Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 01 Kasım 2006

Yayla Kebabı



Püf Noktası
Taze fasulyeyi alırken kenarından kırın. Eğer 'çat' diye kırılıyorsa tazeliğini gösterir. Ama eğer esniyorsa fasulye taze değildir.

Fırında Peynirli Kabak
HAZIRLAMA: Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Ortalarını küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızı pulbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış (180 derece) fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 kabak, 150 gr beyaz peynir, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım demet dereotu, kırmızı pulbiber, tuz

HAZIRLAMA: Önce pideleri kare şeklinde kesin. Tavaya çok az tereyağı alıp pide parçalarını kızartın. Servis tabağına aktarın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Kırmızı tozbiber serpin. Ayrı bir kapta kıymayı, karabiberi ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun. Şişe takıp, arkalı önlü kızartın. Yoğurdun üzerine köfteyi alın. Önceden fırında pişirilmiş kuzu budunu dilimleyerek tabağa alın. Aralarına yoğurt dökün. Kırmızı toz biber serpin. Izgarada pişirilmiş domates ve sivribiberle birlikte servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) Yarın kilo kıyma, yarım kilo kuzu budu, yarım kilo süzme yoğurt, 3 adet pide, 2 adet domates, 5-6 adet sivribiber, 100 gr tere- yağı, tuz, kırmızı tozbiber, karabiber

Kemalpaşa Tatlısı
HAZIRLAMA: Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp limon suyunu da ilave edip bir dakika sonra ateşten alın. Un, karbonat, yumurta, yağ ve ufalanmış peyniri hep birlikte yoğurarak hamuru hazırlayın. Genişçe bir tepsiyi biraz yağlayın. Hamuru 19 küçük parçaya ayırın. Elinizi hafifçe unlayarak hamur parçalarını yuvarlak yapıp ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıların üzerine biraz ılındıktan sonra hazırladığınız şerbeti dökün ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın. Pişirilen hamurları fırından aldıktan sonra kapalı bir kutuda haftalarca saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman şerbetini dökebilirsiniz).
MALZEME: (6 kişilik) 1.5 su bardağı un, 2 yumurta, 40 gr marga- rin, 150gr taze tuzsuz beyaz peynir, 1 çay kaşığı karbonat Şerbet İçin: 2 bardak su, 1.5 bardak toz şeker, 1 kaşık limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Havada aşk kokusu varBalıkcıseksüelim
Doğum günü için Türkiye'deSon moda EFT
Bu kavga çok 'net''Evde kalmışlık'...
3 yaş bunalımıBu adamın sırrı ne?
Asuman'ın başarısı...Biri yer biri bakar...
Bir 'Mucize' bekleniyorGözler kalbin aynası derler
Yapmadığı bir o kaldı!Efendi mi yoksa köle misiniz?
Anne-babalarne yapmalı?Fazla testosteron beyni...
Erkek seviyorum demeyi bilmez!Yiyeceklerdeki kimyasallar
Alzheimer'a göz testi ile...Prenses olmak umrumda değil
En güzel kapışmaBöyle gala görülmedi
Eleştirilere yanıt verdi'Güvenilmezim'
Onlar da fanatik çıktıBotoks bağımlısı
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Bakanım Bakanım bak şiddet
Bakan Çelik 'Okullardaki şiddette diğer ülkelerden geriyiz' dedi,...
Balyozsuz çıkmam abi!
En 'baba' işkence
Sululuk bu
Küçük Fransa
Kader canavarı
'Suç makinesi' tutuklandı
SPOR
22 22 Kasım'da Bordeaux'da
Cimbom, Şampiyonlar Ligi'nde tur şansını sürdürebilmek için gittiği...
Kasap Alex
Fenerbahçe'de büyük buluşma
Kader dönemeci
Yonetim el koydu
Futbol kongreye gidiyor
Yine PSV maçı yine olaylar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.582,250 D:% 1,25
DOLAR S: 1,458 D:% -0,14
EURO S: 1,851 D:% -0,16
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu