Püf Noktası Taze fasulyeyi alırken kenarından kırın. Eğer 'çat' diye kırılıyorsa tazeliğini gösterir. Ama eğer esniyorsa fasulye taze değildir.
Fırında Peynirli Kabak HAZIRLAMA: Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Ortalarını küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızı pulbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış (180 derece) fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 4 kabak, 150 gr beyaz peynir, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım demet dereotu, kırmızı pulbiber, tuz
HAZIRLAMA: Önce pideleri kare şeklinde kesin. Tavaya çok az tereyağı alıp pide parçalarını kızartın. Servis tabağına aktarın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Kırmızı tozbiber serpin. Ayrı bir kapta kıymayı, karabiberi ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun. Şişe takıp, arkalı önlü kızartın. Yoğurdun üzerine köfteyi alın. Önceden fırında pişirilmiş kuzu budunu dilimleyerek tabağa alın. Aralarına yoğurt dökün. Kırmızı toz biber serpin. Izgarada pişirilmiş domates ve sivribiberle birlikte servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) Yarın kilo kıyma, yarım kilo kuzu budu, yarım kilo süzme yoğurt, 3 adet pide, 2 adet domates, 5-6 adet sivribiber, 100 gr tere- yağı, tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
Kemalpaşa Tatlısı HAZIRLAMA: Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp limon suyunu da ilave edip bir dakika sonra ateşten alın. Un, karbonat, yumurta, yağ ve ufalanmış peyniri hep birlikte yoğurarak hamuru hazırlayın. Genişçe bir tepsiyi biraz yağlayın. Hamuru 19 küçük parçaya ayırın. Elinizi hafifçe unlayarak hamur parçalarını yuvarlak yapıp ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıların üzerine biraz ılındıktan sonra hazırladığınız şerbeti dökün ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın. Pişirilen hamurları fırından aldıktan sonra kapalı bir kutuda haftalarca saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman şerbetini dökebilirsiniz). MALZEME: (6 kişilik) 1.5 su bardağı un, 2 yumurta, 40 gr marga- rin, 150gr taze tuzsuz beyaz peynir, 1 çay kaşığı karbonat Şerbet İçin: 2 bardak su, 1.5 bardak toz şeker, 1 kaşık limon suyu