Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 31 Ekim 2006

Günün Mönüsü



Püf Noktası
Balığın
tazeliğini kontrol etmek için gözlerine bakın. Taze balığın gözleri parlak, yüzgeçleri koyu kırmızı, pulları gevşek olmalıdır.

Yumurtalı Ispanak
MALZEME: (4 Kişilik) 3-4 adet patates, tuz, karabiber, 1 soğan, 2 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 650 gr ıspanak, 200 gr süt kreması, Kalıp için yağ, 4 yumurta, 100 gr rendelenmiş ka- şar peyniri

HAZIRLAMA:
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bu arada soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Tencerede kızgın yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin. Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın suyunu biraz çekmesini bekleyin. Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri yerleştirin. Üzereni ıspanağı yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın. Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin.

Fırında Peynirli Makarna
MALZEME: (4 Kişilik) 300 gr burgu makarna, tuz, karabiber, 1 soğan, 200 gr garnitür, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 150 gr hindi göğsü, 4 yumurta, 200 ml süt, 200 gr süt kreması, 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLAMA:
Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suda haşlayıp soğuk sudan geçirin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısa bir süre daha kavurun. Kızarmış hindi göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtaları süt kreması ve sütle karıştırın. Peynirin yarısını ekleyip tuz ve karabiber ekin. Tepsiyi yağlayın. Makarna, garnitür ve hindi küplerini tepside karıştırın. Krema karışımını üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpip 30 dakika kadar fırında pişirin.

Cevizli Tel Kadayıf
MALZEME: (6 kişilik) 500 gr tel kadayıf, 2 bardak ceviz, 1 bardak sıvı margarin, 1 çorba kaşığı tereyağı, Şurubu için 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 limonun suyu

HAZIRLAMA:
Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırın. Üzerine yarım su bardağı sıvı margarin ve eritilmiş terağı karışımını döküp, iyice karıştırın. Tepsinin içine yayıp bir kaşıkla üzerine bastırarak, sıkıştırın. Çekilmiş cevizleri kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan tel kadayıfı da tel tel ayırıp, yağla karıştırıp cevizlerin üstüne döşeyin. Üzerine kaşıkla bastırın. 175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetik kördüğüm'Koç' gibi yaşıyoruz!
Aşk Arte'ye yaradıTarih bilgini Aysun
Başarısız Rock'çı!Bilet mi satılmadı?
Tarzımız farklı aşkımız canlıGamze'ye albüm teklifi
NBA yıldızı sönük kalıyorDoğa'nın zevkini yansıtmıyor
Rock'çı olunca böyle oluyorÖzge, sosyeteye girdi!
Kaçmaya hazırlanıyorJönlerin anıları aynı kitapta...
Reklam da ne!Pırlanta out, ayakkabı in
Rüya yorumlarıAşk mesajları
Rüyalar ve cinsellikAB alkole savaş açtı
Bebeklere işitme testiZayıflamak için; günde 2...
Acil ServisTürkler 'koç' gibi yaşıyor!
Çılgın Hilton uslandı'Kaseti' olmayan ünlü kalmadı
Keira'ya göz dikti ama...Depresyondayım, unutuldum
Gösteri başlıyorHer bölüm servet demek
En çok o 'tık'landıİddialı konuştu
Keşke biz de denesek!Dertlerini paylaştılar
GÜNCEL
Yok edici 'Yok edici' geliyor
Tarihimizin en büyük savunma projesi... Türkiye, 'Yok edici' olarak...
10 dakika lütfen
Sapıklara da bayram
Son çizgi
'Ölüm tacirleri'ne baskın yılı
Hayat bu kez 'Uğur'lu
Türkiye sular seller içinde
SPOR
Ya Ya tamam ya devam
Tek yol üç puanı almak
Sarı-Kırmızılılar, 14 gün önce...
İşte bu kadar
Düzeltmezsen gidersin
Kezman gelince ne olacak?
Büyük çöküş
Kocaeli açtı Belediye bitirdi
Dev şölen başlıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.081,410 D:% -1,48
DOLAR S: 1,460 D:% 0,31
EURO S: 1,854 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu