Püf Noktası Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz.
Yoğurt Çorbası MALZEME: (4 Kişilik) 1.5 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı pirinç, 2 su bardağı yoğurt, 2 litre soğuk su, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı nane, tuz. HAZIRLAMA: Su hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Devamlı karıştırarak suyu ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Ocağı kısın; pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada 4 kaşık tereyağını küçük bir tavada eritin. Nane ekleyip karıştırın. Çorbanın tuzunu ayarlayıp kaselere paylaştırın. Üzerine yağda kızdırılmış naneyi gezdirin. (Çorbayı hazırlarken yoğurt yerine 1 litre ayran 1 litre su olarak kullanabilirsiniz.)
Peynirli Biftek MALZEME: (4 Kişilik) 1 kg biftek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 adet patates (haşlanmış ve ezilmiş), 1.5-2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 150 gr dil peyniri.
HAZIRLAMA: Bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biftekleri kızartın ve tencereye yayın. Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Bifteklerinizi fırın kabına alın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp bir kenara alın. Patatesleri haşlayıp püre yapın ve etlerin üzerine yayın. 200 derecelik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.) Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.
Fıstıklı Makarna MALZEME: (6 kişilik) Yarım su bardağı sız- ma zeytinyağı, 2adet limonun kabuğu, yarım paket Antep fıstığı, yarım paket şerit makarna, tuz, karabiber, maydanoz. HAZIRLAMA: Maydanozları kıyıp geniş bir kaba alın. Zeytinyağını, ince kesilmiş limon kabuklarını, fıstıkları ve tuzunu ilave edip karıştırın ve üzerini kapatarak oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Makarnayı haşlayın, suyundan 1 bardak ayırıp süzün. Soğuk sudan geçirmeden, ayırdığınız makarna suyu ve fıstıklı maydanozlu sos ile karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine limon suyu gezdirin. Karabiber serperek servis yapın.