Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 06 Kasım 2006

Günün mönüsü



İslim Kebabı
HAZIRLAMA: Patlıcanları uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin ve kızartın. Üzerine hafif şeker serpin. Başka bir tencerede kuşbaşı eti, soğanları, salçayı, tuzu, karabiberi ve biraz da su ilave ederek pişirin. Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üstüste yerleştirin ve ortalarına et karışımından koyup bohça şeklinde kapatın. Üstlerine yuvarlak bir dilim domates koyup birer kürdan batırın ve tepsiye yerleştirin. Suyunu üzerinde gezdirip fırında 15- 20 dakika (200 derecede) pişirin. Yeşil sivri biber ile ve üzerine bir yaprak maydanoz koyup sıcak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet patlıcan, 500 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 adet orta boy soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 4 adet sivri biber, tuz, karabiber, 1 adet domates

Şehriyeli Pilav
HAZIRLAMA:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı et suyu, 1 kahve fincanı arpa şehriye, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber

Tulumba Tatlısı
HAZIRLAMA: Şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Tereyağı ile suyu ayrı tencerede kaynatın. Elenmiş unu ilave edip hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirin.Tahta kaşıkla hızlı hızlı çevrilerek 10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Ilınmış hamura yumurtaları tek tek kırılarak yedirin. Krema torbasına doldurun. Ilık ayçiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 4-5 cm uzunluğunda hamurlar sıkın (yağın başta çok ılık olması önemlidir). Hamurlar biraz kabarınca ateşi artırın ve pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli kepçe ile alıp şurubun içine atın.
MALZEME: (6 kişilik), 100 gr margarin, 1.5 su bardak su, 250 gr un, 3-4 yumurta, yarım çay kaşığı tuz Şurubu için: 1 kg toz şeker, 1.5 su bardağı su, yarım limon suyu, kızartmak için bol sıvı yağ

Püf Noktası
Pasta pişirirken: Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi pişmelerini istiyorsanız; pişirme sırasında fırına bir kap içinde su koyun.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Tacize uğradım...Eli çabuk güzeller!
Ünlüler çektiriyorPazartesi kabusu!
Burnunu açık tut...Hepimiz bu düğünlere davetliydik
Sosyetik değilimSıkıntıya gelemiyor
Tek derdi unutulmakNasıl bir çiftsiniz?
Kemoterapi ağızdan verilecekBademcik iltihabı kalbe zararlı
Samimiyet ve güleryüz şart!Bir Arzu kalmıştı
Mutluluğun sırrı sadelikte saklıEşinin de imaj danışmanı...
Evliliğe adım attıUyuyan güzel
Paltrow'un lekeleriyle...Jennifer, her yolu deniyor
Evlilik hayal oldu!Savaştan komediye
Kadın dışarıda obur!Giysilerini tasarlıyor
Kazanova okuluBu yasalar zorla kanun çiğnetir!
Gay nasıl olur?Yılın dört ayı Tibet yolunda
Geri dönüşü 'süper' olacakGünah çıkarıyorlar
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Koalisyon Koalisyon bekliyorum
Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan: 2007 genel seçimlerinde...
Aşıdan sonra öldü
Maaşlar ölmez
Derdimiz havadan sudan!
Yangından kirli miras
Avrasya koştu İstanbul durdu
Bel ağrısını 'küçümsemeyin'
SPOR
Fatih Fatih hoca yeniliyoruz bize bir taktik versene!
Cimbom'un bu sezon Süper Lig'deki ve Devler Ligi'ndeki durumu son...
Uçurumun kıyısında
Sihirbaz değilim
Bizim için hiç sürpriz değil!
Beraberlik bizi kahretti
Sanki yüzme havuzu
Vestel'in pili Bursa'da bitti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.307,050 D:% -0,50
DOLAR S: 1,448 D:% -0,07
EURO S: 1,839 D:% -0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu