Püf Noktası Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız; hem mantarların su salmasını, hem de kararmasını önleyebilirsiniz.
Bezelyeli Etli Börek
MALZEME: (8 Kişilik) 1 paket milföy hamuru, 250 gr kuzu eti, 2 adet soğan, 2 domates, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 1 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı margarin, yarım çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLAMA: Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdırın. Doğranmış kuzu etlerini ilave edin. Bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Soğanları ilave edip, pembeleştirin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek, 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alın. Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyun. Zar şeklinde kapatarak ters çevirin. Üzerine milföy hamurundan kestiğiniz şeritlerle süsler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220 derecelik fırında 5 dakika pişirip, ısıyı 170 dereceye indirerek, üzerleri kızarana dek bekletip servis yapın.
Üzümlü Kurabiye
Malzeme: (8 Kişilik) 1 su bardağı kuru üzüm, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı eritilmiş margarin, 1 çay bardağı kuru maya, 2 su bardağı un, 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlama: Genişçe bir kapta kuru üzüm, yumurta, vanilya, şeker ve bir su bardağı unu karıştırın. Bir çay bardağı kuru mayayı su ile eritip malzemeye ilave edin. Kalan unu ekleyerek malzemeleri hamur kıvamına getirin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp bastırarak şekillendirin. Dilerseniz üzerine bir miktar daha üzüm ekleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kırmızı Biber Tava
Malzeme:(6 kişilik), Yarım kilo kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı çemen, 1 tatlı kaşığı salça, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım demet maydonoz, 1 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, tuz, nane
Hazırlama:Kırmızı biberleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. İnce şeritler halinde kesin. Tavaya sıvı yağı alıp biberleri ilave edin. Biberleri arada bir karıştırarak yumuşayana dek sote edin. Tuzunu ve nanesini ayarlayın. Çemeni ve salçayı bir fincan su ile karıştırarak biberlere ekleyin. 10 dakika sonra tavayı ateşten alın. Sarmısakları döverek yoğurtla karıştırın. Maydonozu ince ince kıyıp yoğurda ekleyin. Yoğurdu servis tabağına yayın. Ortasına kızarttığınız biberleri boşaltın. Sıcak sıcak servis yapın