Püf Noktası Balığın tazeliğini kontrol etmek için gözlerine bakın. Taze balığın gözleri parlak, yüzgeçleri koyu kırmızı, pulları gevşek olmalıdır.
Yumurtalı Ispanak MALZEME: (4 Kişilik) 3-4 adet patates, tuz, karabiber, 1 soğan, 2 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 650 gr ıspanak, 200 gr süt kreması, Kalıp için yağ, 4 yumurta, 100 gr rendelenmiş ka- şar peyniri HAZIRLAMA: Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bu arada soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Tencerede kızgın yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin. Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın suyunu biraz çekmesini bekleyin. Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri yerleştirin. Üzereni ıspanağı yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın. Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin.
Fırında Peynirli Makarna MALZEME: (4 Kişilik) 300 gr burgu makarna, tuz, karabiber, 1 soğan, 200 gr garnitür, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 150 gr hindi göğsü, 4 yumurta, 200 ml süt, 200 gr süt kreması, 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLAMA: Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suda haşlayıp soğuk sudan geçirin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısa bir süre daha kavurun. Kızarmış hindi göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtaları süt kreması ve sütle karıştırın. Peynirin yarısını ekleyip tuz ve karabiber ekin. Tepsiyi yağlayın. Makarna, garnitür ve hindi küplerini tepside karıştırın. Krema karışımını üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpip 30 dakika kadar fırında pişirin.
Cevizli Tel Kadayıf MALZEME: (6 kişilik) 500 gr tel kadayıf, 2 bardak ceviz, 1 bardak sıvı margarin, 1 çorba kaşığı tereyağı, Şurubu için 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 limonun suyu HAZIRLAMA: Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırın. Üzerine yarım su bardağı sıvı margarin ve eritilmiş terağı karışımını döküp, iyice karıştırın. Tepsinin içine yayıp bir kaşıkla üzerine bastırarak, sıkıştırın. Çekilmiş cevizleri kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan tel kadayıfı da tel tel ayırıp, yağla karıştırıp cevizlerin üstüne döşeyin. Üzerine kaşıkla bastırın. 175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.