Püf Noktası MANTARLAR hava alabilecekleri bir kapta veya kuru bir havluya gevşekçe sarılarak buzdolabında saklanmalı; asla yıkanmamalıdır.
Rosto Köfte
HAZIRLAMA: Bir kaba kıymayı, önceden yağda hafif sotelenmiş soğanı ve diğer tüm köfte malzemelerini alın. İyice özleşene kadar yoğurun. Köfte hamurunu düz bir zemine yayıp, ortasına hat halinde garnitürü yerleştirin. Köfteyi sıkıca sarıp rulo haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin (tepsiye az miktar su konulabilir). Bu arada patatesleri kızartın. Brokolileri sıcak suya daldırıp çıkartın. Dilimlenmiş rosto ile servis yapın.
HAZIRLAMA: Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra süzün. Pirinci küçük doğranmış kayısılar ve üzüm ile birlikte 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde kenarları ve dibi yağlanmış kalıba koyun. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir) ve tuzunu ekleyin. Küçük küçük böldüğünüz tereyağı parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 100 gr kayısı, 50 gr çekirdeksiz kırmızı üzüm, 1 litret süt, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, yeteri ka- dar tuz, 1 çorba kaşığı tereyağı
Bademli Tatlı
HAZIRLAMA: Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 125 gram margarin, 2 su bardağı irmik, 2 yumurta, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve fincanı soda, 1 çay kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı marmelat, 2 çor- ba kaşığı badem Şerbeti için: 1 su bardağı su, bir buçuk su bardağı tozşeker, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya