Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 07 Kasım 2006

'Başarı insanı çekici yapıyor'

Kadir Çöpdemir, kendini çirkin buluyor ama iş hayatındaki başarının görsel güzelliğin önüne geçtiğini düşünüyor. Yazarımız Sinan Akyüz'e konuşan Çöpdemir, eteğindeki tüm taşları döktü.



'Turgut Özal o zamanlar Red Kit falan okuyordu. Koskoca cumhurbaşkanı Red Kit okuduğu için üniversite gençleri olarak adamı alay konusu yapmıştık. Şu an anlıyorum ki; meğerse ne kadar önemliymiş bir cumhurbaşkanının Red Kit okuması, şortla denetlemelerde bulunması...'


'Büyük göğüs takıntım var. Aşkıma rağmen, sevdama rağmen büyük göğüslü kadına bakarım. Göz kayıyor kardeşim. Ama kinetik bir enerjiye dönüşmüyor benimkisi. Seyretmek bana yetiyor...'

'Okan Bayülgen iyi bir oyuncu ve ses sanatçısı. Duruşu ve insanlara yaklaşımı itibarı ile çok haz ettiğim bir fotoğraf değil kendisi. Kendime yakın hissetmem.'

Müzik yazarı, radyo programcısı, reklam yıldızı, haber program sunucusu, dizi ve sinema oyuncusu... Eskiden pek çok kadınla birlikte olmuş. Onun yalancısıyım... Hatta çetele bile tutmuş. Gözlerini, 'büyük göğüslü kadınlardan' alamıyormuş. Şimdilerde Beyaz ile birlikte, "Biri Bana Anlatsın" adlı programı yapıyor ve Beyaz'ın bir megastar olduğunu düşünüyor. Ancak, diğer şovmenlere mesafeli... Ayrıca, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasında bir sakınca görmüyor. Kadir Çöpdemir'in iç dünyasını eştikçe eştik, altından bakın neler çıktı...

* Sahiden 10 parmağınızda 10 marifet var mı? Galiba fıtrattan gelen bir şey. Yaratılışımda enerji var. Pozitif bir enerji. Bir de her şeyden önemlisi dil bazım. Bu bazen bir reklam filmi, bazen bir dizi oyunculuğu, bazen bir sinema filmi, bazen radyo programcılığı, bazen ise yazarlık olabiliyor. Yaptığım işler birbirleriyle örtüşen işler. Mesela, çok küçük yaşlarda hukukçu olmayı düşlüyordum. Yaş biraz ilerleyince ise aşçı olmak istemiştim.

* Kamera önünde ve arkasında biri olarak, Türk insanı sizde ne çağrıştırıyor? Türk insanının içgüdüleri çok sağlam. Geçmişten gelen bir takım tecrübeler ve siyasi-ekonomik koşullardan dolayı hafif bir duvar örme var. Doğrudan bir şeyi ifade ettiği zaman, başına türlü hallerin gelebileceğini biliyor. Bazı hassas mevzularda içten davranamayabiliyor.

* Yıllardır hep bizi yöneten siyasetçilerden şikayetçi olduk. Bu siyasetçiler uzaydan mı geldi, yoksa Türk halkının içinden mi? Siyasetçilerin bir yerden geldikleri yok. Bileşik kaplara inanırım toplumda. Biz neysek onlar da o. Belki biraz söz toplumu olmamızdan kaynaklanan bir şişirme hali mevcut.

* 2007'de yeni cumhurbaşkanımızı Meclis seçecek. Sizce kim olmalı? Rahmetli Turgut Özal Cumhurbaşkanı iken, ona muhaliftim. Aradan uzun yıllar geçti. Fazla okumaya başladım. Ve tahlil yeteneğim gelişti. Rahmetli Özal, hem başbakan olarak hem de cumhurbaşkanı olarak meğerse önemli bir siyaset adamıymış. Vizyon sahibiydi, yaratıcıydı. Herşeyden önemlisi, renkli bir kişilikti.

* Mesela? Ben çizgi roman delisi bir adamım. Turgut Özal o zamanlar Red Kit falan okuyordu. Koskoca cumhurbaşkanı Red Kit okuduğu için üniversite gençleri olarak adamı alay konusu yapmıştık. Şu an anlıyorum ki, meğerse ne kadar önemliymiş bir cumhurbaşkanının Red Kit okuması. Şortla denetlemelerde bulunması... Hayatın içinde olan bir cumhurbaşkanı, benim hayalimdeki cumhurbaşkanıdır.

* Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek ister misiniz? Bunu hiç düşünmemiştim. Sayın Erdoğan'ın kendisi cumhurbaşkanı olmayı istiyor mu?

* Tepkiler var ama laik düzen açısından... Bir dönem siyasetle uğraştım. Cem Boyner'le Yeni Demokrasi Hareketi'nde (YDH) çalıştım. Ben bir liberalim. Ekonomik ve siyasi anlamda liberalizme inanan bir adamım. Şu anda maalesef liberal görüşlü bir parti kalmadı. Keşke YDH devam etseydi. Laik düzene birşey olmaz.

* Müslüman solcu musunuz? Mazide solcuydum. Müslümanlığım da vardı. Şimdi Müslümanlığım devam ediyor; ama sol düşüncem kalmadı.

* Siyaset yeter. Şimdi ise Beyaz'la yaptığınız programdan biraz bahsetsek... Beyaz'ı eskiden tanırım. Ve çok severim. Bu ülkenin megastarları, starları ve şöhretleri var. Mesela ben bir megastar değilim. Beyaz ise megastarlığını yaşayan bir adam. Ama ona rağmen yaptığımız programda hiçbir zaman 'ben öne çıkayım' mantığına sahip olmadı. Bu işi ortaklık olarak algıladı ve ortak gibi götürmeye de devam ediyor.

* Çekinmediniz mi? İlk başlarda 'nasıl olacak bu iş' diye düşünmedim değil. Dış kapının tokmağı mı olacağım yoksa başka bir şey mi? Hissettim ki, Beyaz da benim gibi eğlenmek istiyor.

* Okan Bayülgen bir megastar değil mi? Hayır. Okan Bayülgen, Beyaz'la aynı ayarda biri değil. Okan Bayülgen iyi bir oyuncu ve ses sanatçısı. Duruşu ve insanlara yaklaşımı itibari ile çok haz ettiğim bir fotoğraf değil kendisi. Kendime yakın hissetmem.

* Nasıl yani? Çok seçkinci tavırları ve 'küçük dağların yaratıcısı benim', mantığı var. Büyük dağlara ise, 'ortağım' duruşu sergiliyor hep.

* Ya Yılmaz Erdoğan? Yılmaz Bey'e tamamen mesafeliyim. Nedenini bilmiyorum, ama kendisine karşı en ufak bir sempatim bile yoktur. Şiirlerini ise hiç beğenmem.

* Nedensiz yani? Alt bilincimde muhakkak bir nedeni vardır. Bir insanda kibiri hissettiğim zaman, ben hemen o perdeyi kapatıyorum. Kibir, şeytani bir suçtur çünkü.

* Yılmaz Erdoğan'a kibirli mi diyorsunuz? Evet. Öyle algılıyorum ben. Kibirli kim olursa olsun; isterse atomu parçalasın, isterse uzaya gitsin, isterse Ay'ı getirsin Taksim Meydanı'na oturtsun. Benim için hikaye.

* Ya Cem Yılmaz? Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan'dan ve Okan Bayülgen'den çok başka bir yerde. Büyük işler başarmış, işinin ehli biri.

* Türk kadınlarının en seksi bulduğu adam tipleri ise az önce konuştuğumuz bu adamlar. Mesela Cem Yılmaz sizce seksi midir? Doğrudur.

* Okan Bayülgen? Hayrettir.

* Ya Yılmaz Erdoğan? 'Aaa!' dır.

* Peki öyleyse, başarı erkeği çekici yapıyor diyebilir miyiz? Başarı insanı çekici yapıyor. İnsanlık aleminin yüzde 99'u basit ve sıradan insanlar. Eğer peygamber değilsen, basit insansın kardeşim. Bir tek peygamberler basit değildir.

* Kendinizi seksi buluyor musunuz? Ben seksi bir adam değilim. Ben biraz daha çirkince bir adamım. Seksi olmak için biraz daha yakışıklılık gerektirir. Boy pos ister. Ona bakarsanız rahmetli Turgut Özal da en seksi erkek seçilmişti bir zamanlar.

* Çapkın mısınız? Olduğum zamanlar olmuştur.

* Biraz anlatır mısınız kırdığınız cevizleri? Eskiden çetele tutuyordum. Aldığım hazzın önemi yoktu. Kısa boylu mu olmuş yoksa uzun boylu mu; şişman mı olmuş yoksa zayıf mı? Hiç fark etmiyordu. Of , of! Şimdi hatırlamak bile istemiyorum. Çok kötüymüş. Şimdi tek eşlilikten yanayım. Ama bakarım!

* Neye? Büyük göğüs takıntım var. Aşkıma rağmen, sevdama rağmen büyük göğüslü kadına bakarım. Göz kayıyor kardeşim. Ama kinetik bir enerjiye dönüşmüyor benimkisi. Seyretmek bana yetiyor.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarkan'ı sollayıp geçebilirdimYıldızların dünyası her...
Evlendiğim için çok pişmanımGizemli hastalık: Migren
Son transferi kortlara yaptıAlaturkalık kavgası
Piyanonun babası kim?İyi bir anne-baba mısınız?
Erkekler tam 6 ay...Sözleşme yapmışlar
İntikam almaya hazırlanıyorBen daha iyiyim
Özlem'in vefasızlığı...Nazan'dan çizgi klip
Soğuklarda yeme isteği artıyorDoğru masaj faydalı
Çay iç, strese meydan oku!Cildiniz kışa hazır mı?
En 'afilli' yalanTaklit ediyorlar
Tüm zamanı ZeynoBu kampanya 'hadise' yaratır
Parmaklar küçük marifet büyük...Kapalı kapıların...
Yıldızların oyunu olduReese, lütfen ayrılma!
Eşyalarını yakıncaİşin sırrı doğallıkta
Önce turne, sonra evlilikDedikodu yapmayın!
Yeniden birlikte sahne alacaklarOğluna safari odası!
'Gerçek kadın' olacakSıra casuslukta...
Acil servisGünün mönüsü
Rüya yorumlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Huzura Huzura engel
Devletten aldığı engelli maaşı geçinmesine yetmeyen dertli baba, bir...
Mıknatıs para
Yurda jandarma baskını
Hayat kapıda kaldı
Tecavüz için Başbakan'a rapor
Şemdinli sular altında
Kayıp Japon'un annesi...
SPOR
Zico'dan Zico'dan yönetime mesaj: Takviye istiyorum
Fenerbahçe'nin hocası, elindeki kaliteli kadronun performansından...
200 milyon dolar milyon dolar...
Gerets fırtınası
İlk 11 İstanbul'da!
Oh be kupa varmış
Doğan'a 2 şans daha
Japonya bizi konuşacak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.599,200 D:% 0,74
DOLAR S: 1,447 D:% -0,14
EURO S: 1,839 D:% -0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu