Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 02 Kasım 2006

Günün mönüsü



Biberli Tavuk Sote
HAZIRLAMA: Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın. Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip soteleyin. Biberleri ince şeritler halinde, soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 2 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan, 1 adet salçalık kırmızı biber, 5 adet çarliston biber, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet iri domates, tuz, karabiber, kekik

Patlıcanlı Pilav
HAZIRLAMA: Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra 25 dakika ılık suda bekletin. Biber ve domatesleri kuşbaşı doğrayıp, 3 yemek kaşığı sıvıyağda sote edin. Pirinci süzüp, tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda hafif kavurun. Tencereye ilave edip, tuz ve şekeri serpin. 3 su bardağı et suyunu ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. Tuzlu ve limonlu suda bekletin. Süzüp, sıvıyağda kızartın. Kızarmış patlıcanları ilave ederek karıştırın. Ilık olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı et suyu, 200 gr dolmalık biber, 2 adet domates, 4 adet kemer patlıcan, 2 kahve fincanı tereyağı, 2 kahve fincanı sıvıyağ, 1 çay kaşığı toz şeker

Ayva Tatlısı
HAZIRLAMA: Ayvaları soyup, dip tarafından bir kapak kesin. Bir oyma bıçağı ile çekirdek yataklarını çıkarın. Bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla ovun. Ayvaları tencereye dizin. Üzerine toz şeker serpin. Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri bir tülbent parçasına sarıp tencereye atın. Ayvaları yumuşayana dek pişirin. Pişen ayvaları soğumaya bırakın. Dilerseniz ayvaların içini krem şanti ile doldurup üzerine dilediğiniz meyve sosunu dökerek servis yapın.
MALZEME: (5 kişilik) 5 adet ayva, 6 çay bardağı tozşeker, arzuya göre krem şanti, 3-5 adet karanfil, dilediği- niz meyve sosu

Püf Noktası
Dana etinin tazeliğini anlamak için yağına bakmak gerekiyor. Yağı hem beyaz olmalı hem de parmağınızla dokununca sımsıkı olduğu hissedilmeli.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
250 bin Seray gelse...Seray bir de beynini...
Tatlıses ve Avşar evlenmeyecek!Kusursuz bir kariyer planı
Bacaklar da huzursuzİnan inanabilirsen!
Olaylı dersaneNişana evet ihanete hayır
Hayvanlar önemsenmiyorCinsel komedi
Hepimiz kukla olmuşuz!Ömrünüze ömür katabilirsiniz...
Karın ağrısına dikkatUyku kalitesi kilo...
'Katil olabilirim'Nicole Kidman evlat edinecek
Böyle evlat dost başınaSkandalları da büyük oldu
Yıldızlar mucizeyi keşfettiÇiçek açacaklar
Ünlü romantiklerKolay baştan çıkar mısınız?
Aile mutluluğu için biraz...Acil servis
Rüya yorumlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Tsunami Tsunami gökten geldi
Yönetimler izin verdi, dere yataklarına evler, tek tek dizildi.
Bunu yapanlar insan olamaz
Dahiyane sergi
Diplomatik kazık
'Kansere yakalanmış'
Bayan 'gizli kasa'
Müteahhite öldüresiye dayak
SPOR
Atatürk Atatürk 88 yıl önce cevabı vermiş
Sarı-Lacivertli kulübün başkanı, Fenerbahçe Dergisi'ndeki yazısında...
Gruplara baba nasihatı
Ağır fatura
Kırmızı gördü duvara kafa attı
Sırat köprüsü
Ziya Doğan'dan sert ültimatom
Fener yine kayıp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.601,720 D:% 0,05
DOLAR S: 1,454 D:% -0,31
EURO S: 1,855 D:% -0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu