Püf Noktası Kebap yapmak için aldığınız etin lezzetli olmasını istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt döküp bir süre beklettin.
Etli Kuru Fasulye
HAZIRLAMA: Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmış ve küçük doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün. 5-6 su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin. Orta hararetli ateşte et ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın. Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten alın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 500 gr kuşbaşı et, 2 çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı kuru fasulye, 2 adet soğan, 1-2 adet kırmızı ve yeşil siviri biber, 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası, yeteri kadar tuz
Cevizli Bulgur Pilavı
HAZIRLAMA: 1 adet soğanı rendeleyin. Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın. Soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı suyu dökün. Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin. 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın. Birkaç dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 1 adet soğan, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 su bardağı ince bulgur, 1 çorba kaşığı kuşüzümü, 2 adet ince doğranmış sivri biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Samsa Tatlısı
HAZIRLAMA: Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın. Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun. Rulo biçiminde sarın. Tepsiye alıp 45 dakika dinlendirin. Küçük küçük kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kaynar şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi.
MALZEME: (6 kişilik) 200 gr milföy hamuru, yarım su bardağı dövülmüş badem, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta beyazı Şerbeti için yarım limon, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağına yakın su