Taze Fasulyeli Bonfile Hazırlama: Teflon tavada bonfilelerin her iki tarafını hafifçe pişirin. Etleri kenara alın. Tavada kalan suya soğanı doğrayın. İçine hardal, yağ, tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika sote edin. Bonfileleri içine atın. 2 dakika iki tarafını da pişirin. Yeşil fasulyeleri temizleyip, tuzlu suda haşlayın. Kırmızı biberleri halka halka kesin. Fasulye demetlerine halka biberleri geçirin. Etleri tabaklara alınca fasulye demetleriyle süsleyip servis yapın.
Malzeme: (2 kişilik) 2 adet bonfile, 1 çay kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı sıvı- yağ, 2 adet kuru soğan, 100 gr taze fasul- ye, 1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber.
***
Şehriye Pilavı Hazırlama: 2 çorba kaşığı margarini tencereye koyup eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi de içine atın. Çok kısık ateşte devamlı karıştırarak şehriyelerin renklerinin koyulaşmasını sağlayın. Üzerine 4 bardak su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte 20 dakika iyice pişirin. Tencereyi ocaktan alıp pilavı karıştırıp kabartın ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
Malzeme: (4 kişilik) 2 su bardak arpa şeh- riye, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çay kaşığı tuz, 4 bardak su.
***
Kayısı Kompostosu Hazırlama: Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp, bir tencerede 3 su bardağı suyla ıslatın. Ertesi gün, aynı tencereyle ateşe oturtun. İçine kuru üzümleri, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin. Üzümler şişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın. Buzdolabında da dilediğiniz kadar soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp servis yapın.
Malzeme: (4 kişilik) 20 adet şekerpare kuru kayısı, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu.