İftar mönüsü
RAMAZAN Ayı'nın son günlerini yaşıyoruz. 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada...
Mantarlı Izgara Balık HAZIRLAMA: Balıkları kişniş, karabiber ve toz kırmızı biberle ovduktan sonra ızgarada iki tarafını çevirerek kızartın. Derin bir tavada ikiye bölünmüş mantarları tereyağında suyunu çekene kadar kavurun. İçine biraz toz kırmızı biber ve tuz, arpacık soğanlarını atın. Biraz da soğanlarla kavrulurken kabukları soyulmuş iri küpler halinde doğranmış domatesleri de ekleyip pişirin. Mantarlı sos piştikten sonra servis tabağına alta sosu koyup üzerine ızgara balıkları yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet çipura ya da levrek, kişniş, karabiber, toz kırmızı biber, 250 gr kültür mantarı, 2 adet arpacık soğanı, yeteri kadar tuz, 3 adet domates
*** Patatesli Salata HAZIRLAMA: Patatesi kaynar suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ile taze soğanları 2-3 dakika pişirdikten sonra, patatesleri parçalarını ekleyerek, renkleri koyulaşıncaya kadar pişirin. Sirkeyi ekleyip karışımı 2 dakika daha pişirin. Ardından tavuk suyu, şeker, tuz ve karabiberi katın. Sık sık karıştırarak, suyu yarı yarıya buharlaşana kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Karahindiba yapraklarını büyük bir salata kasesine koyun. Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı karahindiba yapraklarının üstüne boşaltarak, iyice karıştırın. Daha sonra
MALZEME: (4 Kişilik) 1tane iri patates, 250 gr karahindiba, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 taze soğan (ince doğranmış), 2 çorba kaşığı sirke, tavuk suyu, tuz, yarım tatlı kaşığı tozşeker, karabiber (taze çekilmiş) servis yapın.
*** Elma Tatlısı HAZIRLAMA: Elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. İnce uçlu bir bıçakla elmanın çekirdek yataklarını ve çekirdekleri çıkartın. Fırın kabına çok az su koyup elmaları kaba dizin. Toz şekeri elmaların ortasına doldurun ve birazını da üstüne serpin. Karanfilleri de kaba atın ve elmaların üzerine limon suyunu gezdirin. Orta ısılı fırında elmaları yaklaşık 45 dakika iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmalar dağılacak kadar pişmemeli. Elmaları fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Ardından ortalarına birer parça kaymak veya krem şanti koyarak servis yapın.
MALZEME: (5 kişilik), 6 adet sert elma, 6 çorba kaşığı toz şeker, 4 adet karanfil, 3-4 damla limon suyu, kaymak ya da krem şanti
|