Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 07 Kasım 2006

Günün mönüsü



Püf Noktası
Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı; 25 gr şeker, 20 gr un, 15 gr tuz ve 15 gr su alır.

Beğendili Piliç

MALZEME:
(4 Kişilik) 100 gr margarin, 600 gr tavuk göğüs eti, 1 adet soğan, 1 kaşık domates salçası, tuz, karabiber, 2.5 bardak su. Beğendi için limon suyu, 2-3 patlıcan, tuz, 1 bardaktan az un, 4 bardak sıcak süt, 80 gr kaşar rendesi

HAZIRLAMA:
Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini 2 kaşık yağda ara sıra karıştırarak 5-7 dakika sote edin. Doğranmış soğanı ekleyip biraz pişince salçayı katın. Tuz, biber serpip ateşi kısın. 2.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup limon suyu ve tuz eklenmiş suya alın. Kalan yağda unu kavurun, sütü yavaşça ekleyerek meyaneyi hazırlayın. Ağır ateşte 10 dakika piştikten sonra suyu alınmış ve çok ince kıyılmış patlıcanları ilave edin. Birkaç dakika piştikten sonra peynir rendesi eklenip ateşten alın. Sosuyla beraber tabağa alınan tavuk etlerinin yanında servis yapın.

Sebzeli Makarna

MALZEME:
(4 Kişilik) 1 paket makarna, 1 çorba kaşığı tereyağ, 3 çorba kaşığı kıyma, 2 orta boy domates veya salça, 2 orta boy soğan, 2 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş sarımsak, maydanoz

HAZIRLAMA:
Tencereye tuz, yağ ve 5.5 su bardağı suyu koyup kaynatın. Havucu fındık büyüklüğünde doğrayıp kaynayan suya ekleyerek 15 dakika pişirin. Makarnayı ilave edin; hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Bezelyeyi katıp karıştırın. Tüm malzeme pişince, suyunu süzerek servis tabağına aktarın (Dilerseniz tuz da ilave edebilirsiniz). Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Burma Tatlısı

MALZEME:
(8 kişilik), 1 yumurta, tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 çay bardağı süt, 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı, alabildiği kadar un, açmak için nişasta, 3 kase dövülmüş fındık, yarım kg tereyağı Şerbeti için: 1 kg şeker, 1.5 kg. su, yarım limon suyu

HAZIRLAMA:
Malzemeyi karıştırıp yumuşakça bir hamur hazırlayın ve 18 parçaya ayırın. Her bezeyi nişasta ile açın. İkiye katlayın. Üzerine fındık serpin. Oklavaya sararak büzün ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Isıtılmış orta hararetli (180 derece) fırında pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şekerin kaynatın. Limon suyunu da ekleyip bir kenarda bekletin. Fırından tepsiyi alıp ılınmaya bırakın. Sonra üzerine ılık bal gezdirin ve sıcak şurubu dökün.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarkan'ı sollayıp geçebilirdim'Başarı insanı çekici yapıyor'
Yıldızların dünyası her...Evlendiğim için çok pişmanım
Gizemli hastalık: MigrenSon transferi kortlara yaptı
Alaturkalık kavgasıPiyanonun babası kim?
İyi bir anne-baba mısınız?Erkekler tam 6 ay...
Sözleşme yapmışlarİntikam almaya hazırlanıyor
Ben daha iyiyimÖzlem'in vefasızlığı...
Nazan'dan çizgi klipSoğuklarda yeme isteği artıyor
Doğru masaj faydalıÇay iç, strese meydan oku!
Cildiniz kışa hazır mı?En 'afilli' yalan
Taklit ediyorlarTüm zamanı Zeyno
Bu kampanya 'hadise' yaratırParmaklar küçük marifet büyük...
Kapalı kapıların...Yıldızların oyunu oldu
Reese, lütfen ayrılma!Eşyalarını yakınca
İşin sırrı doğallıktaÖnce turne, sonra evlilik
Dedikodu yapmayın!Yeniden birlikte sahne alacaklar
Oğluna safari odası!'Gerçek kadın' olacak
Sıra casuslukta...Acil servis
Rüya yorumlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Huzura Huzura engel
Devletten aldığı engelli maaşı geçinmesine yetmeyen dertli baba, bir...
Mıknatıs para
Yurda jandarma baskını
Hayat kapıda kaldı
Tecavüz için Başbakan'a rapor
Şemdinli sular altında
Kayıp Japon'un annesi...
SPOR
Zico'dan Zico'dan yönetime mesaj: Takviye istiyorum
Fenerbahçe'nin hocası, elindeki kaliteli kadronun performansından...
200 milyon dolar milyon dolar...
Gerets fırtınası
İlk 11 İstanbul'da!
Oh be kupa varmış
Doğan'a 2 şans daha
Japonya bizi konuşacak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.599,200 D:% 0,74
DOLAR S: 1,447 D:% -0,14
EURO S: 1,839 D:% -0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu