Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Balığın tazeliğini kontrol etmek için gözlerine bakın. Taze balığın gözleri parlak, yüzgeçleri koyu kırmızı, pulları gevşek olur...

Kış çorbası
Hazırlama:
Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı kapların içerisinde haşlayın. Küp şeklinde patatesleri doğrayın. Patatesler gibi havuç ve kerevizi küp küp doğradıktan sonra, tüm sebzeleri tavuk etiyle birlikte bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde yumurtayı ve limon suyunu iyice çırpın. Ardından, iyice çırpılmış bu karışımı çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten aldığınız çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Malzeme: (4 kişilik) Yarım su bardağı pirinç, 1 adet tavuk göğsü, 2 adet patates, 1 havuç, 1 adet kereviz, 1 limon, 1 yumurtanın sarısı, ince kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz

Kıymalı spagetti
Hazırlama: Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Margarini tavada eritip soğanı ekleyerek pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak 5- 6 dakika pişirin. Ateşten alıp maydanozu ilave edin ve karıştırın. Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Ortasına kıymalı sosu dökün ve sıcak olarak servis yapın.
Malzeme: 1 paket spagetti, 200 gr yağsız kıyma 1 soğan, 1 havuç, 1 adet domates, 8-10 dal mayda- noz, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber

Armut kompostosu

Hazırlama: Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin. Geniş bir tencereye 6 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker ve karanfili ilave edip armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına alın. Armut kompostosunu kaselere paylaştırıp soğuk olarak servis yapın. (Renk vermesi için temizleyip yıkadığınız çekirdeklerini de pişerken içine atabilirsiniz).
Malzeme: 1 kg armut, 6 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker, 2-3 diş karanfil





DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu hikaye çok tanıdıkOrtaya karışık acayip bir şeyim
Türkiye'nin de Angelina'sı varPara kimde güç onda
Depresyona dikkat!Biz dalga geçiyoruz tüm...
Türkçe'nin güzel savunucusuÜzülme Sevgili...
Hem direksiyon hem diksiyonBelgeseli çekiliyor
Tuba 'ev'lilik hazırlığındaEstetik kabusu oldu!
İmaj hayatın ta kendisi...Emre'nin korkusu ne?
Tek hayali 'Süperstar'lıkŞaşırtan açıklama
Alışveriş merkezini...Sigara doktorları böldü
Pek çok hastalığın sebebi...Bilinçsiz spor kalbi vuruyor
Domates ve enginar...Bilimkurgu onun işi...
Nefes alamıyorSakin mi, sabırsız mı?
Her hafta erkekleri...Pişti olunca tatları kaçtı
Adını yazdırdı kaldırımlaraServete yaklaştı
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Ölüme Ölüme geri sayım
Bursa'da 'İmmun yetmezliği' hastası 2 kardeş, ilacın piyasada...
Polis 'toz' aldı
Yardım sele, herkes el ele
Dost acılar
Ölümüne kapkaç
Emniyet amirli çete...
Yaratıcı olmak elinizde
SPOR
Tigana Tigana düşünsün
Otoritelere göre Kartal'ın bu maçtan puansız ayrılması Fransız...
Milli korku!
Ocak harekatı
Aslan pusuda
İtalya çıkarması
Alex'in ince hesabı
Musampa kovuluyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 8°C 
ANKARA Sisli 9°C 2°C 
İZMİR Az Bulutlu 15°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 19°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.030,300 D:% -1,51
DOLAR S: 1,453 D:% 0,83
EURO S: 1,863 D:% 0,65
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu