Günün mönüsü
Kıymalı Tarhana Çorbası HAZIRLAMA: Et suyunu bir tencerede ısıtın. Tarhanayı bir kapta soğuk suyla ıslatarak 10 dakika bekletin. Kaynayan et suyundan 2 kepçe dolusu ilave edip karıştırın. Karışımı kaynayan et suyuna ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tereyağını tencerede eritin. Doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip karıştırın. Çorba kaselerine paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (10 Kişilik) 200 gr ev yapımı tarhana, 2.5 litre et suyu, 2 orta boy kuru soğan, 250 gr kıyma, 100 gr tereyağı, 2 orta boy domates, tuz, karabiber
*** Pazılı Kuzu Kapama HAZIRLAMA: Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın. Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın. Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Üzerini bir kapak kapatıp 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 6 parça kemikli kuzu eti, 4-5 sap taze soğan, 4 pazı yaprağı, 2-3 diş sarımsak, 45 gr tereyağı, 1 su bardağı su
*** Gül Tatlısı HAZIRLAMA: Şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye ayırın. Bir parçayı merdane ile 3- 4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. Yuvarlaklara parçalanmayacak şekilde 4 çizik atın. Çizikleri birbirlerine birleştirilerek gül şekli verin. Ortalarına ceviz veya fındık koyup tepsiye dizin. Orta hararetli fırında (180 derece) üzerleri kızarana (20- 25 dakika) kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEME: (6 kişilik) 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı irmik, 1 adet yumurta, yarım paket margarin, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tutam tuz, aldığı kadar un, 1 su bardağı ceviz ya da fındık. Şerbeti için 3 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker, limon suyu
|