Günün mönüsü
Püf Noktası MISIRLARI haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atIn. Ayrıca mısır kabuklarını yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.
Bademli Revani
HAZIRLAMA: Önce şerbeti hazırlayın. Toz şekeri suyla beraber 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve bademleri ekleyin ve çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üstüne gezdirin, bademlerle süsleyip en az 20 dakika bekletikten sonra servis yapın.
MALZEME: (8 Kişilik) 2 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı irmik, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kıyılmış badem Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker
Mantarlı Pilav
HAZIRLAMA: Önce soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine yıkanıp dilimlenmiş mantar ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Fıstık, üzüm ve baharatları da ekleyin. Bu arada sıcak tuzlu suda 20 dakika ıslatılmış pirinçleri nişastası gidene kadar güzelce yıkayın, sonra tereyağında biraz kavurun. Üzerine pişirdiğiniz mantarlı sosu ekleyin. Pirincin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip bir kere karıştırın. Pirincin pişmesine yakın kıyılmış dereotu ilave edin. Piştikten sonra kapağının arasına kağıt havlu kapatıpdakika dinlendirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 400 gr taze ya da konserve mantar, yarım demet dereotu, tuz, tereyağı, su, 1 soğan, 2 çorba kaşığı dolma fıstığı, 2 çorba kaşığı ku- şüzümü, 1'rer tatlı kaşığı yenibahar, nane, 1 tatlı kaşığı domates salçası
Çardak Kebabı
HAZIRLAMA: Önce kuşbaşı eti, soğan, sarımsak, domates, biberle kavurarak pişirin. Tuz ve tereyağı ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın. Tuz ekleyin. 15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın. Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin. Sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kuşbaşı kuzu eti, 2 adet kuru soğan, 4 diş sarımsak, 2 adet domates, 3 adet sivri biber, yarım su bardağı süt, 5 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, tuz, 1 çorba kaşığı teryağı, 100 gr kaşar peyniri, 1 tatlı kaşığı salça
YARIN: Kıymalı Tarhana Çorbası Pazılı Kuzu Kapama Gül Tatlısı
|