Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 30 Ekim 2006

Günün mönüsü



Püf Noktası
Brokoli;
çok dayanıklı bir sebze değildir. Alırken lekesiz, canlı yeşil olanlarını tercih edin ve kısa zamanda tüketin.

Kadınbudu Köfte
MALZEME: (8 Kişilik) 500 gr yağsız kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kara- biber, 8 dal maydanoz, 3 yumurta, biraz un, kızartmak için mısırözü ya da ayçiçek yağı
HAZIRLAMA: Kıymayı ikiye ayırın. Bir parçasını 10 dakika hafif ateşte kavurun. Pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Çiğ kıyma, kavurduğunuz kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle köfte şeklini verin. 3 yumurtayı bir kapta çırpın. Biraz tuz ilave edin. Köfteleri önce una sonra yumurtaya batırıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.

Peynirli Roka Salatası
MALZEME: (4 Kişilik) 200 gr roka, 3 çorba kaşığı sirke, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker, 2 çorba kaşığı limon suyu, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 100 gr jambon, 200 gr tulum peyniri
HAZIRLAMA: Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın. Jambonu 1.5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada, artan yağla kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkartın. Jambonu da tavadaki yağda kızartın. Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. (İsteğe bağlı olarak salatanıza soya sosu veya balzamik sirke de ekleyebilir, domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz).

Kayısılı Krema
MALZEME: (4 kişilik), 400 gr kayısı, 1 limon, 1 çay bardağı toz şeker, 1 kutu krem şanti, 1 su bardağı süt kreması, birkaç tane nane yaprağı
HAZIRLAMA: Kuru kayısılara yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın. Hafif pişirin. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Kayısıları bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı şeker ve limon suyu ile karıştırın. Krem şantiyi hazırlayıp limon kabuğu, krema ve artan şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Kayısının yarısını püre haline getirin. Dilerseniz nane yapraklarını kıyıp püreye katabilirsiniz. Doğradığınız kayısıyı, kayısılı püre ile birlikte kremalı karışıma ekleyin. Kayısılı kremayı kuplara paylaştırıp nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Dilerseniz kremaya birçok meyve birden de katabilirsiniz. Kış aylarında özellikle portakal bu tarife çok yakışır.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu kavganın sonu yok!Kendi yağımızla kavruluyoruz...
Dertlere çare olacaklar...Erkek seviciyim
Yardım meleği SedaAileden onay
Üç aylık iş için 250 bin...Centilmenlerin estetik tutkusu
Yılmaz hayranı!Ağa'nın oğlu Cansu'ya talip
Alışkanlık yaptı galibaİstanbul hız kesiyormuş
40 Yıl 40 EserBeyaz perdede yeni akım
Rüya yorumlarıHer sorun çözülür!
Evlilikle gelen avantajlar...Aşk mesajları
Hiperaktiviteye çözümHer sekiz çocuktan biri...
Balık yemeye devam edinİlaçları bölerek içmek zararlı
Acil ServisPolitikacılar ve metresleri
Bu kareye biri daha ekleniyor'İdolüm Barbie'
Kapak estetiğiEvlenmeden olmaz
Melekler kansere karşı birleştiParada ağır gişede hafif
GÜNCEL
Hyundai'de Hyundai'de ikinci raunt
Ali Kibar: Hyundai'nin Avrupa pazarı için yapacağı milyar dolarlık...
Rüya gibi kutlama
Sezer'den şok sözler
Ballı bürokratlar birilerine...
'Biz Milliyetçiyiz'
'Moda' kumarda
Bir tek Elif'e üzüldüm
SPOR
Deivid Deivid show: 3-2
Sarı-Lacivertli ekip, geçen sezon 5-3 yenilerek şampiyonluk yolunda...
10 kişiyi de yenemiyorsan! 0-0
Umuda yolculuk
İnönü karıştı
Aileme borçluyum
Zico'nun fendi Ersun'u yendi
Bahanemiz kalmadı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.683,250 D:% 0,23
DOLAR S: 1,450 D:% -0,07
EURO S: 1,847 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu