İslim Kebabı HAZIRLAMA: Patlıcanları uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin ve kızartın. Üzerine hafif şeker serpin. Başka bir tencerede kuşbaşı eti, soğanları, salçayı, tuzu, karabiberi ve biraz da su ilave ederek pişirin. Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üstüste yerleştirin ve ortalarına et karışımından koyup bohça şeklinde kapatın. Üstlerine yuvarlak bir dilim domates koyup birer kürdan batırın ve tepsiye yerleştirin. Suyunu üzerinde gezdirip fırında 15- 20 dakika (200 derecede) pişirin. Yeşil sivri biber ile ve üzerine bir yaprak maydanoz koyup sıcak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet patlıcan, 500 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 adet orta boy soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 4 adet sivri biber, tuz, karabiber, 1 adet domates
Şehriyeli Pilav HAZIRLAMA: Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı et suyu, 1 kahve fincanı arpa şehriye, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber
Tulumba Tatlısı HAZIRLAMA: Şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Tereyağı ile suyu ayrı tencerede kaynatın. Elenmiş unu ilave edip hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirin.Tahta kaşıkla hızlı hızlı çevrilerek 10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Ilınmış hamura yumurtaları tek tek kırılarak yedirin. Krema torbasına doldurun. Ilık ayçiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 4-5 cm uzunluğunda hamurlar sıkın (yağın başta çok ılık olması önemlidir). Hamurlar biraz kabarınca ateşi artırın ve pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli kepçe ile alıp şurubun içine atın. MALZEME: (6 kişilik), 100 gr margarin, 1.5 su bardak su, 250 gr un, 3-4 yumurta, yarım çay kaşığı tuz Şurubu için: 1 kg toz şeker, 1.5 su bardağı su, yarım limon suyu, kızartmak için bol sıvı yağ
Püf Noktası Pasta pişirirken: Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi pişmelerini istiyorsanız; pişirme sırasında fırına bir kap içinde su koyun.