Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Kasım 2006  

Günün Mönüsü



Püf Noktası
Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız; hem mantarların su salmasını, hem de kararmasını önleyebilirsiniz.

Bezelyeli Etli Börek

MALZEME: (8 Kişilik) 1 paket milföy hamuru, 250 gr kuzu eti, 2 adet soğan, 2 domates, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 1 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı margarin, yarım çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLAMA: Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdırın. Doğranmış kuzu etlerini ilave edin. Bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Soğanları ilave edip, pembeleştirin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek, 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alın. Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyun. Zar şeklinde kapatarak ters çevirin. Üzerine milföy hamurundan kestiğiniz şeritlerle süsler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220 derecelik fırında 5 dakika pişirip, ısıyı 170 dereceye indirerek, üzerleri kızarana dek bekletip servis yapın.

Üzümlü Kurabiye

Malzeme: (8 Kişilik) 1 su bardağı kuru üzüm, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı eritilmiş margarin, 1 çay bardağı kuru maya, 2 su bardağı un, 1 su bardağı pudra şekeri

Hazırlama: Genişçe bir kapta kuru üzüm, yumurta, vanilya, şeker ve bir su bardağı unu karıştırın. Bir çay bardağı kuru mayayı su ile eritip malzemeye ilave edin. Kalan unu ekleyerek malzemeleri hamur kıvamına getirin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp bastırarak şekillendirin. Dilerseniz üzerine bir miktar daha üzüm ekleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Kırmızı Biber Tava

Malzeme: (6 kişilik), Yarım kilo kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı çemen, 1 tatlı kaşığı salça, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım demet maydonoz, 1 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, tuz, nane

Hazırlama: Kırmızı biberleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. İnce şeritler halinde kesin. Tavaya sıvı yağı alıp biberleri ilave edin. Biberleri arada bir karıştırarak yumuşayana dek sote edin. Tuzunu ve nanesini ayarlayın. Çemeni ve salçayı bir fincan su ile karıştırarak biberlere ekleyin. 10 dakika sonra tavayı ateşten alın. Sarmısakları döverek yoğurtla karıştırın. Maydonozu ince ince kıyıp yoğurda ekleyin. Yoğurdu servis tabağına yayın. Ortasına kızarttığınız biberleri boşaltın. Sıcak sıcak servis yapın




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yılbaşına özel Mega ShowBazı kadınlar yönetilmek ister
Erkeksiz hayat oh ne rahatKavganın ince ayarı
İşi şansa bırakmayınMaço kovboylar
Bu aşkta dönüş yokİlk Aşk'ını özleyenlere
Hala 'taş' gibiyimBritney Spears nasıl zayıfladı?
Güzel yıldız çılgına döndüScarlet Johansson
Hayaline çok yaklaştı...'Bebek için çalışacağız'
Heyecan dorukta'Hayatımı bitirdi'
Eşi istemedi Şeyh'i reddettiŞaşkın Gaffur
Şevval Sam'ın gururuOlgun kadın yorumu
Minisever sosyetikYepyeni soluk
Kadınlar için kolları sıvadıKendinizi beğeniyor musunuz?
Ne kadar unutkansınız?Suri, onların uğuru oldu
Birleşme yokŞarap gibi kadın
Beckham'ın tek varisiBebeğini düşürdü
Rüya yorumlarıAŞK mesajları
Acil servis
GÜNCEL
Deprem Deprem geliyor
Tûba Atav sordu, Şengör yanıtladı: İstanbul, 7,6 ile sarsılacak.
Ülker küreselleşiyor
Eğlenemeyenler!
Etkili reçete düğün
Hava mevsimine göre
İçten taciz
Tam 250 kilo
SPOR
Yağma Yağma Hasan'ın böreği: 4-0
Galatasaray, geçtiğimiz haftaki Rize yenilgisini dünkü farklı...
Bu gidiş tehlikeli: 0-0
Köpeğin babasının morali...
2 attı, gönderme yaptı
Aslan'ın aklı F.Bahçe'de
Trabzon'da isyan var
Uff! Ne maçtı ama
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 12°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 13°C 5°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 18°C 13°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 21°C 11°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 19°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.627,180 D:% -0,66
DOLAR S: 1,444 D:% -0,35
EURO S: 1,857 D:% 0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu