Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 03 Kasım 2006

Günün mönüsü



Püf Noktası
Kebap
yapmak için aldığınız etin lezzetli olmasını istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt döküp bir süre beklettin.

Etli Kuru Fasulye

HAZIRLAMA: Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmış ve küçük doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün. 5-6 su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin. Orta hararetli ateşte et ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın. Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten alın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

MALZEME: (6 Kişilik) 500 gr kuşbaşı et, 2 çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı kuru fasulye, 2 adet soğan, 1-2 adet kırmızı ve yeşil siviri biber, 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası, yeteri kadar tuz

Cevizli Bulgur Pilavı

HAZIRLAMA: 1 adet soğanı rendeleyin. Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın. Soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı suyu dökün. Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin. 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın. Birkaç dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.

MALZEME: (6 Kişilik) 1 adet soğan, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 su bardağı ince bulgur, 1 çorba kaşığı kuşüzümü, 2 adet ince doğranmış sivri biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Samsa Tatlısı

HAZIRLAMA: Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın. Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun. Rulo biçiminde sarın. Tepsiye alıp 45 dakika dinlendirin. Küçük küçük kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kaynar şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi.

MALZEME: (6 kişilik) 200 gr milföy hamuru, yarım su bardağı dövülmüş badem, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta beyazı Şerbeti için yarım limon, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağına yakın su

YARIN: Tavuklu Kabak Dolması- Zeytinli Spagetti- Kayısı Kompostosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Dansöz kavgası' mahkemelik olduHer mevsim başka güzel
Kur'an-ı Kerim'de reenkarnasyonOnline evlilik terapisi...
Diyete diyet ödemeyinTürkleri giydirecek!
Hayırdır inşallah!Deniz Akkaya'nın...
Bodrum 'ev'liliğiReklamın iyisi kötüsü olmaz!
Annelik özlemiTaksit taksit ödeyecek
Hırsız-ajan kovalamacasıKaraca'nın rubaileri kitap oldu
İstanbul'da parti zamanı...69 yılda üç santim uzadık!
Küçük yaşta müzik eğitimi...Tırnaklar sağlığın aynası
Böbrek taşından korunmak içinİdeal annelik yaşı büyüyor!
Kariyer yapmaya uygun musunuz?Başarı ayrıntıda saklı...
Gizli kalan sırrı var mı acaba?Parkta mutluluk tablosu
Ona 'seksi' demeyin!Maymun bile işini biliyor!
Güzelliğinin sırrını açıkladıAbur-cubur düşkünü Carmen
Oscar uğurlu gelmediYılın Adamı Ricky Martin
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Uyuşturucu Uyuşturucu mama
17 aylıkken defalarca tecavüze uğrayan bebek, bu kez de havale...
Felaket 'geliyorum' dedi
'Devlet bize yardım etsin'
Dolar yağmuru
Yüreğine sağlık Hamza
Bankada çiftçi şov
Koç gibi Da Vinci
SPOR
Elde Elde var sıfır
Siyah-Beyazlılar B Grubu'ndaki 2. maçında Romanya temsilcisi önünde...
Utanmaz hakem
İşe yaramadı
Aslan&Gallardo flortü alevlendi
Hüseyin'i kim kesti?
Palermo evinde kayıp
Rico&Delgado nihayet buluştu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.504,050 D:% -2,70
DOLAR S: 1,465 D:% 0,58
EURO S: 1,868 D:% 0,57
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu