Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 17 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar.

Pirinçli domates çorbası
Hazırlama:
Önce bir çorba tenceresine tereyağını alıp, eriyince unu katın ve orta ateşte unu pembeleşinceye dek kavurun. Rendelenmiş domatesi, salçayı ve pirinci ekleyerek, 1-2 dakika çevirin. Su ya da et suyuyla beraber, sürekli karıştırarak, çorbayı pişirin. Kaynadıktan sonra tuzunu katın, 5 dakika kadar orta ateşte tutup, ocaktan alın. Kuru naneyi tereyağında kızdırın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzeme: (4 Kişilik) 4 adet iri boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı pirinç, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı su ya da et suyu, Üzeri için 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuklu karnıyarık
Hazırlama:
Patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın. Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz.

Malzeme: (6 Kişilik) 12 tavuk göğüs eti, 6 patlıcan, 1 kuru soğan, 2 domates, 2 yeşil biber, 3 diş sarmısak, 1 tatlı ka- şığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvıyağı karabiber, tuz

Pekmezli tatlı
Hazırlama:
Şerbet için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Derin bir kabın içinde eritilmiş, ılıtılmış margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini elinizle karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Yağlanmış cam bir kabın içerisine hamuru elinizle bastırarak yayın ve baklava dilimi şeklinde kesin. 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkarttığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyin.

Malzeme: (14 kişilik) 1 bardak margarin, 1 bardak ince çekilmiş ceviz içi, 1 bardak tahin 3 kaşık pekmez, 1 paket kabartma tozu, 4 bardak un. Şerbeti için 3 bar- dak su, 2 bardak toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu aile 'alışık'Tarihe kısa yolculuk
Yurdum evlilikleriMaaşa zam işe devam
Hamilelerin riskleriOrtak adres 'icra kapısı'
Kıyamet kopacakPeri masalı gerçek oldu
Yaşlandıkça daha mutlu oluyoruz!Tekliflerin ardı arkası...
Cazibenin sırrı ne?Varlığı ayrı problem!
Barbie işkencesiSadık dostlar sağlık bekçisi
Sanatseverler bir araya geliyorOtomobiliniz sinyal veriyor
Hem emeğe hem keseyeKahve ve sigara kanseri...
Dişlerden osteoporoz tanısıAğrı kesiciler yaşamı kesmesin!
Kabızlıktan şikayetçiyseniz...Dünyayı kurtaran adamın oğlu
Güzeller güzeli filmAnnesinin hayatını kaleme alacak
Acil servisAşk mesajları
Rüya yorumları
GÜNCEL
Koş Koş insanlığa
Yarışmada en önde koşan küçük kız, rakibi bayılınca dönüp ona yardım...
Yazar kavgası
3 katlı hata
Odunla eğitim
Taksitle skandal
Şerefine blues
Kapkaçtan kurtulamadı
SPOR
Evlere Evlere şenlik derbi
1- Hakem Vedat Yüksel, 32 yaşında ve çok tecrübesiz...
Sezonu kapattı
Paraları yetmez
Sürprize hazır olun
Çifte bombardıman
Kurtuluş Sivas'ta
Demir smaç Neslihan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 15°C 6°C 
ANKARA Sisli 13°C 2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 11°C 
ANTALYA Az Bulutlu 23°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 22°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.268,130 D:% -0,97
DOLAR S: 1,439 D:% -0,62
EURO S: 1,844 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu