Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 27 Ekim 2006

Günün mönüsü



Püf Noktası

Limon Kabukları: Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayın. Çelik eşyaların, çatal-bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz...

Fırında Sebzeli Alabalık

MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet alabalık, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz, kara biber, 1 baş kuru soğan, 4-5 dal taze soğan, 2 adet orta boy havuç, 1 adet tombul kırmızı biber, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı susam yağı

HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak, fırınınızı 230 derecede ısıtın. Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Balıkların üzerine tuz, karabiber, halka halka doğradığınız kuru soğanı serpiştirin. Limon suyunu da gezdirin. Tüm bu malzemeyi, az miktarda sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yanda, havuçları ayıklayıp halka halka kesin, doğranmış yeşil biber ve taze soğan ile beraber, balıkların üzerine yerleştirin. Sebzelerin balıklara eşit olarak dağılmasına dikkat edin. Tepsinizi hazırladıktan sonra, yarım kaşık susam yağı ile eritilmiş margarini gezdirin. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

Lahana Salatası

HAZIRLAMA: İyice ayıklayıp yıkadığınız lahanaları ayrı kaplara incecik kıyın. Tuz ekleyip ovun ve sudan geçirip sıkın. Havuçların kabuklarını kazıyıp ayrı bir kaba rendeleyin. Rokaları temizleyip yıkayın onları da ayrı bir kaba doğrayın. Küçük bir kasede yeteri kadar tuz ve zeytinyağını, 1 adet limon suyunu iyice çırpın. Ayrı kaplardaki salata malzemelerinin üzerine gezdirip karıştırın. Servis tabağına sıra ile, beyaz , kırmızı lahanayı, havucu ve rokayı yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

MALZEME: (4 Kişilik) Yarım küçük boy kırmızı lahana, yarım küçük boy beyaz lahana, 2 adet havuç, tuz, yarım demet roka, zeytinyağı, 1 adet limon

Safranlı Armut Tatlısı

HAZIRLAMA: 1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırıp kaynatın. Yarım limon suyunu ilave edin. Armutları soyup bütün olarak, karanfillerle birlikte şurubun içine atın. Armutların pişmesine yakın bir tutam safranı da içine atın. Sonra armutları servis tabağına alın. Soğumaya bırakın. Servis yaparken armutların üzerine tencedeki şuruptan dökerek servis yapın.

MALZEME:
(6 kişilik) 6 adet armut, 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, yarım limon suyu, 4-5 adet karanfil, 1 çay kaşığı tarçın, bir tutam safran




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İki cihan bir araya gelse...Sayın müzikalle döndü
Burcu Mrsiç'i unutacak!Bu aşk küllerinden doğuyor!
Ünlüler kapıştıUygar yaşamın derdi bitmiyor!
Cem'in gözü Ada'dan...Ortakulak sağır ediyor
Yaşlılıkta yumurta şartŞarkı söyle, sağlıklı ol...
Dirseklerinizi sütle ovunGrip aşısında dikkat...
Pırlanta en çok onlara yakışıyorHangisini alırsınız ?
Yeni bir iş yeni bir evDüğünümüz var!
Hastalığı bilinmiyorÇizgi film ünlüleri!
Fazla çirkinim'Evlat edinme işi...
Aşk, gözümü karartırHokkabaz benim!
'Harun'un ayakları mis...Sosyetede Harakiri diyeti
İddialı geliyor'Böyle bir şey yok!'
Memoli'den siyasetKlip için para istedi
Acil servisRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Cingöz Cingöz cellatlar
7 kişiyi öldüren 2 seri katil, cezadan yırtmak için 'akli...
İki kisilik ihaNET
Suçlu doğum sendromu mu?
Bayram zehir oldu
Sahte umutlar
Mum ışığında ders
Rumlar'ın İngiliz paniği
SPOR
İyi İyi uykular öpücüğü: 2-0
Kanarya, 80 dakikalık futboluyla can sıktığı maçta Antep'i son 10...
Düğmeye basıldı!
Kırmızı alarm
Büyük değişim
M.Batdal'la söz kesildi
Carrusca artık kulübede değil
Tribünde neler oluyor?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.591,060 D:% 2,39
DOLAR S: 1,451 D:% -0,62
EURO S: 1,838 D:% -0,33
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu