'Bayramda sevdiklerime ne yemek pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Bayram boyunca çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Alı Nazik
HAZIRLAMA: Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin, pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. Ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın. Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. Beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet patlıcan, 5 çorba kaşığı margarin, 3 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı süt, 2 kahve fincanı rende kaşar peyniri, 2 adet soğan, 4 domates, 250 gr yağsız kıyma, 4 adet sivri biber, tuz, 3 kahve fincanı et suyu
Yoğurt Tatlısı
HAZIRLAMA: Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvamına gelince şerbetin içinden limonu çıkartın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen cam bir fırın kabına hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin (son birkaç dakika 150 derecede pişirebilirsiniz). Fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip Hindistan cevizi ile süsleyin.
MALZEME: (4 Kişilik) 3 adet yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, 3 çay bardağı yoğurt, 50 gr eritilmiş margarin, 3 çay bardağı un, 3 çay bardağı irmik, 2 paket kabartma to- zu, 1 paket vanilya, Hindistan cevizi Şerbet için: Yarım li- mon, 4 su bardağı toz şeker, 4.5 su bardağı su
Tiramisu
HAZIRLAMA: Sos için 2 bardak kaynatılmış suyu bir kaba alın. İçine 2 tatlı kaşığı Nescafe, 2 çorba kaşığı likör, 2 çorba kaşığı şeker koyup, karıştırıp soğumaya bırakın. Krema için bir tencereye 3 yumurta sarısı, 2 kaşık un, 1 adet vanilin, 2 bardak süt ve 4 çorba kaşığı şekeri ekleyip, mikserde karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip tekrar mikserde karıştırın. Hazırladığınız sosla kekin alt tarafını ıslattıktan sonra hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökün. Islatmış olduğunuz kekin üst tarafını da üzerine kapatın. Kremanın diğer yarısını da üzerine dökün.
MALZEME: (8 kişilik), 3 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı şeker, 1 adet vanilin, 1 adet labne peyniri, 2 su bardağı süt Sosu için: 2 çorba kaşığı likör, 2 bardak sıcak su, 2 tatlı kaşığı nescafe, 2 çorba kaşığı şeker, 1 adet altın kek, kakao