Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Kasım 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası

Bal Saf mı? Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.

Pazı Sarması

MALZEME: (4 Kişilik) 1 demet pazı, 2 bardak bulgur, 250 gr kıyma, 3adet domates, 2 kaşık sıvıyağ, 1 kaşık un, 1 fincan su, yarım bardak kaşar, tuz- karabiber

HAZIRLAMA: Bulgur, un, kıyma ve tuz karıştırın. Azar azar su ekleyerek yoğurun. Yassı, iri köfteler hazırlayın. 6 bardak su ile haşlayıp suyunu süzün. Pazıları yıkayın, saplarını dibinden kesin. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Haslanmış köfteleritek tek alıpbohça şeklinde pazı yaprağı ile sarararak, fırın tepsisine dizin.Ayrı bir kapta domatesi küp küp doğrayın. Sıvıyağda domatesleri tuz ekleyerek pişirin. Hazırladığınız bu sosu pazı sarmasının üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek üzeri kızarana kadar pişirin.

Mevsim Salatası

MALZEME: (4 Kişilik) 2 adet havuç, yarım kırmızı lahana, 1 göbek marul, 3-4 kaşık konserve mısır, ya- rım demet roka, yarım demet maydanoz, tuz, limon suyu, zeytinyağı

HAZIRLAMA: Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kapta iyici karıştırın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Elma Dolması

MALZEME: (8 kişilik), 8 adet elma, 1 bardak kuru üzüm, yarım bardak ceviz içi, 4 kasik toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket krem şanti, 1 bardak şeker, 1.5 bardak su, 1 ttalı kaşığı kırmızı gıda boyası

HAZIRLAMA: Elmaların kabuğunu soyup, içlerini oyun. Çıkan parçaları ceviz, kuru üzüm, tarçınla karıştırın. Şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Karışımı elmaların içine doldurun. Şurup malzemesini (1 bardak şeker, 1.5 bardak su ve gıda boyası) bir tencerede kaynatın. Elmaların üzerine döküp, kırmızı renk alana kadar pişirin. Elmaları tabağa alarak üzerlerini şanti ile süsleyin.

YARIN: Yüksük Çorbası-Fasulye Pilaki-Fındıklı Lokma Tatlısı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kader buymuşBoşandıktan sonra ilk kez
Ser veriyor sır vermiyor'Erkekler beyinsiz'
Açık lise şiddete çözüm mü?Hayatları belgesel oldu
Türk'üm mutluyumKalbimiz sağlıklı mı?
Kişiliğinizi öğrenmenin yoluMünih de Çakkıdı
Okulda şiddete çözümPınar'ın her sevgiliye...
Cahide'ye övgüÇöpçü de olsa olur!
Her yanını dövdürmüşAta'yı anacağız
Elton John ile aynı sahnede!Yalın, dışa açılıyor
Son şansını kullanıyorSırılsıklam oldular
Şehrin ortasında okyanus...Dernek kurup destek oldular
Mutsuzluk şişmanlatıyorAlkol genleri bozuyor
Zihin yorgunluğuna çözüm: bademMiras kavgası
Köpekler bitti sırada kedilerGiymek hem para hem vücut ister!
Fazla seksi değilBilgisayar tutkunu
Jolie, Hintliler'in...Altı kaval üstü Şeşhane
Yeni yüzler eski hisler'Şeker' yardımı
'Cep' bağımlısıYaş ilerlemiş iş bitmemiş!
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Eşkiya Eşkiya Merkez'de
Dünya Ticaret Merkezi'nde bir işadamını otomobiliyle kaçırmak isteyen...
Otur İstanbul Sıfır
Resmi işkence
Hakarete jet ceza
'Müzakereler duracak' iddiası
Yok mu malikane alan!
İzmit'teki prefabrik Rize'de
SPOR
Kar Kar panteri: 4-0
Yoğun kar yağışı altında, çizgilerin dahi görülmediği ağır bir sahada...
Çok iyi bir takımım var
Yenileri sırada
Kov kovabilirsen
Ne istifa ettim ne de düşündüm
Deivid'in marifeti
F.Bahçe yine boş dönecek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 15°C 8°C 
ANKARA Sisli 9°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 8°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 8°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 20°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.163,700 D:% 1,23
DOLAR S: 1,446 D:% -0,17
EURO S: 1,848 D:% 0,35
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu