Uzmanlar, ölümcül hastalıklarla savaşan mucizevi 10 gıdayı açıkladı.
Amerikalı bilimadamları, ölümcül hastalıklara karşı güç kalkanı oluşturan 10 gıdayı açıkladı. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlere, balıktan portakala, soğandan zeytinyağına kadar birçok gıda öneriliyor. İşte mucizevi liste:
Balık: Kalp krizini önlüyor. Somon, alabalık ve ton balığı, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor.
Havuç: Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini 3'te 2 oranında azaltıyor. Havuç, ayrıca gözler için de yararlı. Elma: Kolon kanserini önlüyor. Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor.
Fasulye: Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki insülin üretimini dengede tutmaya yardımcı oluyor.
Soya fasulyesi: Kemik hastalıklarına karşı 'birebir' olarak nitelendiriliyor.
Portakal: C vitamini deposu portakal, hamile kalmayı kolaylaştırıyor. Virüsler ve alerji ile mücadele ediyor. Karnabahar: Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor. Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor.
Soğan: Kolesterol düzeyini düşürüyor. Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor.
Zeytinyağı: Yüksek tansiyonu düşürüyor, vücutta taş oluşmasını önlüyor. Ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor. Sarımsak: Soğuk algınlığına karşı savaşıyor. Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi öneriliyor. Bakteriyel ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor.