ve sevgi kavramını da etkiler....



Cinsel Tıp Derneği Başkanı Dr. A.Cem Keçe, "Cinsel denge, sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamı destekler" dedi. Cinsel hayatın, bir partnerdeki değişikliğin diğer partneri etkilediği kapalı bir sistemde işlediğini söyleyen Keç, "Sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayat, çiftler arasındaki iyi iletişimin ve paylaşımın bir dengesidir. Örneğin; sertleşme bozukluğu erkeği olduğu kadar partnerini de olumsuz etkiler" diye konuştu.

Paylaşım önemli
Sertleşme bozukluğu psikoloji ile de ilintilidir. Bu, erkeğin öfkesinin bir pasifagresif gösterimi olabilir. Partneri, cinsel ilişkiye girdiklerinde yetersiz ve tenkide maruz kalma duygusundan sakınmasına yardımcı olduğu için, sertleşme problemini hoş karşılayabilir. Çift böylece, olumsuz da olsa aralarında bir cinsel denge kurmuş olur. Bazen bu çiftler, tedavi çabalarını da baltalarlar. Bunlar, cinsel terapide verilen ev ödevlerinde yer almayı reddetme veya ev ödevlerini aksatma şeklinde olabilir. Bu durum çiftlerin karşılıklı statülerini ve olumsuz cinsel dengelerini devam ettirme girişimi olarak tanımlanabilir. Cinsel denge, sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamda çok önemli yer tutar. Cinsel dengenin gücü birçok cinsel terapisti şaşırtır. Cinsel terapiye alınan çiftler, genellikle her ileri adım için geri adım atıyormuş gibi gözükürler. Örneğin, sertleşme bozukluğu için başvuran bir erkek daha istikrarlı bir sertleşme elde etmeye başladığında, partneri aniden cinsel isteğini kaybeder. Bu durum cinsel dengesizliktir. Eşler arasında yaşanan bu cinsel işlev bozukluğu belirtisi terapistler tarafından, 'mehter takımı sendromu' olarak adlandırılır. Bu durumda her bir partnerin sertleşme bozukluğunun başlangıcı ve devamına olan katkısının anlaşılması üzerinde çalışılmalıdır.

Partnerler etkiliyor
Çünkü cinsel denge; bir partnerdeki değişikliğin diğerinde değişiklik yaratacağına işaret eder. Deneyimli bir cinsel terapistin, bozulmuş cinsel dengeden ve dengesizlikten dolayı ortaya çıkan dirençleri önceden tahmin etmesi ve buna göre önlemler alması gerekir. Sertleşme problemi nedeniyle cinsel hayatları sıkıntıya girmiş ve cinsel dengeleri bozulmuş olan bir çiftin, erkeğin iktidarını yeniden kazanması ile cinsel hayatlarına kaldığı yerden sağlıklı ve mutlu olarak devam edeceği anlamına gelmez. Cinsel dengesi bozulmuş erkek tarafından, sertleşme bozukluğu devam ettirilmek istenebilir. Yani, sertleşme bozukluğundan dolayı hayatın bazı gerçeklerinden kaçan erkek, bu sorununun halledilmesinden sonra, bu gerçekle yüzleşmek zorunda kalacağını bilir; bu nedenle de tedaviye direnç gösterebilir. Uzmanlar, bu tür vakalarla son zamanlarda sıkça karşılaştıklarını belirtiyor. Bu durum, toplum olarak cinsel dengemizin bozulduğunun acı ama gerçek bir göstergesidir. Ayrıca, son yıllarda yaşanan ekonomik ve sosyal çalkantılar da cinsel dengemizin bozulmasında önemli yer tutuyor.

Sevgisiz bir toplum olduk
Cinsel dengenin bozulmasıyla sadece cinsel hayat değil, toplumsal yapımızı bir arada tutan saygı, güven ve en önemlisi sevgi kavramı da etkileniyor. İyi dengelenmiş bir ilişki hiç kimsenin ruhsal, düşünsel, duygusal veya cinsel olarak diğerine hükmetmediği bir ilişki şeklinde tanımlanabilir. Ancak, günümüz kültüründe herhangi bir çift için cinselliği dengeli bir şekilde ifade etmek çok zordur.

Olumsuz görüntüler
Birinin diğerine hükmetmesi gerektiği konusunda ve cinsel bir ilişkiyi birinin diğerinden talep edebileceği bir hak olduğu konusunda ısrar eden o kadar çok görüntüler var ki çevremizde... Bu durum sevgisiz, saygısız ve birbirine güvenmeyen bir toplum haline gelmemizin de bir sonucudur. Sevgi ve güven dolu olmak, dengeli olmak cinsel hayattaki mutluluğun olmazsa olmazıdır. Uzmanlar da ihtiyaç duyan çiftlerin mutlaka yardım alması gerektiğini, gelecek nesillerin sağlığı açısından bunun çok önemli olduğu görüşünde birleşiyor.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Davut karısını hastanelik ettiBir yılı bile dolduramadılar
'Mega' hastalıklarStilinizle fark yaratın
Herkesi Smart'acakO şimdi yorgun kurbağa!
Milyon dolarlık bebeklerİrfan Gürkan Çelebi: Göğüs...
Teknoloji takvimiBronşit tedavisinde...
Çikolata, ilaç gibi geliyor...Bebeğinizi gece beslemeyin
İkinci bir şans!Depresyondayım unutuldum...
Havada aşk kokusu varOrkestra dayanmıyor
Şaşmaz ağa gibi!Dantelin zarifliği
Kendi özüme döndümGökhan kendini yollara vuruyor
Dr. Bilal Şov yaptıUyumlu mobilyalar
Yiyecekler psikolojimizi bozuyorAstım, yengeç burcunu seviyor
Keyifli bir çay için...İstanbul'un 15 tılsımı
Geziye hazırlanın...Hırsızlığa karşı en 'güzel' müdahale
Herkesi iş mutsuzluğu sardıDuygu Asena'nın adı internette...
Klasik apliklerKeçe sıcaklığı...
Sıcak servisler için sağlıklı kaplarSalkım salkım
Lüks deri tepsilerAsaletin rengi: Mor
Misler gibi kokunDoğru hedef, hızlı incelme
Tırnaklar bayram edecek!Duru ve çekici
Bu kış hepimiz moraracağız!İşin uzmanı olun
Süper kahramanlar...EDP ve EDT çok farklıdır
Renk değişikliğiPespembe yanaklar
Nemi hapsedinTapTa-Ze bir güzellik
Saç, bakım isterMeyve özlerinin farkı
'Köylü' oldularCasusluk çok sevildi
Acil servisGünün mönüsü
Rüya yorumlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Talih Talih kuşu atv
Ne Sayısal Loto, ne de Şans Topu.. Talih kuşu atv ekranlarında uçtu.
İnanılmaz ihmal
Burak'ın suçu ne?
Göz gözü görmedi
Gaspçılar iyice azıttı
Manisalı köylüler işi biliyor
Alanda faciadan dönüldü
SPOR
Şenol-a Şenol-a Cimbom
Rakibi önünde maç boyu oldukça zorlanan Sarı-Kırmızılı takımın...
Aurelio&Ümit şart
Doğru taktikle kartal kazanır
Meydan savaşı
Doğan'ın kader günü
Tek kişilik gösteri
Açık açık söyledi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 13°C 8°C 
ANKARA Sisli 12°C -1°C 
İZMİR Az Bulutlu 19°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.432,800 D:% -2,13
DOLAR S: 1,443 D:% 0,10
EURO S: 1,844 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu