Günün mönüsü
Püf noktası Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar.
Pirinçli domates çorbası Hazırlama: Önce bir çorba tenceresine tereyağını alıp, eriyince unu katın ve orta ateşte unu pembeleşinceye dek kavurun. Rendelenmiş domatesi, salçayı ve pirinci ekleyerek, 1-2 dakika çevirin. Su ya da et suyuyla beraber, sürekli karıştırarak, çorbayı pişirin. Kaynadıktan sonra tuzunu katın, 5 dakika kadar orta ateşte tutup, ocaktan alın. Kuru naneyi tereyağında kızdırın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) 4 adet iri boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı pirinç, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı su ya da et suyu, Üzeri için 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuklu karnıyarık Hazırlama: Patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın. Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz. Malzeme: (6 Kişilik) 12 tavuk göğüs eti, 6 patlıcan, 1 kuru soğan, 2 domates, 2 yeşil biber, 3 diş sarmısak, 1 tatlı ka- şığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvıyağı karabiber, tuz
Pekmezli tatlı Hazırlama: Şerbet için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Derin bir kabın içinde eritilmiş, ılıtılmış margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini elinizle karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Yağlanmış cam bir kabın içerisine hamuru elinizle bastırarak yayın ve baklava dilimi şeklinde kesin. 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkarttığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyin.
Malzeme: (14 kişilik) 1 bardak margarin, 1 bardak ince çekilmiş ceviz içi, 1 bardak tahin 3 kaşık pekmez, 1 paket kabartma tozu, 4 bardak un. Şerbeti için 3 bar- dak su, 2 bardak toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu
|