Sosisli Domates Dolması HAZIRLAMA: Domateslerin üst kısımlarından kesip kapak çıkartın. İçlerini kaşıkla boşaltıp biraz tuz serpin. İnce ince doğranmış sosisleri domateslere pay edin. Biberleri ince uzun kesin ve domateslerin kenarlarına yerleştirin. Üstlerine birer yumurta kırın. Tuz, karabiber serpin. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı koyup rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutun. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 6 adet iri domates, 6 adet yumurta, 4 adet sosis, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2-3 adet sivribiber, 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber
*** Pratik Talaş Böreği HAZIRLAMA: Bir tatlı kaşığı margarinle yemeklik doğranmış soğanı ve eti, kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve ince kıyılmış biberleri doğrayın. Baharatları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Tuzunu ayarlayıp tüm malzemeyi karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına bu harcı koyun. Kenarlarını içe doğru bohça gibi katlayın. Kapatılan yerler altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEME: (6 Kişilik) 6 adet milföy hamuru, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 250 gr kuşbaşı et, 1 adet domates, 2 adet biber, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım demet maydanoz, 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
*** Krem Karamel HAZIRLAMA: Yumurta sarılarını çırpma teli ile hafifçe çırpın. Çok az su ve mısır nişastasını ilave edip, iyice karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırarak sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karameli hazırlamak için, şeker ve suyu karıştırıp, orta ateşte kaynatın. Rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Karameli kalıplara paylaştırın. Üzerine muhallebi dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Ters çevirip, tabaklara çıkartın. Dilediğiniz meyve ile süsleyin
MALZEME: (5 kişilik), 5 su bardağı süt, 3 yumurtanın sarısı, 1.5 kahve fincanı mısır nişastası, 1 bardaktan az şeker, yarım paket vanilya, karamel için 5-6 kaşık su, 1 su bardağı toz şeker