Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 05 Kasım 2006

Günün mönüsü



Püf Noktası
Bayatlayan
ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz.

Yoğurt Çorbası
MALZEME: (4 Kişilik) 1.5 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı pirinç, 2 su bardağı yoğurt, 2 litre soğuk su, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı nane, tuz.
HAZIRLAMA: Su hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Devamlı karıştırarak suyu ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Ocağı kısın; pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada 4 kaşık tereyağını küçük bir tavada eritin. Nane ekleyip karıştırın. Çorbanın tuzunu ayarlayıp kaselere paylaştırın. Üzerine yağda kızdırılmış naneyi gezdirin. (Çorbayı hazırlarken yoğurt yerine 1 litre ayran 1 litre su olarak kullanabilirsiniz.)

Peynirli Biftek
MALZEME: (4 Kişilik) 1 kg biftek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 adet patates (haşlanmış ve ezilmiş), 1.5-2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 150 gr dil peyniri.

HAZIRLAMA: Bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biftekleri kızartın ve tencereye yayın. Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Bifteklerinizi fırın kabına alın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp bir kenara alın. Patatesleri haşlayıp püre yapın ve etlerin üzerine yayın. 200 derecelik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.) Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.

Fıstıklı Makarna
MALZEME: (6 kişilik) Yarım su bardağı sız- ma zeytinyağı, 2adet limonun kabuğu, yarım paket Antep fıstığı, yarım paket şerit makarna, tuz, karabiber, maydanoz.
HAZIRLAMA: Maydanozları kıyıp geniş bir kaba alın. Zeytinyağını, ince kesilmiş limon kabuklarını, fıstıkları ve tuzunu ilave edip karıştırın ve üzerini kapatarak oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Makarnayı haşlayın, suyundan 1 bardak ayırıp süzün. Soğuk sudan geçirmeden, ayırdığınız makarna suyu ve fıstıklı maydanozlu sos ile karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine limon suyu gezdirin. Karabiber serperek servis yapın.


YARIN:
İslim Kebabı - Şehriyeli Pilav - Tulumba Tatlısı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bize Organize İşler ...Aranan çift bulundu
Şimdi bin pişmanEstetik olmalı
Şöhreti Pınar'a borçlu"Git ve bir daha geri gelme..."
Yerli film yağmuruParada pulda gözü yok
Cıvıl cıvıl bir odaEvinizi renklendirin
Yemek para isterSeksiliğin sırrı...
Bu kadını çalan köşeyi döndüSkandal kraliçesi yine en...
'Kilolu' sözü zayıflattı...'Ayda Bir' kilisede buluşalım!
Kış boyunca Altın...Bu nasıl bir elektriklenme?
Özgün'ün iyi dilekleriYardım için sahnede!
Evlilik 'net'leşti!Dikkat! Commander sağda
Pastamız Deniz aşırı...Yonja'da düğün yok flört var!
Teknoloji takvimiKadınların birçoğu...
İslami sitelere rağbetMilli Eğitim'den uyarı
Otobüste çocuklarını bile...Yılda 200 kilo ekmek yiyoruz
Paintball'un tahtı...Duruşunuz sizi anlatsın
Sarkmış gıdıya elvedaİlişkinizi kurtarmak elinizde...
Çalışmak keyifli mi?Cildinizi ferahlatın
Temizliğin birinci şartıMigren kadınları seviyor
Parkinson sinsice ilerliyorDiş etlerine bitki özlü...
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Truva Truva baskını
Doktor kılığına giren jandarma, Acarkent'te villa kumarhaneye...
Afet alarmı sürüyor
Paralar cüppeye
Anne çarşafta
Seri katil mantar
Kardeş kardeşe kayboluş
Köstebek telefonda
SPOR
Trabzon Trabzon düştü: 0-1
Ligde 2 haftadır mağlup olan Bordo-Mavililer, dün de 7 maçtır...
Güneş geliyor
Forvette kriz kapıda
Sıra geldi savunmaya
Hesap karıştı
Kanarya'nın yüzü gülüyor
Süper Lig'de pazar ateşi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.307,050 D:% -0,50
DOLAR S: 1,446 D:% -1,70
EURO S: 1,842 D:% -1,81
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu