Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Biberlerin kabuklarını daha rahat soymak için dörde bölüp ısıtılmış fırın ızgarasında üzerlerinde siyah benekler oluşuncaya kadar bekletin.

Peynirli Tava Böreği
MALZEME: (6 Kişilik) 3 adet yufka, 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için 1 paket labne peyniri, 250 gr lor peyniri, 1 adet soğan, 1 çay bardağı ceviz, maydanoz, dereotu, 1 sivri biber

HAZIRLAMA: İç malzemeyi bir kapta karıştırın. Yoğurt, su, sıvı yağı karıştırıp sosu hazırlayın. Yüksek kenarlı teflon tavayı yağlayın. 1 yufkayı, kenarlara taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine sosu sürün. İkinci yufkayı parçalayıp üzerine dağıtın. Üzerine sos dökün. İç malzemeyi yayın. Son yufkayı üzerine kapatın. En üste sosun tamamını dökün. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Bir kapak yardımıyla çevirip altını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tavuk Salatası

MALZEME: (4 Kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 1 adet göbek salata, 10-15 adet badem, 2 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet yeşil elma, 1 portakal Sosu için 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, limon, hardal

HAZIRLAMA: Tavuk etini ince ve uzun uzun doğrayıp ızgarada veya teflon tavada kızartın. Temizlenmiş, yıkanmış göbek marulu irice doğrayıp servis tabağına alın. Kızarmış tavukları üzerine serpiştirin. Çukur bir kapta 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı hardalı iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Badem ve kuru üzümleri serpiştirin. Elma ve portakal dilimleri ile salatayı süsleyerek servis yapın.

Meyveli Pasta

MALZEME: (8 kişilik) 1 paket labne peyniri, 1 paket (370 gr) kakaolu pötibör bisküvi, 3 paket tart jölesi, 1 adte kivi, 1 muz, 10-15 adet çilek

HAZIRLAMA: 2 paket tart jölesini üzerindeki tarife göre 5 çay bardağı su ile hazırlayın. Bisküvileri kırın, jölenin yarısı ile karıştırın. Orta boy bir kalıba bastırarak yerleştirin. Kalan jöleye labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. Dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Kalan jöleyi 2.5 çay bardağı su ile hazırlayıp, meyvelerin üzerine döküp yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Sonra dilimleyerek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Buket Saygı'yı kim doldurdu?Gizlenen sevgili bulundu
Deniz'in DenizatıSadece bir gün yeter
Asmalı gitti Sıla geldiKadınlar 'beyaz yalan'da usta
Damarı balonla açmakMars'ta da ünlüler
Sabaha kadar eğlence!'Fast-food'la bir yaşında...
Altıncı hissinize güvenir...Aşkın maliyeti oldukça yüksek
Tavuk etinin besin değeriSayılarla insan vücudu
Sağlık, yoğurdun suyundaBir yılda 56 kilo verdi...
Bu heykel yıkılsınBabasının yolunda
Lübnan artık 'güzelleşti'Tüm kadınlar gibi aldatıldı!
Yeni film, yeni imajKylie'nin de parfümü çıktı
Disneyland zaferiŞeker için yaptı
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Maytap Maytap mı bu!
Büyük panik yaşandı
Okuldaki haylazlığın bedeli ağır...
Komisere suçlama
Peruk yasağı
Dön dolaş soygun
Trabzon'da ishal salgını
Passat'la Haliç sefası
Esrarengiz hırsızlık
SPOR
Tarih: Tarih: 14 Mayıs Saat: 21.05
Yukarıdaki başlık aşağıdaki fotoğrafları anlatıyor. F.Bahçe, bundan...
Zico oynat artık beni
İhanet etmedim
Bosque itirafı
Doğan Trabzon'a kol kanat...
Manisa kupada da kayıp
Bir ihtimal daha var
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 14°C 8°C 
ANKARA Sisli 12°C 0°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 19°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.890,930 D:% 0,39
DOLAR S: 1,448 D:% -0,65
EURO S: 1,852 D:% -0,48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu