Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 01 Kasım 2006

Acil servis



Uçuşan cisimler görüyorum
Gözümde sinek uçuşmaları oluyor. Nereye bakarsam uçuşan cisimler o tarafa doğru hareket ediyor. Bu cisimleri daha çok beyaz bir zemine baktığımda görüyorum. Acaba bunun sebebi nedir?
Bahadır Koçak / İstanbul

Gözümüzün içinde vitre denen şeffaf jel kıvamında bir sıvı mevcuttur. Bu sıvının içinde yaşa bağlı ya da travmaya bağlı olarak opaklaşmalar olur ve bunlar örümcek ağı, yün yumağı, bir nokta ya da sinek şeklinde görülürler. Bunun tedavisi yoktur. Tedavi edilmelerine de gerek yoktur. Ancak bunlar ışık çakmalarına neden oldukları taktirde mutlaka göz doktoruna muayene olmak gerekir. Çünkü ışık çakmaları retina yırtıklarına ve retinın normal konumdan ayrılmasına neden olabilir. Bundan dolayı böyle bir durumda geçirilen zaman büyük önem taşır. Vakit geçirmeden uzmana görünmeniz gerekir.
Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ali Ofluoğlu

***
Kızım çok hırçın ne yapabilirim?
Uzun yıllar sonra sahip olduğumuz kızımıza aşırı ilgi gösterdik. Dediği yapılmayınca ağlama krizine giriyor, bize vuruyor. Kendisine zarar bile veriyor. Hamilelikte 7.5 aydan sonra depresyon geçirip sürekli ağladım, bu sebep olabilir mi?
Hatice Güven / Konya

Çocukların isteklerinin yapılmaması durumunda aşırı reaksiyon vermeleri çok sık rastlanan bir durum. Sürekli ilgi merkezi olan ve ihtiyaçlarını geciktirmeyi öğrenememiş, istekleri istediği gibi istediği anda yerine getirilen, sınır koyulmayan, kural öğretilemeyen, otokontrol geliştirememiş çocuklarda ağlama krizleri gibi tepkilere daha sık rastlanıyor. Çocuk özellikle ilk üç yılda benmerkezcilik özelliğini sürdürdüğü için gördüğü, fark ettiği her şeye sahip olmak ister. Bu sırada annebabanın çocuğa bazı uygun sınırlamalar getirmesi çok önemlidir. Ancak yerliyersiz sadece çocuk istiyor diye her türlü talebin karşılandığı ve sınırlılıkların hiç yaşatılmadığı durumlarda, bir süre sonra çocuk neyi istemesi neyi istememesi gerektiğini öğrenemeyeceği için isteklerinin sınırlarını da genişler. Her konuda belirli sınırlar koyup bu sınırların tutarlılıkla uygulanması tercih edilmeli. Ancak bu noktadan sonra önemli olan çocuğunuzu yeniden disipline edebilmenizdir. Böylece durum normale dönebilir.
Pedagog Belgin Tamer

***
Ritim bozukluğunun tedavisi nasıl yapılıyor?
Atrial fibrilasyon olarak adlandırılan bir tür ritim bozukluğum var. Bunun nedeni nedir?
Şahin Turna / Kahramanmaraş
Bu kalp ritminin düzensiz ve hızlı olduğu bir tür ritim bozukluğudur. Kalbin kulakçıklarının düzenli kasılma ritminin bozulduğu olan bu hastalığın birkaç nedeni olabilir. Mitral kapak hastalığı, hipertansiyon, koroner arter hastalığı ve hipertiroidi hastalarında sıklıkla rastlanır. Yaş ilerledikçe ritm bozumluğuna daha sık rastlanır. En önemli tehlike kalbin kulakçıklarında oluşan kan pıhtılarının vücuda artması, gittiği yerlerde damarları tıkamasıdır.
Kardiyoloji Uzm. Doç Dr. Bahadır Dağdeviren

***
Boyun ağrılarım çok arttı

Boynumun ağrısı artık omuzlarıma vuruyor. Başımı oynatınca çok acı duyuyorum. Çeşitli tedavi yöntemleri denedim ama ağrılarım geçmedi.
Saliha Gülyüz / İstanbul

Tutulmalara kadar giden boyun ağrıları, sıklıkla üşütmeye bağlı kas ağrısıdır. Bazen sürekli aynı pozisyonda durmanız da kas tutulmalarına neden olabilir. Oturduğunuz yerde üşümenize neden olabileck cam veya kapı varsa, ıslak saçla sokağa çıkıyorsanız, bu tutulmalar kolaylaşır. Tutulma olunca öncelikle sıcak tutmak ve kas gevşetici kullanmak ağrıyı rahatlatacaktır.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Çakmak

***
Çocuk romatizması tekrarlar mı?
Çocuklar neden romatizma hastalığına yakalanıyor. Romatizma sadece yaşlılarda olmuyor mu? Tedavi edilirse tekrarlar mı?
Osman Topal / Balıkesir

Çocukların da akut ateşli romatizma denilen bir hastalığı var. Bademcik enfeksiyonundan sonra eklemlerde böyle bir problem gelişiyor. Çocuklar romatizma hastalığı geçirdiğinde, o kemiklerdeki ağrı tabii büyüme döneminde de kemiklerde ağrı oluşturabiliyor. Bir romatizma uzmanına başvurmak daha yararlı olur. O dalın uzmanı size daha detaylı bilgi verecektir.
Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Füsun Soysal

***
İdrar zorunun sebebi nedir?
Küçük kızım sık sık idrar zoru oluyor. Bu çoğu zaman ağrı da yapıyor. Bunun sebebi nedir? Ne önlemler almalıyım?
Nuray Kocatepe / İstanbul

Bu idrar yolu enfeksiyonu olabilir. İdrar tahlili, idrar kültürü ve antibiogram ve mutlaka bir radyolojik inceleme, özellikle ultrasonogarfi yapılması gerekir. Çocuklarda sık görülebilen böbrek çıkış darlığı ve mesanede böbreğe idrar kaçağı durumlarında sık tekrarlayan enfeksiyonlar görülebilir. Vakit geçirmeden tetkiklerin yapılması ve tedavinin başlaması daha doğru olacaktır. Hastalık ilerlemeden tedavisi yapılmalıdır.
Üroloji uzmanı Opr. Dr. Tansel Kaplancan




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Havada aşk kokusu varBalıkcıseksüelim
Doğum günü için Türkiye'deSon moda EFT
Bu kavga çok 'net''Evde kalmışlık'...
3 yaş bunalımıBu adamın sırrı ne?
Asuman'ın başarısı...Biri yer biri bakar...
Bir 'Mucize' bekleniyorGözler kalbin aynası derler
Yapmadığı bir o kaldı!Efendi mi yoksa köle misiniz?
Anne-babalarne yapmalı?Fazla testosteron beyni...
Erkek seviyorum demeyi bilmez!Yiyeceklerdeki kimyasallar
Alzheimer'a göz testi ile...Prenses olmak umrumda değil
En güzel kapışmaBöyle gala görülmedi
Eleştirilere yanıt verdi'Güvenilmezim'
Onlar da fanatik çıktıBotoks bağımlısı
Yayla KebabıRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Bakanım Bakanım bak şiddet
Bakan Çelik 'Okullardaki şiddette diğer ülkelerden geriyiz' dedi,...
Balyozsuz çıkmam abi!
En 'baba' işkence
Sululuk bu
Küçük Fransa
Kader canavarı
'Suç makinesi' tutuklandı
SPOR
22 22 Kasım'da Bordeaux'da
Cimbom, Şampiyonlar Ligi'nde tur şansını sürdürebilmek için gittiği...
Kasap Alex
Fenerbahçe'de büyük buluşma
Kader dönemeci
Yonetim el koydu
Futbol kongreye gidiyor
Yine PSV maçı yine olaylar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.582,250 D:% 1,25
DOLAR S: 1,458 D:% -0,14
EURO S: 1,851 D:% -0,16
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu