Günün mönüsü
Püf Noktası Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğiniz sebzelerin rengini daha az kaybetmeleri için, önce buzlu suda bekletip, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.
Mantar Fileminyon
Hazırlama: Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun. Mantarları ince ince doğrayın. Yağı eritin. Ufak doğranmış soğanlar ile mantarı ilave edip karıştırın. Teflon tavada bonfilelerin iki tarafını da ikişer dakika pişirin. Bir kenarda bekletin. Fırın tepsisine ekmekleri sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin. (İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz).
Malzeme: (6 Kişilik) 6 bonfile, 6 dilim tost ekmeği, 20 adet mantar, 1 yemek kaşığı margarin, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 6 kaşık krema, tuz, karabiber
Safranlı Pilav
Hazırlama: Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın. Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Tencereye pirinci ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı da ilave edip ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.
Malzeme: (6 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı safran, 3 su bardağı su, tuz, karabiber
Kremalı Puding
Hazırlama: Önce şekeri 1 çorba kaşığı suyla kısık ateşte karamel haline gelinceye kadar pişirin. Sütü ve vanilyayı ekleyin. Hemen çokokremle, çikolatayı ve neskafeyi ekleyip, kaynatın. Kaynayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bir tarafta yumurta ve yumurta sarılarını çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Ufak fırın kaplarına koyup, 175 derecede 20 dakika benmari usulü pişirin. Soğuyunca buzdolabına alın, dilediğiniz kadar soğutarak servis yapın.
Malzeme: (4 kişilik), Yarım su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı süt, 1 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı neskafe, 4 çor- ba kaşığı çokokrem, 4-5 parça çikolata, 3 yumurta ve 3 adet yumurtanın sarısı, süslemek için krem şanti, 2 adet kivi dilimi
|