Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 21 Ekim 2006

İftar Mönüsü



Sosisli Domates Dolması
HAZIRLAMA: Domateslerin üst kısımlarından kesip kapak çıkartın. İçlerini kaşıkla boşaltıp biraz tuz serpin. İnce ince doğranmış sosisleri domateslere pay edin. Biberleri ince uzun kesin ve domateslerin kenarlarına yerleştirin. Üstlerine birer yumurta kırın. Tuz, karabiber serpin. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı koyup rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutun. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

MALZEME: (6 Kişilik) 6 adet iri domates, 6 adet yumurta, 4 adet sosis, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2-3 adet sivribiber, 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber

***
Pratik Talaş Böreği
HAZIRLAMA: Bir tatlı kaşığı margarinle yemeklik doğranmış soğanı ve eti, kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve ince kıyılmış biberleri doğrayın. Baharatları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Tuzunu ayarlayıp tüm malzemeyi karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına bu harcı koyun. Kenarlarını içe doğru bohça gibi katlayın. Kapatılan yerler altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEME: (6 Kişilik) 6 adet milföy hamuru, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 250 gr kuşbaşı et, 1 adet domates, 2 adet biber, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım demet maydanoz, 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

***
Krem Karamel
HAZIRLAMA:
Yumurta sarılarını çırpma teli ile hafifçe çırpın. Çok az su ve mısır nişastasını ilave edip, iyice karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırarak sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karameli hazırlamak için, şeker ve suyu karıştırıp, orta ateşte kaynatın. Rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Karameli kalıplara paylaştırın. Üzerine muhallebi dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Ters çevirip, tabaklara çıkartın. Dilediğiniz meyve ile süsleyin

MALZEME: (5 kişilik), 5 su bardağı süt, 3 yumurtanın sarısı, 1.5 kahve fincanı mısır nişastası, 1 bardaktan az şeker, yarım paket vanilya, karamel için 5-6 kaşık su, 1 su bardağı toz şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
The Sultan's of the world recordRekorların Sultan'ı
Bayram kaçamağıAltıncı hissinizle tanışın
Çocuklara abra kadabra!'Menderes döneminin en...
Kadınların sıkıntısıHint işi güzellik
Vizyona giren filmlerEylence takvimi
Hayallerine bir yıl ara veriyor'Aşk parayla alınır'
O da modaya uyduSevimli bir muhabbet
Hem iş hem tatil yapacakGülben Ergen'in memleket sevgisi
Paralar peşinFobinizden kurtulabilirsiniz
Troid hastalıklarını önemseyinGöz tansiyonu sinsice ilerliyor
Acil servisBurcuna bak tarzını belirle
Ağızda tat, gönülde mutlulukDört mevsim deri
Küçük bey ve hanımlaraZarif ve sıcak
Hollywood gündemiZeta Jones aldatılıyor!
Çantam olmadan asla!Sergiden düğüne
Yeni yaşına çok mutlu girdiErkekliğe ilk adımı attılar
Hayalleriniz gerçek oluyorRüya Yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Deprem Deprem paniği
Balıkesir'de meydana gelen 5.2'lik deprem Marmara'yı salladı, can ve...
'Cep'i deldiler
Adı kimde saklı
Tuba için el ele
Tren yolunda mucize
Acı aynı terör farklı
Avrupa polisi alarmda
SPOR
Al Al sana 2. takım
Takımındaki kadroyu yeterince tanımadığı ortaya çıkan Fenerbahçe'nin...
Balon patladı
Vestel Manisa unvanını yıtirdi
Gerets'in kritik günü
Hedef adam Runje
Ligde de aynı futbol
Hakan'a doğum izni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.643,760 D:% -0,45
DOLAR S: 1,462 D:% 0,17
EURO S: 1,847 D:% 0,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu