Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 24 Ekim 2006

Tiyatro sevdalısı Diyar

Beyaz Gelincik'in ele avuca sığmaz, gözü pek avukatı Diyar, yani Esra Kızıldoğan Uygur, neredeyse tüm hayatını tiyatroya adamış.



atv'nin iddialı dizilerinden Beyaz Gelincik'te avukat Diyar karakteriyle karşımıza çıkan Esra Kızıldoğan Uygur, kelimenin tam anlamıyla bir tiyatro tutkunu. Neredeyse hayatını tiyatroya adayan güzel oyuncu, liseli yıllarda başlayan bu tutkusunu şimdi profesyonel olarak devam ettiriyor. Beyaz Gelincik ile isim yapan Uygur'a dizide Ömer Aslanbaş'ın yakın arkadaşı Melih'i canlandıran Sinan Albayrak eşlik ediyor. Albayrak da güzel oyuncu gibi tiyatro aşığı. Öyle ki, en büyük hayali kendi tiyatrosunu kurmak. Dizide evli bir çifti canlandıran ikili ile her konuyu konuştuk...

UYGUR: 500 KİŞİ ARASINDAN SEÇİLDİM


* Beyaz Gelincik ile yıldızınız parladı. Nasıl bu diziye dahil oldunuz? 'Beyaz Gelincik'te rol almak için seçmelere katıldım. Benimle birlikte yaklaşık 400- 500 kişi daha vardı. Önce 10, sonra da 4 kişi seçildi, sonunda kazanan ben oldum.

* Her fırsatta iyatroyu çok sevdiğinizi söylüyorsunuz. Dizi oyunculuğu sizi yeterin- ce cezbetmedi mi? Bunun cezbetmekle ilgisi yok. Tiyatro bir yaşam tarzıdır benim için. Mutlaka önceliklidir. Tiyatroda her gün yeni bir şey öğreniyorsunuz ve bu dizi oyunculuğunuzu pekiştiriyor. Sevmeden hiçbir şey yapamam. 'Diziyi yalnız para için yapıyorum' diyemem, çünkü keyifli çalışıyorum ama tiyatronun yeri çok daha başka.

'HARİKA BİR EKİBİMİZ VAR'


* Oyunculuk tecrübenizi yeterli görüyor musunuz? Hiç zorlandığınız oldu mu? Mutlaka oyuncu olmanın zorlukları var ama ben işimi çok seviyorum. Bütün zorlukları elimden geldiği ölçüde aşmaya çalışıyorum. Çünkü her mesleğin kendine göre zor yönleri var. Her iş önce tecrübe istiyor. Bizim için belki bu durum biraz daha farklı. Çünkü çok genç ve iyi bir oyuncu olabilirsiniz, illa ki çok tecrübeli olmanıza gerek yok. Tecrübe zamanla kazanılıyor...

* Çekimler Adana'da yapılıyor. Bu, sizin ve ekip arkadaşlarınız için zor olmuyor mu? TMC harika bir ekip kurmuş. Gerek cast ve gerekse teknik ekip işini çok iyi yapıyor. Teknik ekipteki arkadaşlarımız İstanbul'da yaşamasına rağmen, hepsi evini ve ailesini bırakıp orada kalıyor. Herkes birbirini motive ediyor. Adana'da çok iyi vakit geçiyoruz.

* Diyar ile Melih'in mutluluğu uzun süre- cek mi? Eğer sorunları aşabilirlerse, güzel şeyler olacak. Ama Diyar her zaman Ceren'in yanında olmaya devam edecek. Ben Diyar olarak olayın ana konusuyla çok içiçe bir karakteri canlandırıyorum. Yani işim biraz karışık.

* Canlandırdığınız karakterle benzer yön- leriniz var mı? Diyar esprili bir kız, her olayda ironik bir şey bulabiliyor. Her durumda destek oluyor arkadaşına, kuvvetli bir kız. Onun ironik yaklaşımını kendime benzetiyorum. Ben de zor olaylarda gülebiliyorum.

* İzleyici sizi Diyar olarak tanıyor. Nasıl tepkiler alıyorsunuz? Beyaz Gelincik sayesinde herkes beni tanıdı. Çok seyredilen bir dizi olduğu için biz oyunculara da ilgi fazla oluyor. Artık yolda çevreme daha fazla selam vererek yürüyorum. Yürürken, 'Avukat hanım, gerçekten avukat mısınız?' diye soranlar oluyor. Bunlar benim için çok güzel olaylar...

ALBAYRAK: PAZARDA LİMON SATTIM

Dizide avukat Diyar'ın eşini, işadamı Melih'i canlandıran Sinan Albayrak, pazarda limon satarak iş hayatına adım atmış.

* Canlandırdığınız Melih karakteri ile ben- zer yönleriniz var mı? Melih bir işadamı ben tiyatrocuyum. Ama ben de 15-16 yaşlarımdan bu yana kendi işlerimi kurma çabası içerisindeyim. Pazarda limon sattım, mumculuk yaptım. Sonra, kuru temizleme şirketi kurduk, koruma olarak çalıştım. Bana zaten 'niye tiyatrocu oldun?' diye sorsalar; 'Başka kimlikler, başka hayatlar yaşamak ya da tatmak istersiniz; tiyatroda hepsini buluyorum' derdim.

* Beyaz Gelin- cik'ten önce hangi projelerde yer almıştınız? Herşey Çok Güzel Olacak'da Tolga rolünü canlandırdım. Şaşıfelek Çıkmazı, Karanlıkta Koşanlar, Omuz Omuza, Kurtlar Vadisi ve Sessiz Gece'de oynadım. Uğur Yücel ile oynadığım Karanlıkta Koşanlar benim için çok önemli. Çünkü sinemada ya da tiyatroda çalışıyorsanız, Uğur Yücel ve Yavuz Turgul tokadı yemek faydalıdır. Birazcık yemiş oldum.

* Dizinin bir özelliği de hocanız Altan Er- kekli ile beraber oynamanız... Altan hocamla tiyatroda oynamak istiyordum. Ama tiyatro olmadı, televizyon oldu.

* Melih ilk başta çapkın ve zengin züp- pe gibi bir karakterken şemdi bambaşka bir karaktere büründü. Aşk... Diyar'la yollarımız keşiştirildi. Zaten bu arada dizide bir aşk furyası var. Biz de Diyar'la eşleşmiş olduk. Durulma nedeni aşk... Fakat muhtemelen Diyar'la Melih arasında bir uzaklaşma görülüyor.

* Peki gerçek hayatta nasıl bir aşıksınız? İkinci Melih daha yakın gibi. Aşksız yaşanmıyor tabii ki... Benim şahsi kanaatim artık şudur. Aşık olduğun kişi her zaman yanlış kişidir. Çünkü biz yanlışlara aşık oluyoruz. Onun yerine sevdiğin, biraz olsa heyecan duyduğun bir kişiyle bir ilişki yaşamak daha doğrudur. O yüzden aşk arayışım yok. Gördüğüm zamanda kaçıyorum.

'BAŞKALARINA BENZETİYORLAR'


* Beyaz Gelincik'ten sonra tepkiler nasıl? Daha çok tanımaya başladınız mı? Dış görünüşümle çok oynayan biriyim ben. Bir gün yolda yürüyorum, bir kadın geldi, "Sizi tanıyorum ben" dedi. Ben de teşekkür ettim. "İskender Paydaş değil mi?" dedi. Aynı şekilde kızlar hoplaya zıplaya geldiler 'Tan Sağtürk' dediler. Ara sıra 'Soner Arıca' diyorlar. Muhtemelen her yerde tanınıyorum. Muhtemelen Beyaz Gelincik'te oynayan herkes tanınıyor.

* Adana halkının Beyaz Gelincik ekibine bakışı nasıl? Sizi kabullendiler mi? Elbette, Adana Beyaz Gelincik oyuncularına sahip çıkıyor. Adana'yı ilk defa bir dizi bu kadar güzel tanıtıyor. Asmalı Konak kadar olmasa da ziyaretçiler gelmeye başladı.

* Özel bir güvenlik şirketiniz varmış... Ben zaten uzak doğu sporları ile ilgileniyorum. Önceden şahış korumalığı yaptığım için böyle bir şirket kurdum ve hala devam ediyor. Ancak kendime ait bir tiyatro kurma arzusu var her zaman içimde. Onun için bir takım şartların oluşması gerekiyor. Ama yapacağız inşallah, umutluyum... Sinan Albayrak


Mustafa KIZIL

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Otel odasında komaya girdi!Ünlülerin huzur tarikatı...
Ömürden ömür çalan şehir...Göze kesin cözüm: Lazer
En pahalı odalar10 saatten fazla iş yok
Seksi ve şımarık bir kızımPişti oldular
Aşk falına baktırıyorTam gaz ilerliyor
Aldatılan kadına hizmet!'Beni böyle kabullenin'
Çocukların sevgilisiSezen yüzük hediye etti
Markasız şeker almaktan kaçınınAçlık, kan şekerini düşürüyor
Erkeklerin ömrü kısa oluyorAstigmatlı göz nasıl görür?
Böyle polis olur mu?Klasik haline geldi
Güzel ama şanssız!Hollywood gündemi
İşte Claudia'nın diet reçetesiO da aseksüel oldu
Bunu taşımak cesaret isterKöpek maması yiyor
Rengini açtıracakAcil servis
Bayram mönüsüRüya yorumları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Seri Seri sonu
Türkiye'nin çeşitli illerinde pompalı tüfekle 7 kişiyi öldüren seri...
'10 Türk öldü, gizlediler'
'İşte Avrupa'nın gerçek yüzü'
Her şey kadın için
Kredili şampiyon
'Şeker' cemaat
Şehitlikte acı buluşma
SPOR
Lig Lig yeni başladı
Bu hafta Fenerbahçe, 3 puan gerisinde olduğu Vestel Manisa'yı...
Gerçek Fener bu
Zio'yu örnek al
Hesap zamanı
Kendinizi affettirin
V.Manisa kenetlendi
Samsun 90'da vurdu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.643,760 D:% -0,45
DOLAR S: 1,460 D:% -0,03
EURO S: 1,844 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu