Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 26 Ekim 2006

Günün mönüsü



Püf Noktası
MANTARLAR hava alabilecekleri bir kapta veya kuru bir havluya gevşekçe sarılarak buzdolabında saklanmalı; asla yıkanmamalıdır.

Rosto Köfte

HAZIRLAMA: Bir kaba kıymayı, önceden yağda hafif sotelenmiş soğanı ve diğer tüm köfte malzemelerini alın. İyice özleşene kadar yoğurun. Köfte hamurunu düz bir zemine yayıp, ortasına hat halinde garnitürü yerleştirin. Köfteyi sıkıca sarıp rulo haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin (tepsiye az miktar su konulabilir). Bu arada patatesleri kızartın. Brokolileri sıcak suya daldırıp çıkartın. Dilimlenmiş rosto ile servis yapın.

MALZEME: (6 Kişilik) 3 çorba soğan, 500 gram köftelik kıyma, 1 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 çorba kaşığı galeta unu, 1 yumurta, tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, maydanoz, 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Kayısılı Fırın Pilav

HAZIRLAMA: Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra süzün. Pirinci küçük doğranmış kayısılar ve üzüm ile birlikte 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde kenarları ve dibi yağlanmış kalıba koyun. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir) ve tuzunu ekleyin. Küçük küçük böldüğünüz tereyağı parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.

MALZEME: (4 Kişilik) 100 gr kayısı, 50 gr çekirdeksiz kırmızı üzüm, 1 litret süt, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, yeteri ka- dar tuz, 1 çorba kaşığı tereyağı

Bademli Tatlı

HAZIRLAMA: Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.

MALZEME: (4 kişilik) 125 gram margarin, 2 su bardağı irmik, 2 yumurta, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve fincanı soda, 1 çay kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı marmelat, 2 çor- ba kaşığı badem Şerbeti için: 1 su bardağı su, bir buçuk su bardağı tozşeker, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Herkes kendi işine baksın...Serengil'e haciz şoku
Devler bir kez daha buluştu!Şimdi hepsi okullu oldu!
Kadınların riski çok daha fazlaSedef 'limon çocuk' ben...
Vejetaryen tehlikesi!Beceriksiz ünlüler!
Anne olmak uğrunaBu elbise tam 13 kilo
Altun destekli albümBarış turları...
Nişana diye gitti evlenip geldiBu nasıl çelişki?
Ayrılık çanları...Tutumlu Gülben
Obez kadınların kanser...2 milyon 400 bin kişi...
Karbonat vitaminleri öldürüyorUnutkanlık dert değil!
'Baba'lığa doymuyorİçtiği şampanyaların...
Kate Moss sevgilisiyle...Gizli tutku motosiklet
Mütevazi OscarlıKabala öğretisi huzur veriyor
'Kazanova'lığı kabul etmiyorAcil servis
Rüya yorumlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Doğum Doğum cinneti
Doğumdan sonra bunalıma giren kadın, mektup yazıp 40 günlük...
Kızını ben kaçırdım
Avrupai vuruş
Yeriz seni Anadolu
Bayram kaçamağı acı bitti
Kapıları kapatın hırsız var
Miami'de sabaha kadar dayak
SPOR
2 2 ileri 1 geri
Sumulioski'nin golüyle ilk yarıyı geride kapatan Aslan, ikinci yarıda...
Kartal'ın Ege vurgunu
Sabreden derviş
Çukurdan çıkıyoruz
Bir tek Delgado
Asıl bayram pazar günü
Rauf'un intikamı 66-58
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.643,760 D:% -0,45
DOLAR S: 1,460 D:% -0,03
EURO S: 1,844 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu