Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 29 Ekim 2006

Günün mönüsü



Kıymalı Tarhana Çorbası
HAZIRLAMA: Et suyunu bir tencerede ısıtın. Tarhanayı bir kapta soğuk suyla ıslatarak 10 dakika bekletin. Kaynayan et suyundan 2 kepçe dolusu ilave edip karıştırın. Karışımı kaynayan et suyuna ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tereyağını tencerede eritin. Doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip karıştırın. Çorba kaselerine paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEME: (10 Kişilik) 200 gr ev yapımı tarhana, 2.5 litre et suyu, 2 orta boy kuru soğan, 250 gr kıyma, 100 gr tereyağı, 2 orta boy domates, tuz, karabiber

***
Pazılı Kuzu Kapama
HAZIRLAMA: Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın. Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın. Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Üzerini bir kapak kapatıp 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

MALZEME: (4 Kişilik) 6 parça kemikli kuzu eti, 4-5 sap taze soğan, 4 pazı yaprağı, 2-3 diş sarımsak, 45 gr tereyağı, 1 su bardağı su

***
Gül Tatlısı
HAZIRLAMA: Şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye ayırın. Bir parçayı merdane ile 3- 4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. Yuvarlaklara parçalanmayacak şekilde 4 çizik atın. Çizikleri birbirlerine birleştirilerek gül şekli verin. Ortalarına ceviz veya fındık koyup tepsiye dizin. Orta hararetli fırında (180 derece) üzerleri kızarana (20- 25 dakika) kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEME: (6 kişilik) 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı irmik, 1 adet yumurta, yarım paket margarin, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tutam tuz, aldığı kadar un, 1 su bardağı ceviz ya da fındık. Şerbeti için 3 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker, limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Verdiği pozlar erkeksi değil'Atatürk'ün hayatı...
Kalbe dolan o ilk öpücükİstiridye kabuğu içinde...
Ooooo... CaparoMutluluk bir adım ötede...
Bacakların derdi varisPortekiz'e Türk damgası
İbo Show'da büyük buluşmaMahsun stüdyoya kapandı
Mistik EbruBirilerinin benimle...
Kısmetse 2007'deEski devirlerin kadını!
Defile arası partiStresin ilacını buldu...
Milano'da aşk başkadırSevimli kardeşler
Asi saçlar dize geldiMat renkler dinlendiriyor
İşimiz bu...Prostat kanserinde yeni bir umut
Mantar zehirlenmelerine dikkat2 milyardan fazla kadın anemi
Sıcak bir esintiYemek hazır mı?
Uzay mekiği gibi...En güzel sunumlar
Yağmur duşlar...Uzakdoğu esintisi
Kırmızı ile canlanınL koltuğun ayrıcalığı
'Hedef Brezilya'Lopez'in marka yuvası
Modacılarımız manşetlerdeİşin sırrı altın suyu masajı!
Mutluluk aşktaErkekler gitgide kadınsılaşıyor
Kaçırma nedeni hastalığıymış!Teknoloji takvimi
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Mükemmel Mükemmel lider
Her alanda dünya lideri olduğunu gösterdi. Küllerinden bir millet...
Biricik Cumhuriyet
4 gün 4 gece 29 Ekim!
İstanbul gelin gibi
Bonibon yerine uyuşturucu
Toronto bizimdir
Seri temizlik
SPOR
Şükür Şükür ki Hakan var: 1-0
Sarı-Kırmızılı ekip, Kayseri Erciyes maçından sonra bu karşılaşmadan...
Esas takım kulübede!
Asılsız panik
Tarzan mı? Kanarya mı?
Bilet protestosu
Alex: İşi sıkı tutmalı
Kartal 29 Ekim'i farklı...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.683,250 D:% 0,23
DOLAR S: 1,450 D:% -0,07
EURO S: 1,847 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu