Püf noktası Balığın tazeliğini kontrol etmek için gözlerine bakın. Taze balığın gözleri parlak, yüzgeçleri koyu kırmızı, pulları gevşek olur...
Kış çorbası Hazırlama: Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı kapların içerisinde haşlayın. Küp şeklinde patatesleri doğrayın. Patatesler gibi havuç ve kerevizi küp küp doğradıktan sonra, tüm sebzeleri tavuk etiyle birlikte bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde yumurtayı ve limon suyunu iyice çırpın. Ardından, iyice çırpılmış bu karışımı çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten aldığınız çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Malzeme: (4 kişilik) Yarım su bardağı pirinç, 1 adet tavuk göğsü, 2 adet patates, 1 havuç, 1 adet kereviz, 1 limon, 1 yumurtanın sarısı, ince kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz
Kıymalı spagetti Hazırlama: Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Margarini tavada eritip soğanı ekleyerek pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak 5- 6 dakika pişirin. Ateşten alıp maydanozu ilave edin ve karıştırın. Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Ortasına kıymalı sosu dökün ve sıcak olarak servis yapın. Malzeme: 1 paket spagetti, 200 gr yağsız kıyma 1 soğan, 1 havuç, 1 adet domates, 8-10 dal mayda- noz, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber Armut kompostosu Hazırlama: Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin. Geniş bir tencereye 6 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker ve karanfili ilave edip armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına alın. Armut kompostosunu kaselere paylaştırıp soğuk olarak servis yapın. (Renk vermesi için temizleyip yıkadığınız çekirdeklerini de pişerken içine atabilirsiniz). Malzeme: 1 kg armut, 6 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker, 2-3 diş karanfil