Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 21 Ekim 2006

Hangisinde yürek var? Göreceğiz...

Avrupa Kupaları'nda "Kara haftayı" geride bıraktık. Üç temsilcimiz de rakiplerine yenildi. Sizce bu kötü tablonun sorumlusu kim? Türk futbolunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Bu hafta Avrupa'da mücadele eden takımların en iyisi Fenerbahçe'ydi. En güzel maç da Newcaste United-Fenerbahçe maçıydı. Ben uzun zamandır bu kadar tempolu bir karşılaşma izlememiştim. Fenerbahçe'nin kadro sıkıntısı var. Futbol kilitlenmiş. 'Oyuna kim girmeli' diye konuşuyoruz. Fakat kenarda Fenerbahçe'nin futbolunu değiştirecek kimsesi yok. Fenerbahçe bu sezon çok müthiş transfer yanlışı yaptı. Bu yanlışın sebebi de Aziz Yıldırım. Kendine yönelik eleştirileri ortadan kaldırmak için istifa etti ve kaçtı. Fenerbahçe transfer sezonunu apar topar hiçbir şey yapmadan geçirdi. Ondan sonra döndü geldi, istifasını geri aldı, yeniden başkan oldu. Bu defa da Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nden elenince yeniden eleştirileri örtbas etmek için bir hamleye girişti. Eylül ayının başında saçma sapan transferler yaptı ve o transferler sonucunda ortaya çıkan Fener kadrosu da bu işte. Eylül'de toplanan bir takımdan ne hayır gelir. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ın kurbanı olmuştur. Hangisinde yürek var? Göreceğiz...
Galatasaray'ın çok iyi kadrosu var. Belli bir eksiği dışında Türkiye'nin en iyi futbolcu topluluğu. İki 11 çıkarabilecek güce sahip. Düşünebiliyor musunuz; Türkiye'nin hangi takımı maçın 70. dakikasında Ümit-İliç gibi bir ikiliyi çıkarıp, yerine Necati-Hakan gibi bir ikili alabilir? Bunların dördü de tüm takımların gözdesi. Bir de Hasan Kabze var tabii ki...

GERETS BİR FUTBOL FAKİRİ!
Galatasaray'ın tek eksiği, senelerden beri yazıyorum iyi bir oyun kurucu. İyi bir oyun kurucu pahalı olduğu için, Galatasaray'ın da beş kuruş parası olmadığı için bu transfer gerçekleşmiyor. Ama buna rağmen Galatasaray'ın elinde iyi bir kadro var. Fakat bu kadroyu kullanabilecek iyi bir teknik direktörü yok. Gerets tam bir kadro cahili. Galatasaray gol atamadıkça forvet değiştiriyor. O ve yanındaki Erdal ile Stumpf da görmüyor. Orada forvet oynayanın hiç kabahati yok.
Değişikliği orta sahada yapması gerekirken, forvette değişiklik yapmaya kalkıyor. Ümit'i çıkar, Hakan'ı sok, Hakan'ı çıkar, Necati'yi sok, Necati'yi çıkar, Hasan Kabze'yi sok, Hasan Kabze'yi çıkar, İliç'i sok. Bunlar Türkiye'nin en iyi gol adamları. Bunun farkında değil. Orta sahada Ayhan ve Arda, ikinci yarı süründüler. Kimi değiştirdi? Ümit'le İliç'i. Girdi Hakan ve Necati. Arda ve Ayhan daha da sürünüyor artık. Maçın 70. dakikası ayakta duracak halleri yok. Hakan-Necati'den iş bekliyor.
Böyle bir şey olmaz. Bunun farkında olmayan bir teknik direktor olabilir mi? Geçen sene koca bir sezonu yaşadı. Oyun kurucu eksikliği olduğunu biliyor. Buna rağmen o transferi yaptıramadı. Şimdi de Arda ve Ayhan'ın 60 dakika oynayabildiğinin bir tek o farkında değil. Ben bu kadar futboldan uzak bir teknik direktor görmedim. 1 milyon 200 bin Euro'luk tazminatı var. Meteliğe kurşun atan G.Saray bu Gerets'le gidecek. Bu da Özhan Canaydın ve Adnan Polat'ın aczidir.
Beşiktaş en umutlu olduğum takımdı. Çünkü elinde hakikaten iyi bir kadro var. İyi de bir teknik direktöre sahiplerler. Fakat Beşiktaş teknik direktörü ile takım arasında belli bir frekans uyuşmazlığı var. Beşiktaş benim beklediğim futbolu oynayamıyor. Gerek rakipleri açısından, gerekse kadro yapısı açısından Türk takımları içinde sadece Beşiktaş'ın gruptan çıkacağını düşünüyordum ama hayal kırıklığına uğradım. Tigana'yı suçlamıyorum. Ama uymuyorsa da zorlamaya gerek yok.

YANAL'A HEDİYE EDECEKLER
3 büyükler, bu kötü gidişi önlemek için nasıl önlemler almalı?
3 takımın da yakın zamanda teknik direktör değiştirmesi lazım. Avrupa'da şansları kalmadı. Bu kafayla giderlerse şampiyonluğu da Ersun Yanal'a hediye ederler. Ersun Yanal'ın elinde çok iyi bir Vestel Manisaspor var. İyi bir hava yakaladı. Böyle giderse bu havayı sürdürmesine de gerek kalmaz. 3 büyükler zaten kaybettikleri puanlarla Vestel'i şu anki yerinde tutarlar. Bu saydığım rezivyonları gerçekleştirebilecek cesaret, para, ve yürek hangisinde var. Göreceğiz.

Galatasaray-PSV maçında taraftarlar sahaya girdi. Sizce Sarı-Kırmızılı kulübe nasıl bir ceza gelecek. Yaşanan olayda en büyük suçlu kim?
Galatasaray'ın sahası kesin kapatılmalı. Böyle bir pislik olamaz. Bu Galatasaray'ın güvenlik konusunda ne kadar eksik kaldığının ifadesidir. Kulüp her açıdan zavallı, bu açıdan da zavallı. Bundan sonra ancak şok kararlar yönetimi kendisine getirebilir ya da bu yönetime oy veren kongrenin aklını başına devşirebilir.
Ben Özhan Canaydın'ı seçtikleri için Galatasaray kongre üyeliğinden istifa ettim. Şimdi görüyorlar işte, Özhan Canaydın'ın kulübü getirdiği yeri. Avrupa Şampiyonu Galatasaray şimdi yerlerde sürünüyor. Neden? Çünkü kompleksli başkan 'Takımı şampiyon yapan hocayı bir daha değiştirmem' diye Gerets'le devam kararı aldı. Ali Sami Yen Stadı'nı onda biri değerindeki başka bir stattla değişmeye kalktı. 400 bin lira yatırıp stadı UEFA kurallarına uygun hale getireceğine, Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'ni deplasmanda oynattırdı. Özhan Canaydın ve onu seçtiren yardımcısı Adnan Polat, kendilerini de Galatasaray'ı da bitiriyorlar.

Milli Takımımız'ın eski havasını yeniden yakaladığından bahsedilen şu günlerde, kulüp takımlarımızın yaşadığı bu hüsran sizce büyük bir tezat oluşturmuyor mu?
Bence bu Fatih Terim'in ne kadar büyük bir iş başardığını gösterir. Milli Takım'daki futbolcular kendi takımlarında oynamıyorlar bile. Bu isimlerle takım kuruyor ve elemelerde üçte üç yapıyor. Kimse bana demesin 'Rakipler zayıftı' diye. Newcastle'ın, Tottenham'ın İngiltere Ligi'nde adı mı geçiyor. Galatasaray, bunların devlerini deviriyordu. Kimse kimseye laf söylemesin. PSV'nin ahı gitmiş, vahı kalmış. Hafta içinde oynadığımız üç maçın üçünü de normalde Türk takımları kazanırdı. Ama üç takım da kaybediyor. Bu çok düşündürücü.
GÜNCEL
Deprem Deprem paniği
Balıkesir'de meydana gelen 5.2'lik deprem Marmara'yı salladı, can ve...
'Cep'i deldiler
Adı kimde saklı
Tuba için el ele
Tren yolunda mucize
Acı aynı terör farklı
Avrupa polisi alarmda
SPOR
Al Al sana 2. takım
Takımındaki kadroyu yeterince tanımadığı ortaya çıkan Fenerbahçe'nin...
Balon patladı
Vestel Manisa unvanını yıtirdi
Gerets'in kritik günü
Hedef adam Runje
Ligde de aynı futbol
Hakan'a doğum izni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.643,760 D:% -0,45
DOLAR S: 1,462 D:% 0,17
EURO S: 1,847 D:% 0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu