Püf Noktası Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı; 25 gr şeker, 20 gr un, 15 gr tuz ve 15 gr su alır.
Beğendili Piliç
MALZEME: (4 Kişilik) 100 gr margarin, 600 gr tavuk göğüs eti, 1 adet soğan, 1 kaşık domates salçası, tuz, karabiber, 2.5 bardak su. Beğendi için limon suyu, 2-3 patlıcan, tuz, 1 bardaktan az un, 4 bardak sıcak süt, 80 gr kaşar rendesi
HAZIRLAMA: Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini 2 kaşık yağda ara sıra karıştırarak 5-7 dakika sote edin. Doğranmış soğanı ekleyip biraz pişince salçayı katın. Tuz, biber serpip ateşi kısın. 2.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup limon suyu ve tuz eklenmiş suya alın. Kalan yağda unu kavurun, sütü yavaşça ekleyerek meyaneyi hazırlayın. Ağır ateşte 10 dakika piştikten sonra suyu alınmış ve çok ince kıyılmış patlıcanları ilave edin. Birkaç dakika piştikten sonra peynir rendesi eklenip ateşten alın. Sosuyla beraber tabağa alınan tavuk etlerinin yanında servis yapın.
Sebzeli Makarna
MALZEME: (4 Kişilik) 1 paket makarna, 1 çorba kaşığı tereyağ, 3 çorba kaşığı kıyma, 2 orta boy domates veya salça, 2 orta boy soğan, 2 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş sarımsak, maydanoz
HAZIRLAMA: Tencereye tuz, yağ ve 5.5 su bardağı suyu koyup kaynatın. Havucu fındık büyüklüğünde doğrayıp kaynayan suya ekleyerek 15 dakika pişirin. Makarnayı ilave edin; hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Bezelyeyi katıp karıştırın. Tüm malzeme pişince, suyunu süzerek servis tabağına aktarın (Dilerseniz tuz da ilave edebilirsiniz). Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Burma Tatlısı
MALZEME: (8 kişilik), 1 yumurta, tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 çay bardağı süt, 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı, alabildiği kadar un, açmak için nişasta, 3 kase dövülmüş fındık, yarım kg tereyağı Şerbeti için: 1 kg şeker, 1.5 kg. su, yarım limon suyu
HAZIRLAMA: Malzemeyi karıştırıp yumuşakça bir hamur hazırlayın ve 18 parçaya ayırın. Her bezeyi nişasta ile açın. İkiye katlayın. Üzerine fındık serpin. Oklavaya sararak büzün ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Isıtılmış orta hararetli (180 derece) fırında pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şekerin kaynatın. Limon suyunu da ekleyip bir kenarda bekletin. Fırından tepsiyi alıp ılınmaya bırakın. Sonra üzerine ılık bal gezdirin ve sıcak şurubu dökün.