Püf Noktası Biberlerin kabuklarını daha rahat soymak için dörde bölüp ısıtılmış fırın ızgarasında üzerlerinde siyah benekler oluşuncaya kadar bekletin.
Peynirli Tava Böreği MALZEME: (6 Kişilik) 3 adet yufka, 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için 1 paket labne peyniri, 250 gr lor peyniri, 1 adet soğan, 1 çay bardağı ceviz, maydanoz, dereotu, 1 sivri biber
HAZIRLAMA: İç malzemeyi bir kapta karıştırın. Yoğurt, su, sıvı yağı karıştırıp sosu hazırlayın. Yüksek kenarlı teflon tavayı yağlayın. 1 yufkayı, kenarlara taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine sosu sürün. İkinci yufkayı parçalayıp üzerine dağıtın. Üzerine sos dökün. İç malzemeyi yayın. Son yufkayı üzerine kapatın. En üste sosun tamamını dökün. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Bir kapak yardımıyla çevirip altını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tavuk Salatası
MALZEME: (4 Kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 1 adet göbek salata, 10-15 adet badem, 2 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet yeşil elma, 1 portakal Sosu için 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, limon, hardal
HAZIRLAMA: Tavuk etini ince ve uzun uzun doğrayıp ızgarada veya teflon tavada kızartın. Temizlenmiş, yıkanmış göbek marulu irice doğrayıp servis tabağına alın. Kızarmış tavukları üzerine serpiştirin. Çukur bir kapta 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı hardalı iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Badem ve kuru üzümleri serpiştirin. Elma ve portakal dilimleri ile salatayı süsleyerek servis yapın.
Meyveli Pasta
MALZEME: (8 kişilik) 1 paket labne peyniri, 1 paket (370 gr) kakaolu pötibör bisküvi, 3 paket tart jölesi, 1 adte kivi, 1 muz, 10-15 adet çilek
HAZIRLAMA: 2 paket tart jölesini üzerindeki tarife göre 5 çay bardağı su ile hazırlayın. Bisküvileri kırın, jölenin yarısı ile karıştırın. Orta boy bir kalıba bastırarak yerleştirin. Kalan jöleye labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. Dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Kalan jöleyi 2.5 çay bardağı su ile hazırlayıp, meyvelerin üzerine döküp yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Sonra dilimleyerek servis yapın.