Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Kasım 2006  

Sadece bir gün yeter

Değişiklik yapmak isteyenler, bir günlüğüne de olsa şehirden kaçmanın keyfini yaşayabilir. İster kendi imkanlarınızla, isterseniz tur şirketlerinin düzenlediği, fiyatı 50-100 YTL olan günübirlik geziler ilaç gibi gelecektir....



İki nehir arasındaki doğa harikası: Ağva
Şile'ye bağlı ve onun 40 km uzağında bulunan Ağva, yemyeşil ormanları, dereleri, denizi ve kumsalı ile kendine özgü atmosferi olan iki nehir arasında kalmış bir doğa harikası. Günübirlik düzenlenen turlarda genelde Ağva'ya varışta 3 km'lik kolay bir yürüyüşün ardından nehir kenarında öğle yemeği molası veriliyor. Sonrasında Şile'ye hareket edip Şile Feneri gezisi ve serbest zamanın ardından İstanbul'a dönüş yoluna geçiliyor.

Mudurnu evlerigöz alıyor...

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği, kentsel SİT alanı ilan edilen Mudurnu evleri göz alıyor. Mudurnu, Göynük ve Taraklı aynı hat üzerinde bulunuyor. Tur şirketleri günübirlik turlarda buram buram tarih kokan bu üç ilçeye ayrı ayrı geziler düzenliyor. Dilerseniz otomobilinizle erken saatte çıkıp bu üç güzel güzelliği sırayla dolaşabilirsiniz. Hatta kendinize güveniyorsanız yakınlarında bulunan Abant, Sünnet, Sülüklü ve Çubuk Gölleri'nden birini bile görme imkanınız olabilir.

Bir numaralı tercih: Şile
Şile bahar ve yaz aylarında olduğu gibi, soğuk kış günlerinde de şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin bir numaralı tercihi. Şile Feneri ise ihtişamıyla dikkat çekiyor.

Her mevsim ayrı birgüzel: Abant
Abant'ın her yanı ormanlarla kaplı. Göl çevresindeki 7 km'lik parkurda yapılan tur, ziyaretçiler için son derece keyifli. Abant'ta günü geçirmenin en güzel yolu; göl ve yayla etrafında yürüyüş yapmak, faytonla, atla dolaşmak, ya da yollar buz tuttuysa kızakla bir tur atmak. Günübirlik gezide bunların hepsini gerçekleştirebilirsiniz. Yürüyüş parkuru da son derece kolay. Yürüyüş bittikten sonra gölün yanında mangalda sucuk keyfi yapmayı unutmayın.

Çubuk Gölü'nde yel değirmeni sürprizi
Çubuk Gölü; Göynük'e 6 km uzaklıkta bulunuyor. Bu küçük ama şirin göle yeni gidenler beklemedikleri hoş bir sürprizle karşılaşıyor. Gölün karşı yamacında bulunan beş adet yel değirmeni ve renk renk boyanmış köy evleri adeta yabancı kartpostallardaki fotoğrafları andırıyor. Tertemiz dağ ve orman havasını içinize çekip haftanın yorgunluğunu atacağınız bu göle İstanbul'dan yaklaşık olarak 3-3.5 saatte gidiliyor. Buradaki köylülerin yakınlığına ve misafirperverliğine de şaşıracaksınız...

Karadeniz'e has birgüzellik: Akçakoca
Akçakoca, İstanbul'a 2.5 saat uzaklıkta, Düzce iline bağlı Karadeniz'e has doğası ile ünlü bir tatil beldesi. Etrafı fındık ağaçları ve yeşil tepelerle çevrili olan Akçakoca'da, doğa ve tarih adına bulacağınız çok şey var. Yıkılmaya yüz tutmuş eski evleri, balıkçı limanı, şelaleleri, mağarası, sahili, limanı ve Ceneviz Kalesi'nde gün batımı ile keyifli bir gezi sizleri bekliyor. Akçakoca'da güzel bir balık ziyafeti çekebileceğiniz gibi, kırlarda yürüyüş yapabilir, deniz kenarında çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Rüya yöresi: Sünnet Gölü
Sünnet Gölü'nde doğayla başbaşa kalmak isteyenlerin arayıp da bulamayacağı dingin bir ortam var. Bu göl ve çevresi, kelimenin tam anlamıyla bir doğa harikası; rüya yöresi. Dağların kuytusunda, tüm ihtişamıyla yatan Sünnet Gölü'nde, insan hangi güzelliğin keyfine varacağını şaşırıyor. Suyun dinginliğini ve doğanın sessizliğini bozan tek şey ise gölde yüzen ördekler. Gözleriniz önünde gölden yakalanan balıklardan yerken, kentteki hayatınızı hiç özlemeyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Günübirlik tur düzenleyenşirketler
*Ogzala Turizm (0212) 293 91 95 nTamzara Tur: (0212) 251 17 63 - 251 98 64

* Folklorik Turizm Seyahat Acentası: (0212) 249 40 70-72

* GeziciYak Turizm (0212) 238 51 07-08

* Buklamania Outdoor Sports: (0212) 245 06 35

* Nes Travel: (0212) 244 31 31

* Kamp Ateşi Turizm: (0212) 292 96 05

* Arnika Turizm: (0212) 245 15 93


Mahmut Ali Özyön

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Buket Saygı'yı kim doldurdu?Gizlenen sevgili bulundu
Deniz'in DenizatıAsmalı gitti Sıla geldi
Kadınlar 'beyaz yalan'da ustaDamarı balonla açmak
Mars'ta da ünlülerSabaha kadar eğlence!
'Fast-food'la bir yaşında...Altıncı hissinize güvenir...
Aşkın maliyeti oldukça yüksekTavuk etinin besin değeri
Sayılarla insan vücuduSağlık, yoğurdun suyunda
Bir yılda 56 kilo verdi...Bu heykel yıkılsın
Babasının yolundaLübnan artık 'güzelleşti'
Tüm kadınlar gibi aldatıldı!Yeni film, yeni imaj
Kylie'nin de parfümü çıktıDisneyland zaferi
Şeker için yaptıAcil servis
Günün mönüsüRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Maytap Maytap mı bu!
Büyük panik yaşandı
Okuldaki haylazlığın bedeli ağır...
Komisere suçlama
Peruk yasağı
Dön dolaş soygun
Trabzon'da ishal salgını
Passat'la Haliç sefası
Esrarengiz hırsızlık
SPOR
Tarih: Tarih: 14 Mayıs Saat: 21.05
Yukarıdaki başlık aşağıdaki fotoğrafları anlatıyor. F.Bahçe, bundan...
Zico oynat artık beni
İhanet etmedim
Bosque itirafı
Doğan Trabzon'a kol kanat...
Manisa kupada da kayıp
Bir ihtimal daha var
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 14°C 8°C 
ANKARA Sisli 12°C 0°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 19°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.890,930 D:% 0,39
DOLAR S: 1,448 D:% -0,65
EURO S: 1,852 D:% -0,48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu