Günün mönüsü
Tavuklu Kabak Dolması HAZIRLAMA: Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkartın. Roka yapraklarını yıkayıp, süzün. Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın. Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Tencereye dizin. Az miktar su ilave edin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ekleyip, orta ateşte kapağı kapalı olarak, kabaklar yumuşayana dek pişirin. Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin. Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün. MALZEME: (4 kişilik) 4 adet iri kabak, 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti, 2 adet salatalık, kaşar peyniri, 1 adet limon suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
*** Zeytinli Spagetti HAZIRLAMA: Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın. Acı biberleri uzunlamasına bölün ve yıkayın. Çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsağı soyun ve ezin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Spagettiyi 3 yemek kaşığı tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip, suyunu süzün. Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun. Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. Tuz serpip, bekletmeden servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin, 20 gr siyah zeytin, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet acı kırmızı biber, 2 diş sa- rımsak, tuz, yarım demet kıyılmış maydanoz, 150 gr çubuk makarna (spagetti)
*** Kayısı Kompostosu 0HAZIRLAMA: Akşamdan ıslattığınız kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin. 1 su bardağı toz şekeri, çubuk tarçını ve soyulmuş bademleri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra içinden çubuk tarçını çıkartın. Kaselere paylaştırıp servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 250 gr kuru kayısı, 6 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 çubuk tarçın, 1 avuç badem
|