Mantarlı Tavuk HAZIRLAMA: Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyup, tavukları kızartın. Kızarttıktan sonra geniş bir tabağa alın. Aynı yağın içinde ince doğranmış mantarı sote yapın. 4 çorba kaşığı elma sirkesini ilave edin. 2 dakika kaynatın. 1 adet limonu sıkın. Yıkanmış ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tavuğu tekrar tavaya alıp biraz pişirdikten sonra servis tabağına alın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 adet tavuk göğsü, yarım su bardağı konserve, mantar, 1 adet limon, 4 çorba kaşığı elma sirkesi, 6 dal kıyılmış maydanoz.
Patlıcan Salatası HAZIRLAMA: Patlıcanı közleyip kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Limon suyunu ilave edin. Yarım soğanı, 1 adet biberi, 3 adet domatesi ve 2 dilim ananası küçük küçük doğrayın. 1çorba kaşığı üzümü de ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı mayonezi, bir tutam şeker ve şekerli suyu karıştırıp patlıcanlara ilave edin. İyice karıştırın. Kırmızı lahanaların üzerine bu karışımı koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 adet patlıcan, 1 çorba kaşığı limon suyu, yarım soğan, 1 biber, 3 adet domates, 50 gr ananas, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, Sos için:1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı mayonez, iki tutam şeker, 1 tatlı kaşığı şekerli su Süs için: 8 adet kırmızı lahana yaprağı, maydanoz
Bağdat Sütlacı HAZIRLAMA: Bir kaba pirinci ve 1.5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana kadar pişirin. Bekletmeden kaselere paylaştırın. Başka bir tencereye yarım su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 litre süt, 2 adet dövülmüş damla sakızı, 75 gr kırık pirinç, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 su bardağı toz şeker, 100 gr kaymak, Bir çimdik tuz