Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğiniz sebzelerin rengini daha az kaybetmeleri için, önce buzlu suda bekletip, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

Mantar Fileminyon


Hazırlama: Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun. Mantarları ince ince doğrayın. Yağı eritin. Ufak doğranmış soğanlar ile mantarı ilave edip karıştırın. Teflon tavada bonfilelerin iki tarafını da ikişer dakika pişirin. Bir kenarda bekletin. Fırın tepsisine ekmekleri sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin. (İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz).

Malzeme: (6 Kişilik) 6 bonfile, 6 dilim tost ekmeği, 20 adet mantar, 1 yemek kaşığı margarin, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 6 kaşık krema, tuz, karabiber

Safranlı Pilav

Hazırlama:
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın. Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Tencereye pirinci ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı da ilave edip ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.

Malzeme: (6 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı safran, 3 su bardağı su, tuz, karabiber

Kremalı Puding

Hazırlama: Önce şekeri 1 çorba kaşığı suyla kısık ateşte karamel haline gelinceye kadar pişirin. Sütü ve vanilyayı ekleyin. Hemen çokokremle, çikolatayı ve neskafeyi ekleyip, kaynatın. Kaynayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bir tarafta yumurta ve yumurta sarılarını çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Ufak fırın kaplarına koyup, 175 derecede 20 dakika benmari usulü pişirin. Soğuyunca buzdolabına alın, dilediğiniz kadar soğutarak servis yapın.

Malzeme: (4 kişilik), Yarım su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı süt, 1 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı neskafe, 4 çor- ba kaşığı çokokrem, 4-5 parça çikolata, 3 yumurta ve 3 adet yumurtanın sarısı, süslemek için krem şanti, 2 adet kivi dilimi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Yaptığı büyük terbiyesizlik'Amaç sadece hakaret!
Gençlik iksiri genç aşıkta!Hayalden gerçeğe
İnternette çocuk güvende mi?Çocuk yıldız kuyruğu
'Şeker' çocuklarİyi olsun da ne olursa olsun!
Kızı ile eşi çok 'Naz'lıDünyanın en güzel ikizleri
Ben de evlatlık alacağımArtık hiçbir şey 'sır'...
Emeğin karşılığı ödül olacak...Ben soyunmam dublör kullanırım
Teoman'ın artıları...Yoksa sen de mi vırvırcısın?
Bal kolestrolü düşürüyorAltını ıslatmanın nedeni
Anne karnındaki bebeğe kalsiyumBaşkanın isteğini geri...
Eski cep telefonları daha riskliTüm bunlar rekor için!
'Korku'lu aşkOrtaçağ kilisesinde düğün
Acil ServisAşk mesajları
Rüya yorumları
GÜNCEL
Anlat Anlat Aslan
Sacit Aslan ortalığı karıştırdı: Babam Emel Sayın'ı Paşa'ya götürdü.
Neredesiniz çocuklar?
Ahlakın enkazı
Tehlike 'Çin'leri
Bakan arıyo!
Marka tartışması
Hayat göbekten bağladı
SPOR
Bakan'a Bakan'a selam Ulusoy'la devam!
4 saat süren toplantının ardından birlik başkanı Özhan Canaydın,...
Ne iş olsa yaparım abi
Seba'dan destek
İtalya ikinci vatanım
Çizme'de çok özel bir gün
Timsah'a hayat veren adam...
Lige Türk damgası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 5°C 
ANKARA Sisli 12°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 11°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 17°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.655,140 D:% 1,60
DOLAR S: 1,448 D:% -0,45
EURO S: 1,860 D:% -0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu