Limon Kabukları: Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayın. Çelik eşyaların, çatal-bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz...
Fırında Sebzeli Alabalık
MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet alabalık, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz, kara biber, 1 baş kuru soğan, 4-5 dal taze soğan, 2 adet orta boy havuç, 1 adet tombul kırmızı biber, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı susam yağı
HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak, fırınınızı 230 derecede ısıtın. Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Balıkların üzerine tuz, karabiber, halka halka doğradığınız kuru soğanı serpiştirin. Limon suyunu da gezdirin. Tüm bu malzemeyi, az miktarda sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yanda, havuçları ayıklayıp halka halka kesin, doğranmış yeşil biber ve taze soğan ile beraber, balıkların üzerine yerleştirin. Sebzelerin balıklara eşit olarak dağılmasına dikkat edin. Tepsinizi hazırladıktan sonra, yarım kaşık susam yağı ile eritilmiş margarini gezdirin. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Lahana Salatası
HAZIRLAMA: İyice ayıklayıp yıkadığınız lahanaları ayrı kaplara incecik kıyın. Tuz ekleyip ovun ve sudan geçirip sıkın. Havuçların kabuklarını kazıyıp ayrı bir kaba rendeleyin. Rokaları temizleyip yıkayın onları da ayrı bir kaba doğrayın. Küçük bir kasede yeteri kadar tuz ve zeytinyağını, 1 adet limon suyunu iyice çırpın. Ayrı kaplardaki salata malzemelerinin üzerine gezdirip karıştırın. Servis tabağına sıra ile, beyaz , kırmızı lahanayı, havucu ve rokayı yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) Yarım küçük boy kırmızı lahana, yarım küçük boy beyaz lahana, 2 adet havuç, tuz, yarım demet roka, zeytinyağı, 1 adet limon
Safranlı Armut Tatlısı
HAZIRLAMA: 1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırıp kaynatın. Yarım limon suyunu ilave edin. Armutları soyup bütün olarak, karanfillerle birlikte şurubun içine atın. Armutların pişmesine yakın bir tutam safranı da içine atın. Sonra armutları servis tabağına alın. Soğumaya bırakın. Servis yaparken armutların üzerine tencedeki şuruptan dökerek servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 6 adet armut, 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, yarım limon suyu, 4-5 adet karanfil, 1 çay kaşığı tarçın, bir tutam safran