Biberli Tavuk Sote HAZIRLAMA: Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın. Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip soteleyin. Biberleri ince şeritler halinde, soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 2 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan, 1 adet salçalık kırmızı biber, 5 adet çarliston biber, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet iri domates, tuz, karabiber, kekik
Patlıcanlı Pilav HAZIRLAMA: Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra 25 dakika ılık suda bekletin. Biber ve domatesleri kuşbaşı doğrayıp, 3 yemek kaşığı sıvıyağda sote edin. Pirinci süzüp, tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda hafif kavurun. Tencereye ilave edip, tuz ve şekeri serpin. 3 su bardağı et suyunu ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. Tuzlu ve limonlu suda bekletin. Süzüp, sıvıyağda kızartın. Kızarmış patlıcanları ilave ederek karıştırın. Ilık olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı et suyu, 200 gr dolmalık biber, 2 adet domates, 4 adet kemer patlıcan, 2 kahve fincanı tereyağı, 2 kahve fincanı sıvıyağ, 1 çay kaşığı toz şeker
Ayva Tatlısı HAZIRLAMA: Ayvaları soyup, dip tarafından bir kapak kesin. Bir oyma bıçağı ile çekirdek yataklarını çıkarın. Bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla ovun. Ayvaları tencereye dizin. Üzerine toz şeker serpin. Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri bir tülbent parçasına sarıp tencereye atın. Ayvaları yumuşayana dek pişirin. Pişen ayvaları soğumaya bırakın. Dilerseniz ayvaların içini krem şanti ile doldurup üzerine dilediğiniz meyve sosunu dökerek servis yapın. MALZEME: (5 kişilik) 5 adet ayva, 6 çay bardağı tozşeker, arzuya göre krem şanti, 3-5 adet karanfil, dilediği- niz meyve sosu
Püf Noktası Dana etinin tazeliğini anlamak için yağına bakmak gerekiyor. Yağı hem beyaz olmalı hem de parmağınızla dokununca sımsıkı olduğu hissedilmeli.