Püf Noktası Brokoli; çok dayanıklı bir sebze değildir. Alırken lekesiz, canlı yeşil olanlarını tercih edin ve kısa zamanda tüketin.
Kadınbudu Köfte MALZEME: (8 Kişilik) 500 gr yağsız kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kara- biber, 8 dal maydanoz, 3 yumurta, biraz un, kızartmak için mısırözü ya da ayçiçek yağı HAZIRLAMA: Kıymayı ikiye ayırın. Bir parçasını 10 dakika hafif ateşte kavurun. Pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Çiğ kıyma, kavurduğunuz kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle köfte şeklini verin. 3 yumurtayı bir kapta çırpın. Biraz tuz ilave edin. Köfteleri önce una sonra yumurtaya batırıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.
Peynirli Roka Salatası MALZEME: (4 Kişilik) 200 gr roka, 3 çorba kaşığı sirke, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker, 2 çorba kaşığı limon suyu, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 100 gr jambon, 200 gr tulum peyniri HAZIRLAMA: Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın. Jambonu 1.5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada, artan yağla kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkartın. Jambonu da tavadaki yağda kızartın. Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. (İsteğe bağlı olarak salatanıza soya sosu veya balzamik sirke de ekleyebilir, domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz).
Kayısılı Krema MALZEME: (4 kişilik), 400 gr kayısı, 1 limon, 1 çay bardağı toz şeker, 1 kutu krem şanti, 1 su bardağı süt kreması, birkaç tane nane yaprağı HAZIRLAMA: Kuru kayısılara yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın. Hafif pişirin. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Kayısıları bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı şeker ve limon suyu ile karıştırın. Krem şantiyi hazırlayıp limon kabuğu, krema ve artan şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Kayısının yarısını püre haline getirin. Dilerseniz nane yapraklarını kıyıp püreye katabilirsiniz. Doğradığınız kayısıyı, kayısılı püre ile birlikte kremalı karışıma ekleyin. Kayısılı kremayı kuplara paylaştırıp nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Dilerseniz kremaya birçok meyve birden de katabilirsiniz. Kış aylarında özellikle portakal bu tarife çok yakışır.