'eksisozluk' ile başlayan internetteki sözlük sitesi savaşları bitecek gibi değil. Üniversite gençliği derdini anlatmak için site kurarken bu durum da net aleminde yeni kahramanlar yaratıyor.
Özellikle gençler arasında yaygınlaşan internet kullanımı, birçok yeni sektörün açılmasına da neden oluyor. Bu rekabet de beraberinde 'net' kavgalarına yol açıyor. Bunun en büyük örneği ise internet sözlükleri arasında görülüyor. 'Ekşisözlük' ile başlayan bu furya, gençlerin dertlerini anlattığı bir forum haline geldi. Ve kısa bir süre sonra 'eksisozluk'un rakipleri birbiri ardına çoğaldı. Kral Sözlük, Vampircik, Öküz Sözlük, Elma Sözlük, Private Sözlük, Gamextreme Interaktif Ansiklopedi, İTÜ Sözlük, Uludağ Sözlük ve zamane-sozluk gibi birbiri ardına kurulan internet sözlüklerinin sayısı 100'ü buldu. Hal böyle olunca sözlük sitelerinin müdavimleri arasında büyük ve hiç bitecek gibi görünmeyen büyük bir rekabet start aldı.
* Gençlerin derdini anlattığı 'eksisozluk'ün üye almayı durdurmasından sonra herkesin kendi internet sitesini kurması ortaya bir de kahramanlık kavramını çıkarttı. Örneğin İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okuyanlar itusozluk adlı bir site kurarak kampüs dedikodularını net alemine taşıdı. Daha çok İTÜ'lülerin takip ettiği bu site, kısa süre sonra tüm üniversitelilerin vazgeçilmezi oldu. Kralsozluk'un rakibi olarak kurulan 'okuzsozluk' ise eksisozluk'e benzer tasarımıyla bu sitenin müdavimlerinin tepkisini çekti.
* Son dönemde kullanımı en çok artan Private Sözlük ise vatansever tutumuyla gençlerin ilgisini elinde tutmayı başararak İstanbullu gençlerin buluşma merkezi oldu. Vampircik ise sınırlı sayıdaki konu başlığıyla rakipleri arasında başarılı bir yer edinemedi. Hakkında yorum yazdıkları ünlülerle de tartışma fırsatı yaratan sitelere ünlü isimler de ilgi gösteriyor. Serdar Ortaç, Metin Arolat, Levent Yüksel sözlüklerin müdavimleri arasında.