Günün mönüsü
Püf Noktası
Bal Saf mı? Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.
Pazı Sarması
MALZEME: (4 Kişilik) 1 demet pazı, 2 bardak bulgur, 250 gr kıyma, 3adet domates, 2 kaşık sıvıyağ, 1 kaşık un, 1 fincan su, yarım bardak kaşar, tuz- karabiber
HAZIRLAMA: Bulgur, un, kıyma ve tuz karıştırın. Azar azar su ekleyerek yoğurun. Yassı, iri köfteler hazırlayın. 6 bardak su ile haşlayıp suyunu süzün. Pazıları yıkayın, saplarını dibinden kesin. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Haslanmış köfteleritek tek alıpbohça şeklinde pazı yaprağı ile sarararak, fırın tepsisine dizin.Ayrı bir kapta domatesi küp küp doğrayın. Sıvıyağda domatesleri tuz ekleyerek pişirin. Hazırladığınız bu sosu pazı sarmasının üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek üzeri kızarana kadar pişirin.
Mevsim Salatası
MALZEME: (4 Kişilik) 2 adet havuç, yarım kırmızı lahana, 1 göbek marul, 3-4 kaşık konserve mısır, ya- rım demet roka, yarım demet maydanoz, tuz, limon suyu, zeytinyağı
HAZIRLAMA: Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kapta iyici karıştırın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Elma Dolması
MALZEME: (8 kişilik), 8 adet elma, 1 bardak kuru üzüm, yarım bardak ceviz içi, 4 kasik toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket krem şanti, 1 bardak şeker, 1.5 bardak su, 1 ttalı kaşığı kırmızı gıda boyası
HAZIRLAMA: Elmaların kabuğunu soyup, içlerini oyun. Çıkan parçaları ceviz, kuru üzüm, tarçınla karıştırın. Şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Karışımı elmaların içine doldurun. Şurup malzemesini (1 bardak şeker, 1.5 bardak su ve gıda boyası) bir tencerede kaynatın. Elmaların üzerine döküp, kırmızı renk alana kadar pişirin. Elmaları tabağa alarak üzerlerini şanti ile süsleyin.
YARIN: Yüksük Çorbası-Fasulye Pilaki-Fındıklı Lokma Tatlısı
|